Торта с котешко езиче и карамел

  • 9 204
  • 11
  •   1
Отговори
  • Според сезона
  • Мнения: 297

Майка ми правеше едно време тази торта и провокирана от рецептата на Луканка я изрових от тефтера.Тортата е много вкусна и се прави много бързо:

3 пакета котешко езиче ,
за крема :
 6 с.л.захар,6 с.л брашно , 3 жълтъка , 1 ванилия и 1 л.прясно мляко .
Сварява се крем на водна баня - ползвам млековарка. В тавичка тип ел.тенджера се карамелизира захар .Реди се топъл крем ,ред котешко езиче и пак, докато свършат продуктите. Белтъците могат да се разбият на сняг и да се украси тортата. След престояване в хладилника ,тортата се реже без да се вади от тавичката.

# 1
  • Мнения: 1 794
Това би ми допаднало много. Обожавам яйчен крем. Мерси за рецептата   bouquet

# 2
  • Мнения: 3 622
И аз бих я пробвала  Grinning

# 3
  • Мнения: 3 562
....Обожавам яйчен крем.....bouquet

Аз също.

nestinarka бях я забравила тази торта - като малка и моята майка е правеше  Laughing  bouquet

# 4
  • Пловдив / София
  • Мнения: 1 287
И аз съм правила такава торта.
Но това котешко езиче май вече не се произвежда. Thinking
Поне аз даже и в големите супермаркети не съм срещала.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 671
И аз съм правила такава торта.
Но това котешко езиче май вече не се произвежда. Thinking
Поне аз даже и в големите супермаркети не съм срещала.
Има, има - и в опаковки из супермаркетите, едни сини съм виждала, и насипно, където продават сладки на килограм.

# 6
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Котешко езиче има в магазинчетата , които продават от готовите сладки.

# 7
  • Мнения: 3 456
И твоя вариант ще пробвам.  bouquet

# 8
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
  • Мнения: 434
И твоя вариант ще пробвам.  bouquet

И аз, и аз...

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз Hug

# 10
  • Мнения: 721
имам 2 въпроса:
1. как се вари крем на водна баня? Никога не съм правила... EmbarassedПредполагам, че всички продукти се смесват и после се вари, както казваш??
2. къде отива карамелизираната захар? Не си писала.

# 11
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Захарта се карамелизира в тавичката и си остава там.
На водна баня крем се вари като в един по-голям съд с вода , се слага съдинката , в която се вари крема. Става и по обикновения начин , но аз винаги го варя в млековарката - имам една за два литра мляко. Млековарката е двустенна с вода между стените .

Общи условия

Активация на акаунт