«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 1 182 отговора

тук-там

ћнени€: 4 223
ћол€ те, посмали малко ентусиазма.

1) ѕише се с едно r: Celestoderm

2) “ова е кортикостероид - ползва се изключително и само по лекарско предписание, в смиъсл лекар да определи колко дълго и колко пъти на ден. Ћечението с кортикостероиди по правило не продължава повече много дълго. “ова последното са ми го казвали повече от един дерматолог.

»нфо за мехлема тук: http://www.medbroadcast.com/drug_info_details.asp?brand_name_id=704
јко искате ще преведа малко после.

----------------------
Brand Name
Celestoderm

Common Name
betamethasone valerate

Betamethasone valerate е кортикостероид, които се използва за локална терапи€ на кожни раздразнени€/възпалени€. “ой помага за намал€ване на червенина, сърбеж и подутина при състо€ни€ като екзема, псориазис, контактен дерматит и себоре€.

¬аши€т лекар може да ви изпише този медикамент и за други състо€ние, освен изброените в тази информаци€ за лекарството. јко не сте го обсъдили с лекар€ си или не сте сигурен защо вземате медикамента, говорете с доктора си. Ќе спирайте лекарството без да сте се консултирали с лекар€ си.
Ќе давайте това лекарство на н€кой друг, дори ако има същите симптоми като вас. “о може да бъде опасно за хора, които го вземат без техни€ доктор да им го е изписал.
 ак да използвам това лекарство?
Ћекарството се нанас€ 2,3 пъти на ден или според инструкциите на лекар€.  “р€бва да бъде нанесено достатъчно количество, така че да покрие с тънък слой цели€ участък. ћедикамента тр€бва нежно и старателно да се масажира върху засегната кожа / да се втрие/. ѕри н€кои състо€ние, лекар€т ще ви нареди третираното м€сто да се покрие с дреха.
»зб€гвайте прилагането в зоната на очите.

Betamethasone valerate не тр€бва да се ползва от който:
Х   е алергичен към betamethasone valerate или други негови съставни
Х   има варицела
Х   гъбични инфекции, yeast (пак н€каква гъбична инф-€ май), състо€ни€ на кожата, причинени от вируси
Х   обикновен херпес
Х   туберколоза на кожата
Х   едра шарка

« ѕоследна редакци€: вт, 13 май 2008, 21:56 от f(x) »
÷итирай
f(x)незнам дали има кожен доктор специалист в Ѕългари€ за да ти предпише нещо да го използваш правилно и то пък точно за витилиго ,това момиче го е получило в доста гол€ма степен през пубертета,каза че каде ли не е ходела,и какви ли глупости не е пиела,борила се е 10 години,ела € виж сега останало е едно манинко петанце под устната,имала е доста на ;лицето около ушите,глезените,ръцете на много места ,сега има само едно петънце което е останало и това преди 7 години и не са и излизали нови ,благодарение на този крем,използвала го е както пише на опаковката ,намери го и си прочети как се използва,а докторите да си гледат работата,защото ако си € гледаха както тр€бва н€ма6е да сме тук и да сподел€ме кой на кого какво помага.
÷итирай

тук-там

ћнени€: 4 223
ѕрав си, но реагирах така, защото винаги всеки лекар ме е съветвал много да винимавам с кортикосрероидни кремове и да не се самолекувам с т€х. ќсобено тр€бва да се внимава при мазане около очите, защото лесно може да попадне в т€х пр€ко или през кожата.

«наеш, че всички се ентусиазираме, ако чуем, че н€кой се е повли€л с еди какво си, но все пак не тр€бва и да изпробваме върху себе си всичко, което е помогнало на н€кой друг без консултаци€ с лекар.
÷итирай


ћнени€: 30
»ма ли го в Ѕългари€....от сайта не става €сно кой е точно мехлема...в смисъл, че има разни проценти, които сигурно са важни. ¬се пак ако н€кой реши да си го ползва на сво€ глава поне да знае какво точно да търси.
÷итирай
ето вижте как се лекува витилиго,кои каза че не може?
http://jdmedicals.com/display.php?show_item=18&show_sub=57
÷итирай
eto vijte tova sa dokazani metodi ...i kakvoto i da govorite le4enie ot vitiligo ima kolkoto i da ne vqrvate!
Haide koito ima dostat14no vreme i pari da se probva na ednoto ili na drugoto da vidim i na vas dali 6te ima efekt!
za s1jalenie az 6te probval 4ak sled 1,2 meseca moje bi..
taka 4e do togava se nadqvam da ste probvali i da ima polojitelni rezultati!
÷итирай

¬арна

ћнени€: 305
 јз между другото съм позитивно настроена относно лечението на витилиго.ƒори се дразн€ от негативизми,самосъжаление и примирение.ѕърви€т кожен доктор,при когото ходих преди година ми каза,че има лазерно лечение,но на този етап е доста скъпо и н€ма желаещи да закуп€т необходимата апаратура за в Ѕ√.≈то €вно за нещо подобно ми е говорил.
÷итирай

тук-там

ћнени€: 4 223
Ќито се самосъжал€вам, нито оплаквам всеки ден дните си, ако за мен иде реч. Ќо и н€мам много петна по видимите части на т€лото. Ќе знам в противен случай как щеше да е.

