Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 ноем. 2007, 09:14 ч.

Посъветвайте ме

 • 970
 • 14
 •   1
Отговори
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
Пред мен стои една дилема. Другите баба и дядо на сина ми живеят в чужбина. Идват си за един месец през лятото и тогава го взимат. Те живеят и в друг град. Сега са си наумили за празниците да го вземат там, да постои около месец. Разбира се, решението дали да ходи ще взема аз. С баща му сме в процес на развод. Не ми се иска да го пускам, защото откакто тръгна на градина е непрекъснато болен. Ето, сега е с гнойна ангина. Там климата е много влажен и въпреки, че е по - топло, не е много подходящо за него. Другият вариант, който подхвърлиха е ходенето да е по Великден, което аз възприемам. Истината е, че не искам да ходи. Но на детето му се иска, не за друго, а за да пътува със самолет. Ако откажа, дали няма да сгреша. Баща му не се интересува от него, но бабата и дядото горе - долу проявяват интерес. Но в крайна сметка мен ме е яд на тях, защото четири години си взимат отпуските през август и досега не са присъствали на нито един рожден ден на детето. И не само за това. Наистина не знам какво да реша.

# 1
Според мен в случая са важни интересите на детето. Това, че бабата и дядото са те засегнали по един или друг начин, не би трябвало да те ръководи при вземането на решение. Ако от здравословна гледна точка наистина не е подходящо да пътува сега /за което можеш да се консултираш с лекар/, тогава ок, но не лишавай детето от приятни емоции щом се удава такава възможност.

# 2
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
Това, че те са ме засегнали, е свързано с детето, не лично с мен. Защото за мен те не са по - свестни от сина си. Майка ми и баща ми много ми помагат с детето, аз без тях нямаше да се оправя. Докато те си гледат живота. В момента живеят в чужбина, защото така им харесва, не за друго. И си мислят, че като вземат детето за двадесетина дена през лятото ми помагат. Разбира се, никой не ми е длъжен с това дете. Но съм събрала достатъчно горчилка. През лятото ми поискаха да им върна едни пари, които майка ми е взела от тях, а не аз, хем видяха, че изнемогвам финансово. Защото синчето им много рядко се сеща да праща пари. За мен тези пари бяха много, докато за тях не са голяма сума. Нямах възможност да отделя такава сума, и за ги набавя, продадох брачните халки и добавих още толкова пари, които взех назаем. Така, че доста ми се е насъбрало.

# 3
Ти си знаеш най - добре, защото отстрани е лесно да се дават съвети. Разбирам, че много ти се е насъбрало, разбирам как са те огорчили. Просто моят съвет беше да прецениш доколко това е добре за детето и да се абстрахираш от другите фактори, които ще повлияят на вземането на решението ти. Относно това дали да помагат в отглеждането на детето си права, че те не са длъжни, както не е длъжна и майка ти, но нея я боли за теб и затова ти помага. Явно тяхното мислене е друго или просто не са дотам заинтересувани от вас. Хубаво е че изявяват все пак желание да си вземат внучето макар и веднъж годишно, макар и за малко.

# 4
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
Синът ми има нужда най - вече от вниманието на баща си. От лятото насам го е виждал веднъж и му се обажда не повече от един път в месеца. Хубаво е, че те изявяват желание да го виждат, но някак си не мога да се абстрахирам от факта, че са майка и баща на сина си. През лятото, когато най - учтиво ги информирах, че съм подала молба за развод, ми се каза, че даже не били сигурни, че наистина сме се оженили, не били виждали документ. Истината е, че и досега са сърдити, че не са присъствали на така наречената сватба, която си беше само подписване. А на тях им се искаше да има голяма сватба. Но както и да е. Това са минали работи.

# 5
 • Мнения: 451
Първо ще ти се извиня,че така черногледо ще погледна.Но имах позната с подобен проблем.

Сигурна ли си,че ще ти върнат детето? Защото после е страшно ходене по мъките.
Щом така грозно са те притиснали за тези пари,като им е ясно ,че твоето финансово затруднение ще рефлектира и върху детето-нали ти се грижиш за него,дали толкова милеят и за самото дете или са някакви номера newsm78

Извинявам се още веднъж,ако казаното от мен те е обидило

# 6
 • Мнения: 1 431
@авторката
Изживяваш се като жертва, което не е хубаво. Явно нямаш желание да пратиш детето и си търсиш аргументи навсякъде.
Не знам къде живеят родителите на бившия ти мъж, ама едва ли е чак толкова по-влажно от Варна.
Ако живеят в чужбина изобщо не е сигурно дали са наясно как се оправяш с финансите. Ако са ти поискали пари които не си взела - можело е да го пратиш да говорят с майка ти.
Ако мъжа ти не се сеще да дава пари за детето - можело е дори да ги пратиш да си искат парите от него.
Имат право да живеят където си искат хората. Освен това е нормално да са разочаровани ако не сте ги поканили на сватбата.
Оплакваш се че не ти помагат, което е малко трудно ако са в чужбина, а като решат да вземат детето пак се оплакваш.
Така като гледам, освен че не искаш да пускаш детето друго май не знаеш какво искаш.
Аз лично не виждам защо детето да не отиде, още повече щом и те и самото дете имат желание. В случая мислиш само за себе си и си търсиш оправдателна причина.

