Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Австралия

Мнения: 146
Освен захар нямам идея какво друго има в локума? Rolling Eyes Знае ли някой как се прави в домашни условия?
Цитирай


Мнения: 3 452
Здравей

Съвсем скоро попаднах на рецепта за локум. Само си я запазих, не съм я пробвала:

Локум

ПРОДУКТИ:
за мек локум:
750 г захар
1 1/2 л вода
150 г нишесте
сок от 1/2 лимон

за твърд локум:
750 г захар
1 1/2 л. вода
250 г нишесте
сока от 1 лимон

За ароматизиране:
по желание 1 ч.л. есенция - ванилия, бергамонт или др.
 
ПРИГОТВЯНЕ:
Захарта се стопява в 1 1/4 л. вода. С останалата вода се размива добре нишестето и се налива постепенно към разтворената захар като се рабърка много добре. Сместа се слага на огъня и се бърка непрекъснато до момента вкойто като се капкне от сместа във вода, тя остава на топка. Лимоновия сок се добавя към сместа,когато заври. Малко преди да се свали от огъня се добавят и ароматите. По желание може да се добавят обелени и нарязани на едро бадеми, орехи, лешници или фъстъци.
Сместа се излива в тавичка, намазана със масло (или олио) и като изстине се нарязва на квадрати и се овалва в пудра захар.

 
Mисля, че беше от kulinar.gbg.bg
Цитирай

Австралия

Мнения: 146
Благодаря ти много!!! #Milti Днес ще пробвам да направия,после ще пиша какво е станало
Цитирай


Мнения: 488
Аз правих твърд локум по тази рецепта. сигурно нещо съм объркала, защото се получи доста мек  Sad  и нямаше вкуса на купения локум. Не се престраших да опитам втори път.
marcheto,
Споделяй опит. При теб добре ли стана?
Цитирай

Австралия

Мнения: 146
още не съм правила.Ще пробвам през седмицата някой ден след работа и ще пиша какво е станало
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.