Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
ако използвам готови кори (14-15бр в пакет), сместта е:
4 яйца
300 гр сирене
1 чч кис. мляко с 1 каф.лъж. сода
1 чч брашно

корите ги мажа с разтопено масло, слагам от сместта, сгъвам, гушвам ги в тавата, мажа ги с масло и отгоре и на топло - 200град във фурната

варианти за сгъването:
1. вита баница
взимам една кора, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце
първата кора се слага в центъра на тавата, другите се увиват около нея
2. вити банички
взимам една кора, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце
това рулце се навива на кравайче, слага се в тавата като самостоятелна баничка другите и те се разполагат наблизо
3. малки банички
разрязвам с нож корите на 4
взимам една четвъртинка, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце - като китайско рулце, за да не изтече плънката
после всички заедно в тавата, масълце отгоре и - във фурната



НО ако аз точа корите, сместта е само яйца+сирене, самите кори стават доста тестени и не се нуждаят от още
само попиват доста масло
Цитирай


Мнения: 4 496
Как се навива китайско рулце?  Blush
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
слагам сместта в единия край, успоредно на ръба,  по средата, но да остават 2 см до ръба, които захлупвам върху сместта
двата странични ръба също сгъвам навътре
остава само полученото ролце да се навие до края на кората
дано ме разбра


Цитирай

загубено

Мнения: 2 902
 Joel-звучи вкусноооооо.
Ще я пробвам непременно тази рецепта.
Благодаря че сподели  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 496
Да, представих си го, благодаря!  bouquet
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Joel...ах тези твои банички. Всички в нашата тема ги говорим.  LoveЩе ги направя и аз тези дни... Very Happy  и другия път като ги правиш  пак, лепни една снимка тук та  да видим как изглежда таз вкусотия   Hug
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Ааа видях ги най-после тия прословути банички къде са публикувани  35 35
Ще ги спретна на гладните мъжаги
Мерси Джоел  Hug
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Joel и аз така правя баница, с тази плънка. Рецептата я имам от една много хубава книжка - "Празник у дома". Следващият път ще пробвам да оформя малки банички.  Hug
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Joel...страхотни вкусни изглеждат! Love И аз ще  ги направя малки баничките Hug Мерси много за рецептата  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Уверила съм се , че по - големите по обем ядене някак по -бързо отиват,а тези мънички баници са страхотни.
Joel,благодаря ти,не само аз ,но и цялото ми семейство.  bouquet
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
бре,бре,бре я какви банички....Като гледам колко е часа някак не му мяза да стана и папкам 35
фенове сме на такива малки нещица,и обезателно събота за закуска ще е това
мерсаж  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
Joel    Hug, страхотна рецепта.   bouquet
Цитирай


Мнения: 4 164
Интересна рецепта. Не съм правила до сега банички с такава смес. Със сигурност ще пробвам, благодаря ти.  Peace
Цитирай
Ще пробвам , вкусни ми изглеждат  благодаря   chef  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 809
Твоите банички, вече са и мои. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора