Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Мами, ето една икономична и приятна пролетна идея:

две шепи лапад се почистват,нарязват и задушават с масло. Долива се бульон-аз използвах от сварено за друга гозба  свинско месо, слага се щипка червен пипер, щипка сол, фиде/аз сложих натрошени спагети от най-тънките/. След като супата достигне готовност идва интересната част - трошите в нея две яйца. Белтъците потъмняват от лапада, а жълтъците се обвиват в було от белтъци. Много е вкусно!
Цитирай

София

Мнения: 1 317
Супер, тъкмо имам лапад и се чудех освен миш-маш какво друго да го правя !!!

А някой знае ли какви полезни вещества има в лапада, въобще има ли нещо в него?
Цитирай


Мнения: 6 142
Я го обясни пак това трошене - чупя две сурови яйца и бъркам? Така ли.
(Интересното е, че снощи сварих същата супа до етап "застройка" и я оставих за тази вечер. Иначе я застройвам с яйце и кисело мляко, но това звучи любопитно)
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Предлагам още едно ястие с лапад - баница с лапад. Прави се, както обикновената баница със сирене, или по-скоро като  разновидността й - баница с праз: яйца, сирене, кисело мляко, малко сода бикарбонат, и задушения в малко олио и вода лапад, нарязан после на ситно /почти пюриран/ - за плънка на баницата. Аз я правя с готови кори.
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Цитат на: sladka hapka
Я го обясни пак това трошене - чупя две сурови яйца и бъркам? Така ли.
quote]

Чупиш едното яйце и съвсем леко разбъркваш врящата все още супа, при мен голяма част от белтъка се отдели, а малко белтък и жълтъка останаха - за около 2 минути се свариха и след това повторих и с другото. Яйцата не се разтварят като застройка, а дъщеря ми помисли,че белтъците са парчета пилешко месо. Доколкото знам така във вряща подсолена вода се приготвят яйца по панагюрски преди да се сервират. Не го обясних добре ooooh!
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 568
Ей супер тази супа без фидето ще пасне идеално на НВД, която спазвам в момента.
Задължително ще пробвам
Цитирай
Цитат на: Bobka

А някой знае ли какви полезни вещества има в лапада, въобще има ли нещо в него?

Мисля, че желязо съдържа Embarassed  Very Happy
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 568
И аз знам за желязо - има го в копривата, лапада и спанака
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Аз правя  лапад - каша newsm64
задушавам лапада в масло и малко сол
В тиган запържвам брашно с малко масло,доливам прясно мляко и бъркам да стане като бешамел.Сипвам и водичка на тънка струйка.Като стане хубава каша ,чуквам 2-3 яйца и разбърквам
Смесвам лапада със млечната каша,дърпам от котлона и добавям чаша кисело мляко,връзка нарязан магданоз,черен пипер и сервирам след като се охлади,поръсено със счукани орехи. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.