Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
...та  както сте прочели вече имам праз, кайма и претенциозен мъж!
Какво и как да направя с тези продукти, но ако може празът цитирам: "да е хрупкав, а не лигав, нещо запеченко ..." Confused Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 506
Правила съм праз за гарнитура: Нарязва се на ивици с дължина около 3-4 см., не много тънки и се запържват леко в краве масло, но съвсем леко - тогава остават хрупкави и много ароматни от маслото. А от каймата - татарско кюфте - вътре с гъбки, кисели краставички и кашкавал. Аз ги завивам във фолио всяко едно кюфте и пека в тава. Ако не са завити изтича плънка от тях. А така във фолиото пак се отделя сок, но като ги разтворя, сипвам и сока върху кюфтето.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз се сещам какво да направиш,но ще ти трябват още яйца и домати...

Нарязваш праза на пурички и както е суров го понамокряш с вода, после потапяш в брашно,яйце,галета.Изпържваш в силно загрято олио.Той(праза) няма да е напълно сготвен отвътре,но това да не те притеснява.В същата мазнина слагаш 1 глава лук,като се позапържи - каймата и я поразбъркваш с лъжица,като внимаваш да не остава на буци(трябва да стане на трохи),прибавяш черен пипер,червен пипер,чубрица,1/2 буркан обелени и леко пасирани домати.Като се посгъсти слагаш каймата в тавичка(или йенски съд с капак) и добавяш праза,като леко го притискаш да влезе между каймата.Добавяш малко водичка и печеш докато праза стане мекичък.После заливаш с кисело мляко и яйце.Това е най-опростеният вариант...Иначе може да се слагат още топено сирене,кашкавал....и каквото ти роди фантазията....    bouquet

    
« Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 08:58 от TheNMaster »
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Аз се сещам какво да направиш,но ще ти трябват още яйца и домати...

Нарязваш праза на пурички и както е суров го понамокряш с вода, после потапяш в брашно,яйце,галета.Изпържваш в силно загрято олио.Той(праза) няма да е напълно сготвен отвътре,но това да не те притеснява.В същата мазнина слагаш 1 глава лук,като се позапържи - каймата и я поразбъркваш с лъжица,като внимаваш да не остава на буци(трябва да стане на трохи),прибавяш черен пипер,червен пипер,чубрица,1/2 буркан обелени и леко пасирани домати.Като се посгъсти слагаш каймата в тавичка(или йенски съд с капак) и добавяш праза,като леко го притискаш да влезе между каймата.Добавяш малко водичка и печеш докато праза стане мекичък.После заливаш с кисело мляко и яйце.Това е най-опростеният вариант...Иначе може да се слагат още топено сирене,кашкавал....и каквото ти роди фантазията....    bouquet
     

Благодаря ти

Това звучи много вкусно!!!
получава се нещо като паниран праз с кайма и заливка....нали?

ще го пробвам и ще докладвам...
ако на мъжа ми не му хареса ще си го изям сама  bowuu
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз се сещам какво да направиш,но ще ти трябват още яйца и домати...

Нарязваш праза на пурички и както е суров го понамокряш с вода, после потапяш в брашно,яйце,галета.Изпържваш в силно загрято олио.Той(праза) няма да е напълно сготвен отвътре,но това да не те притеснява.В същата мазнина слагаш 1 глава лук,като се позапържи - каймата и я поразбъркваш с лъжица,като внимаваш да не остава на буци(трябва да стане на трохи),прибавяш черен пипер,червен пипер,чубрица,1/2 буркан обелени и леко пасирани домати.Като се посгъсти слагаш каймата в тавичка(или йенски съд с капак) и добавяш праза,като леко го притискаш да влезе между каймата.Добавяш малко водичка и печеш докато праза стане мекичък.После заливаш с кисело мляко и яйце.Това е най-опростеният вариант...Иначе може да се слагат още топено сирене,кашкавал....и каквото ти роди фантазията....    bouquet
     

Благодаря ти

Това звучи много вкусно!!!
получава се нещо като паниран праз с кайма и заливка....нали?

ще го пробвам и ще докладвам...
ако на мъжа ми не му хареса ще си го изям сама  bowuu

Действително е много вкусно и е лесно за приготвяне,дано да останете доволни....  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 650
имаше една рецепта за пълнен праз с кайма, ще се опитам да я намеря  Peace
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
имаше една рецепта за пълнен праз с кайма, ще се опитам да я намеря  Peace

ее супер, намери я моля те, имам цяла и голяма връзка  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 1 650
"А ако ти се занимава можеш и да го напълниш и панираш или опечеш. От по бялата част на праза се режат парчета дълги около 10-15см. изваждаш вътрешната част така, че да се получат не много тънки тръбички и пълниш с каквото ти хрумне. Може примерно със запържена кайма с подправки, редиш в тавичка и печеш, като настържеш кашкавал накрая. Ако ги панираш е хубаво тръбичките да са по тънки, може да ги напълниш с наситнен колбас и кашкавал или топено сирене и после да панираш в патафри... Голяма играчка е ама е вкусно   "
 
 
Ето това намерих. И аз ще я правя в събота  Peace
Цитирай


Мнения: 237
Пълнен праз:

Необходими продукти:
4-5 стръка праз; 250 гр. кайма ; 2 сварени яйца; 2-3 сварени картофа;  кимион, черен  пипер.

Начин на приготвяне:
Празът се нарязва на парчета от по 10 см. Вътрешността им се избушва. Нарязва се и се запържва заедно с каймата, за да се сгъсти сместа се намачква заедно с варените картофи и яйца. Тръбичките от праза се пълнят с така приготвената смес и подправките. Пекат се на скара.
« Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 09:37 от Роска »
Цитирай

На морския бряг

Мнения: 651
Празеник с кайма
Нарязваш празът на колелца около 2 см и го задушаваш в тенджера да си пусне водичката. Когато е почти готов му слагаш и малко олио. В друга тавичка запържваш каймата като за мусака с подправките. Изсипваш праза и каймата в тавичка за печене и го слагаш във фурната, като се зачерви му правиш заливка от 2-3 яйца и прясно мляко, ако нямаш прясно и кисело става Wink, отгоре настъргвам и кашкавал Very Happy. Правила съм същото и със сирене вместо с кайма Hug
Да ти е вкусно 35
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Страхотни идеи, момичета  bouquet От комбинацията кайма и праз аз правя нещо съвсем обикновено и не знам дали става за капризни мъже. От каймата си офирмям малки кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги пускам за около 3 минути в кипяща вода. След това задушавам два- три стръка праз, заливам с доматен сок и подправки по вкус ( дафинов лист, черен пипер, бахар), когато сосчето заври, връщам кюфтенцата да поврат двайсетина минути и яденето е готово.
Цитирай

София

Мнения: 444
Аз изпържвам малки кюфтенца в мазнинката задушавам праз , един нарендан домат , червен пипер и връщам кюфтаците - нещо като кавърма но с кюфтенца !
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
У нас е много харесвана баница от ръчно точени кори - от купешките,с праз и кайма
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
У нас е много харесвана баница от ръчно точени кори - от купешките,с праз и кайма

Тонно и аз това щях да предложа  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.