Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Сигурно има такава тема, но аз не успях да намеря Embarassed
И понеже от сутринта звъня до РПУ-то , а никой не ми вдига, реших да питам вас:
Какви документи трябват за пътуване на дете в чужбина заедно с родителите си?
Паспорта в РПУ-то ли се издава, какви документи се носят за целта?Освен паспорт друго трябва ли?
Цитирай


Паспорт трябва, разбира се. По-добре отиди на място и без това тр да вземеш заявление, за да попълните. Паспортни снимки на детето, таксата се превежда по банков път /различен размер в зависимост от това колко бързо ти тр/, на нас ни искаха и удостоверение от общината за постоянен адрес. Акт за раждане - копие и оригинал, детето и двамата родители лично при подаването, съответно лични карти на родителите. Предполагам, че ако единият не може да присъства тр нотариално заверено пълномощно. Получаването може от единия родител. Др не се сещам.
Извадих и здравна карта за детенце, не е задължително, но за всеки случай и да не правя застраховка.
Цитирай


Много ти благодаря! bouquet
Цитирай


Паспортите се правят в отделен паспортен сектор, към съответната Община.
Мама Саня ти е казала, какви са документите. Има бърза поръчка. От петък до сряда. Даже брат ми от понеделник сутрин до сряда следобяд получи паспортите на децата си. По 14лв. май бяха...
И задължително детето с родителите си. Искат да го видят.
Цитирай


Точно както Шани ти е казала-детето с родителите.Ние пролетта правихме паспорт на малката,обикновенната поръчка е 7 лева ,преведена по банков път.Мисля че и в РПУ-то трябва да носиш и акт за раждане.Ние освен паспорта извадихме и здравноосигурителната карта.Ходихме до Гърция  и с тези неща без проблеми
Цитирай


Благодаря ви, момичета, утре ще ходим и тримата, щом така трябва.Днес извадих удостоверението.
Даркош, а може ли да ми кажеш тази здравноосигурителна карта от къде се вади?
Цитирай


Европейската здравноосигурителна карта - ние 22 поликлиника в книжарницата, по-точно едно гише част от книжарницата. Пак се попълва формуляр и снимка трябва. Детето не е нужно да идва.
Чукни тел. на педиатъра напр. и той ще те ориентира къде при вас може наблизо. Голямата ми изненада - при получаване на картата ни предупредиха да не я държим в джоб/ноилонов/ или плик - снимката се прецаквала newsm78.
Смях, ама съм я завила в една салфетка...
Цитирай


Трябва ти паспорт на детето. Ние, когато Калоян беше на 3 месеца му правихме ни искаха и тримата в рпу-то- бебо, мъжа ми и мен. З паспорта ще ти трябват снимки на бебо. Там пак изискване - да е облечено в светли дрешки.
Цитирай


Миналата година правихме паспорт на детето. Само да добавя, че при първо вадене на паспорт на дете няма бърза поръчка.  Районният полицай беше ходил на адреса да провери  дали наистина има такова  дете и тъй като апартамента е даден под наем, се наложи да обяснявам, което допълнително забави  поръчката.
Цитирай


Здравноосигурителните карти ги правихме в една поликлиника зад Плиска,мисля че улицата беше Николай Коперник.Трябва пак да питаш личния лекар в зависимост къде живееш.Попълва се формуляр, носихме пак акта за раждане,снимка на детето и се попълва заявление като доколкото си спомням на заявлението се попълваше номера на паспорта на детето и трябва май да носиш и паспорта/че ние се връщахме два пъти./Иначе там има бързи поръчки и за една седмица  беше 3-4 лева.
Цитирай


За първи път извадихме паспорт на детето и поръчката беше бърза.
Цитирай


МНого ви благодаря, и ние току що подадохме документите.На мен не ми искаха бележка за адресна регистрация, но пък аз си носех.Всичко друго е както написа мама Саня.И направихме бърза  поръчка- 16лв., иначе е един месец, а те след Коледа няма да работят.

За здравна карта ще ходя другата седмица.

Още веднъж за всички отговорили bouquet
Цитирай


Съжалявам, ако съм ви подвела. Паспорта го вадихме миналото лято във Варна. И точно това ми беше обяснено.
Цитирай


Съжалявам, ако съм ви подвела. Паспорта го вадихме миналото лято във Варна. И точно това ми беше обяснено.
Различните РПУ-та сигурно имат леки разлики в обслужването.Не се извинявай Peace
Цитирай


http://www.mfa.government.bg/index.php?tid=3&item_id=9792
Цитирай


1-14 от 16 отговора