—м€там се по-скоро за реалист и в€рвам на информаци€, ко€то може да се потвърди поне от н€колко места.  артинки преди и след съм гледала много. » много ми приличат на онези "»зпрано с јриел/ »зпрано с обикновен перилен препарат".

ј не мислите ли, че ако има лечение на витилиго, под лечение разбирам такова усп€ващо в гол€м процент от случаите, това н€ма да го срещнете в медиите?
« ѕоследна редакци€: сб, 17 май 2008, 19:24 от f(x) »
÷итирай
f(x) това е твое мнение ......и не е скъпо ,просто ние н€маме пари,20 лева е процедурата,аз се обаждах 30лв е прегледа,проблема е че тр€бва да се стои в ¬арна!
÷итирай

тук-там

ћнени€: 4 223
јми да, всеки си казва мнението, никой не ангажирам с моето Wink
ј ти ако мислиш, че това ще ти помогне - н€ма начин да н€ма начин!
ѕримерно - идваш едно л€то във ¬арна, работиш, ходиш на лъчетерапи€. —игурно не е толкова лесно да се направи, колкото звучи, но не е и невъзможно.
÷итирай
f(x) ti za6to ne probva6 nali si ot varna?
÷итирай

тук-там

ћнени€: 4 223
f(x) ti za6to ne probva6 nali si ot varna?

ѕоради много причини:
1) Ќапробвала съм се за 15 години и повече на какво ли не;
2) ѕробването на нещо и никаквите резултати ми се отраз€ват по-зле емоционално, отколкото не правенето на нищо.
3) »нформаци€та е малко и само от м€стото, където прав€т тези процедури и съответно прибират парите за т€х.
4) —м€там, че облъчвани€, мазани€ с какво ли не са безсмислени, защото се лекува резултата, а не причината.
÷итирай
  огато аз търсих миналата година целестодерм  ми казаха че е спр€н от производство.јз също имам витилиго.преди 7 години ми беше предписано да се мажа с целестодерм и от него петната около устата и очите б€ха изчезнали. ќт ръцете не-било по трудно.Ќо на лицето н€м€х и следа от витилиго.—ега след раждане ми изл€зоха пак на старите места на лицето.»скам пак да си куп€ целестодерм но незнам от къде.ако н€кой знае да мол€ да пише.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 305
TIRI ,моето витилиго също е от раждането преди година и нещо(вижда се на линийката ми Mr. Green).»мам въпрос към теб:ти нормално ли роди или секцио?питам,защото и аз имам петна по ръцете и съвсем малки около устата и носа и ми се струва,че са от напъните-аз родих нормално.ћисл€ си за второ дете  Smileи се чуд€,ако избера секцио дали н€ма да е по-добре т.е дали избива витилиго? newsm78ћисл€ си също,че може и да се е получило от резките промени на хормоналните нива в организма,но много €сно си спомн€м,че не съсредоточавах енерги€та си където тр€бва и даже имах спукани капил€рчета по лицето,които изчезнаха за ден-два,но витилигото остана Confused
÷итирай

тук-там

ћнени€: 4 223
ƒјЌ, досега не съм чувала физическо усилие да причин€ва витилиго. ќбикновенно се твърди, че отключващи€ фактор е стрес.

“ук пише това:

http://www.dar-center.com/article/?article=259
"ѕо време на бременност и след раждане витилигото показва тенденци€ за разпространение."

ј ето още малко, в подкрепа на мо€та теори€, че всеки от нас има да лекува най-веро€тно не само витилиго:
http://www.lekar.bg/lek-18/info-271

"»зчезването на Ђцветнитеї клетки на кожата е първи€т Ђзвънецї, че нещо не е както тр€бва. ћеланинът Ђзагиваї по много причини - нарушение на работата на хормоналната или храносмилателната система, увреждане на главни€ мозък, забол€вани€ на кръвта, зараз€ване с хелминти... ѕон€кога лекарите вдигат ръце, не е по силите им да определ€т причината за витилигото. въобще болест: петната могат да се задържат години наред, а след това да изчезнат. "

¬ъв втори€ линк има и бабини рецепти, ако не ги знаете.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
150-164 от 1 182 отговора