Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ноем. 2007, 18:50 ч.

Дробчета със заквасена сметана.

  • 4 045
  • 12
  •   1
Отговори
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 39
    Ето и една рецепта и от мен:
 
    1 пакет пилешки дробчета,
    3 глави лук,
    1 зелена чушка(може и замразена от фризара),
    1 малка заквасена сметана,
    1пилешко бульонче,черен пипер и чубрика.

    Измивате добре дробчетата и ги оставяте да се поотцедят около 30 мин от водата.Слагане в тенджарка олио да се сгорещи.Прибавяте нарязанате на ситно лук и чушката.Пибавяте дробчетата и бульончето.Като поизври водата и започнат
да се запържват слагате сметаната.Само след около 2-3 сваляте от котлона.Прибавяте подправките.
    P.S.Може към сметаната да прибавите 2-3 парченца топено сирене.

    ДОБЪР АПЕТИТ!

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
    Ето и една рецепта и от мен:
 
    1 пакет пилешки дробчета,
    3 глави лук,
    1 зелена чушка(може и замразена от фризара),
    1 малка заквасена сметана,
    1пилешко бульонче,черен пипер и чубрика.

    Измивате добре дробчетата и ги оставяте да се поотцедят около 30 мин от водата.Слагане в тенджарка олио да се сгорещи.Прибавяте нарязанате на ситно лук и чушката.Пибавяте дробчетата и бульончето.Като поизври водата и започнат
да се запържват слагате сметаната.Само след около 2-3 сваляте от котлона.Прибавяте подправките.
    P.S.Може към сметаната да прибавите 2-3 парченца топено сирене.

    ДОБЪР АПЕТИТ!
Ааа да наистина е вкусно,само,че аз слагам вместо чубрица джоджен(гюзум както му се вика в  тоя край)    bouquet

# 2
  • Мнения: 7 474
Хубава рецепта   bouquet

# 3
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Обичам дробчета и ще тпробвам твоята рецепта  Laughing

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
  Това е много хубава рецепта.Досега съм я правила  не с чушки, а с гъби.
  Ще опитам и с чушките! Grinning

# 5
  • Русе
  • Мнения: 4 406
ахъм, да, ще пробвам това, благодаря за рецептата.
солят ли се предварително дробчетата?

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Моят съвет е да не се соли дроб предварително,защото става твърд.Чак след готовност тогава се соли.Независимо за какъв дроб става дума...пилешки пуешки.свински телешки.....

# 7
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 39
Не се солят предварително.Прибавя се едно пилешко бульонче към края,
а ако ти се стори безсолно сложи и малко сол.

# 8
ideqa naistina mi dopada obujavam drob4eta i 6te opitam

# 9
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Копвам си рецептата Simple Smile Имам едно пакетче дробчета и се чудех как по-различно да го сготвя  Simple SmileБлагодаря за идеята

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
Моят съвет е да не се соли дроб предварително,защото става твърд.Чак след готовност тогава се соли.Независимо за какъв дроб става дума...пилешки пуешки.свински телешки.....
       newsm78
       Пак нещо ново!Не го знаех този трик! А е хубаво да се знае.Grinning

# 11
  • някъде там
  • Мнения: 1 433
имам 1 сметана и се чудех как да я използавам ето добра идея Simple Smile мерси

# 12
  • weltweit
  • Мнения: 6 287
Супер, рецепта много обичам дробчета. Аз правя подобно, но с гъби вместо с чушка и не слагам чубрица на дробчетата, когато са със сметана, а шарен пипер и джоджен.
Ще пробвам твоя вариант, че нещо са ми се прияли дробчета  Flutter

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт