Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 65 отговора

тъгата в мен

Мнения: 1 024
Търсим рецепти за всякакви малки сладки,слепени с мармалад?Решили сме с моето юначе да правим сладки!Засега той има опит с меденките-прави фигурки!От сърце молим за някоя рецепта -лесничка и вкусничка!Не искам да го разочаровам ,тъй като той преди мен ще бърза да си нацапа ръчичките с брашно! Very Happy
« Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 21:46 от svra4eto »
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей svra4eto!

Ето една много вкусна рецепта:

Линцерови сладки
Тези сладки са получили името си от известният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.

Продукти:

500г брашно
250г масло (аз слагам комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
200г пудра захар
2 яйца
по желание кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Приготовление:

Пресяваме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).

Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълна, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.  Много внимавайте да не ги прегорите(особено ако са разточени по-тънко има такава опасност). Пекат се на около 170° до порозовяване - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.

Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.




Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ааааах колко са красиви и лесни.....natalyna ...  bouquet .И аз ще ги направя тези сладички,много са вкусни.
« Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 09:19 от TheNMaster »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не знам точно какви търсиш, но от слепените на мен любими са ми прасковките. Ето по коя рецепта си ги правя аз:

4 яйца,
1 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1 кафена чашка кисело мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
брашно.

Дозата е за доста сладки, ако няма да има гости, намали я наполовината. Може да слепиш и с гъст крем ванилия (от пудинг например или маслен) или с гъст мармалад. Аз лично боя не знам къде има, та не си ги оцветявам, както би трябвало  Crazy

В дълбок съд си разбиваш яйцата и захарта, добавяш бакпулвера и млякото. На тънка струйка и олиото. Разбиваш докато се стопи захарта. Накрая слагаш брашното и ванилията. Омесваш меко тесто, така че точна мярка за брашното не знам. Късаш парченца колкото орех и нареждаш на разстояние в намаслена тавичка. Печеш до зачервяване. След като се изпекат и охладят (трошат се горещи) издълбаваш малко от дъното и смесваш трохите с мармалада или крема. Аз най си ги харесвам с шипков мармалад. Ако имаш боя - разтваряш я в две купички и топваш всяка от слепените половинки. Аз си сипвам само топла вода с малко ванилия да ги намокря леко и докато са мокри овъргалвам в кристална захар. Това е  Hug
Цитирай

В града на тепетата

Мнения: 241
natalyna, и аз много искам да направя твоите сладки,само не разбирам не може ли да си ги направя 2-3 дена преди Коледа и направо
тогава и да си ги слепя или има някакво технологично време,което трябва да се изчака  newsm78
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
gabolina правя ги обикновено около 2 седмици преди Коледа, а ги лепя по-късно, защото колкото по-дълго стоят толкова са по вкусни и меки. Иначе са леко хрупкави, но пак вкусни  CrazySmile Затова съм писала така. И тъй като обикновено преди Коледа трябва да се правят много неща, мисля че е чудесно, ако работата може да се разпредели, да не е наведнъж. За желаещите да хапват веднага - няма проблем - мажете веднага - за ден-два омекват и се топят в устата!
Цитирай

тъгата в мен

Мнения: 1 024
хич няма да чакаме Коледа!Трябва да сме сигурни преди това,а не да се излагаме за празника:)))Благодарско!!!
а прасковките са сладките,които помня от баба ми!Имайки предвид,че съм дъртичка,значи от отдавна ще е ....Тогава нямаше никакво разнообразие на сладки,както е сега!Но това не трябва да е удобен повод да се отказваме да цапаме тавите у дома,нали? Laughing
Нали за боядисването на сладки може да се ползва и боя за боядисване на яйца?Мисля,че на пакетчетата пише ,че е и за сладкарски цели става и е безвредна?
Цитирай

Русе

Мнения: 401
Тези сладки на Наталина са страхотни! Много вкусни и лесни за правене. Направи ги тях, няма да съжаляваш!
Цитирай

на по- добро място

Мнения: 1 029
наталина,това са най-вкусните сладки!!!  bouquetднес ги направихбез да претендирам за някакви сладкарски умения Very Happy

рецептата ти е чудесна
Цитирай


Мнения: 286
Погледни и тук:
http://kulinar.gbg.bg/index.php?type=review&area=1&p=recipe&id=2235

Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 113
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed
Цитирай

на по- добро място

Мнения: 1 029
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed

аз ги направих само с маргарин и пак станаха страшно вкусни Very Happy
Цитирай

тъгата в мен

Мнения: 1 024
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
За да не се повтарям - тестото на Блонди разточвам и изрязвам с чашка кръгчета, които пека. Слепвам с мармалад. В дълбока купичка предварително съм направила какаова смес от вода, захар, какао и масло без определение пропорции и в нея претъркулвам слепените сладки, които придържам в средата, след което същото правя, но в смлени орехи, които полепват. Така се оцветяват на около 1-1,5 см само краищата на кръгчетата.
Цитирай

на по- добро място

Мнения: 1 029
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat


 Laughingхич даже не изчаках Very Happyпък и почти ги изядох, уж за мъжлето изненада беше Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 65 отговора