# 7
 • Мнения: 2 868
Пантер, кака-  ти порастваш пред очите ми в този форум. Гледай какъв спокоен и аргументиран пост си написал.
Сериозно!-  мисля и аз подобен начин.
Авторката,-размисли трезво, виж си личните причиини да не го пуснеш, отдели ги от обидата и пак да поговорим какво е останало като основание?

# 8
 • (беше) София
 • Мнения: 911
Пантерче,

а защо са обидени на нея, като че ли тя сама си е решила да няма сватба и сама си се е омъжила??!!! да не са нейните родители? ми да се сърдят на сина си, що на нея да й пилят за мероприятие, в което родното им синче е било пълноправен участник!

за останалото... newsm78 не мога да дам никакъв съвет, щото в момента ме гони ужасна параноя и не мисля трезво - страхувам се за детенцето си и никъде на никого за нищо на света няма да го дам, ама това съм си аз и то в не много рационално състояние

# 9
 • Мнения: 1 431
...а защо са обидени на нея, като че ли тя сама си е решила да няма сватба и сама си се е омъжила??!!! да не са нейните родители? ми да се сърдят на сина си, що на нея да й пилят за мероприятие, в което родното им синче е било пълноправен участник!
...
По-лесно е да се сърдят на снахата, отколкото на синчето. А повечето хора предпочитат по-лесния начин.

# 10
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
Благодаря за отговорите, които сте ми написали. Да, прави сте, аз наистина не искам да го пускам и си имам хиляда причини за това. Но просто се чудех кой е по - добрия вариант за детето. Така или иначе на тях специално никога няма да им простя някои неща. Да, злопаметна съм. А за сватбата са си сърдити, защото не стана на тяхната, да бъде с един месец по - рано, когато те са тука и да се организира всичко за два дни точно по новогодишните празници.И това, при условие, че с бившия ми мъж вече бяхме определили кога да бъде. И между другото, моите родители също не присъстваха, но въобще не са се сърдили. Не им взех фамилията - още един довод, въобще селски изпълнения. Но няма да ви занимавам повече. Още веднъж ви благодаря за отговорите.

# 11
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
И само да добавя, че живеят в Португалия и там през този сезон наистина е влажно и вали непрекъснато. Признавам си, че се надявах да чуя от вас други отговори, за да успокоя съвестта си, но в крайна сметка не ме познавате, нито знаете причините, поради които се развеждам и какви са отношенията ми с родителите на бившия ми мъж. Отношенията, между другото са доста лицемерни. Налага ми се да спазвам добрия тон заради детето. Нито те ме понасят, нито аз тях. И когато през лятото дадох въпросните пари на свекърва ми и като видях да си ги брои пред мен, честно ви казвам, добре че се удържах да не и фрасна един. Замълчах си де, но този дребен жест страшно ме обиди.

# 12
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
За детето е добре, това което е добре за теб.
А и не ми стана ясно кка ще лети сам или с теб в самолета? ooooh!
И аз имам детенце на градина и знам как е с болестите. Ами ако там се разболее те какво ще правят с него?
Мисля, че аз не бих пуснала моето, което за мен е още бебе #Crazy-зависимо от мен, невръзюстно дете (поставяйки се на твое място).

# 13
 • Варна, на морето
 • Мнения: 189
Ако ходи, баба му ще го вземе, а евентуално баща му ще го върне. Но знам, че ще съм адски неспокойна през цялото време, затова най - вероятно ще си е тук на празниците с мен и майка ми и баща ми. Той, още отсега говори за Коледа и какви подаръци ще му донесе Дядо Коледа. Аз вече съм ги купила и общо взето и двамата с нетърпение очакваме празника. Така че, най - вероятно, ще отиде за Великден или ще се види с другите баба и дядо през следващото лято, както всяка година.

# 14
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 520
Нито те ме понасят, нито аз тях.
При това положение от кой зор ще си даваш детето да го водят някъде си?
Аз също да питам - сигурна ли си, че ще ти го върнат?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт