Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Защо ми залепват гофретите на гофретника, дайте идеи за гофрети .По рано имах барче и правех супер гофрети но не помня сместа как  ставаша.ЗНам че се слагаше лимонада и друго незнам дайте идеи........ Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 826
Гофрети "Лиеж"
Сладки гофрети, приготвени по белгийска рецепта, гарнирани със сос от круши и смлени ядки
27/11/2007


Списък на необходимите продукти:

за гофретите:
2 яйца
125 г брашно
125 г масло
125 г захар
125 мл прясно мляко
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол

за соса:
2 круши
2-3 с. л. малинов конфитюр
2-3 с. л. захар
сокът от 1 портокал

за гарниране:
50 г лешници

Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява и се смесва с маята.
2. Кравето масло се разтопява в микровълнова фурна, след което се сипва в захарта и се разбърква, докато тя се разтвори.
3. Яйцата се разбиват за кратко и се смесват с брашното. Посолява се, прибавя се маслото със захарта и се разбърква.
4. Налива се млякото и се бърка, докато се получи еднородна смес.
5. Портокаловият сок се кипва и към него се прибавят нарязаните на кубчета круши, захарта и малиновият конфитюр.
6. Варят се на тих огън няколко минути.
7. Сместа за гофретите се изпича в гофретник.
8. Лешниците се смилат с малко захар.
9. Гофретите се сервират, гарнирани със соса и ядките.
 
http://bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3718
 
Цитирай


Мнения: 7 473
От морето взех рецепта от един павилион за гофрети  Laughing

1л. прясно мляко
4 яйца
3 суп. лъж. захар
1ч.л. сол
4 суп. лъж. масло
5 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
« Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 20:15 от L е о »
Цитирай
От морето взех рецепта от един павилион за гофрети  Laughing

1л. прясно мляко
4 яйца
3 суп. лъж. захар
1ч.л. сол
4 суп. лъж. масло
5 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода

Ей сега ги правя и веднага ще споделя Love Love  chef  bouquet
Цитирай
станаха но малко залепват Smile
Цитирай


Мнения: 7 473
станаха но малко залепват Smile

Мажеш ли гофретника преди да печеш с масло?  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ей тия не залепват със сигурност(пробвала съм ги)Научих ги тук във форума,не помня кой ги беше пуснал за което се извинявам.Рецептата съм я копирала дословно.Малко са тежички,но много вкусни

Хрупкави Гофрети ( американска рецепта-изпитана)

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
Цитирай

София

Мнения: 167
Ето и още три рецепи за по-богат избор:

ГОФРЕТИ С БОРОВИНКИ

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1205 - 5/9/2003
Продукти:
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. боровинки
60 г краве масло
2 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
1. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер на сняг.
2. Жълтъците се смесват с прясното мляко и разтопеното масло. Внимателно се слага пресятото брашно и непрекъснато се бърка с миксер, докато се разтвори напълно. Добавят се солта, бакпулверът и захарта и отново се бърка. Последно се слагат боровинките и се бърка, но с лопатка.
3. Към готовото тесто на няколко пъти се сипват разбитите на сняг белтъци. Бърка се с лопатката, като се внимава белтъците да не спаднат.
4. Гофретите се пекат в силно загрят гофретник около 5 минути и се сервират поръсени с пудра захар или гарнирани със сметана, сладолед или плодове.

ГОФРЕТИ С ОРЕХОВИ ЯДКИ
През 7 век в Холандия домакиня забравила да сложи мая в тестото за кекс и така се появили гофретите
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3278 - 13/3/2007
Продукти:
450 мл прясно мляко
60 г масло
40-50 г сурови орехови ядки
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. захар
1 с. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 пакетче ванилия

Приготвяне:
1. Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера.
2. Ореховите ядки и захарта се сипват в купата на блендер и се смилат, докато станат на фин прах.
3. Смлените орехи се сипват при брашното и се разбъркват.
4. Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се ароматизират с ванилията.
5. Налива се прясното мляко и постепенно се добавя разтопеното масло, като продължава да се бърка.
6. Брашното се сипва в купата и се бърка, докато стане хомогенна смес.
7. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
8. Гофретникът се намазва с разтопено масло, сипва се от тестото и за 3-5 минути се изпичат гофрети.
9. При печенето е важно първите 3 минути гофретникът да не се отваря, за да не се разкъсат гофретите.
10. Готовите гофрети се сервират с топинг и сладко по желание.

Това, което искам да добавя още е един съвет:
Важно!! Винаги остави забърканото тесто/смес да престои около половин час (може повече) - преди да започнеш да печеш.

Имам и още една рецепта, макар и за вафли (мисля, че ще стане и за гофрети) но е на английски и може би нящоя мама ще я преведе:

ORIGINAL CARBONS GOLDEN MALTED WAFFLES

Yummy Carbon?s Golden Malted waffles that taste wonderful, but are simple to make.
Ingredients
2 eggs, beaten
1 1/4 cups water
2 cups Carbon?s Golden Malted Flour
4 tbsp. butter, melted

Instructions
Beat eggs and water together, then add flour and mix well. Stir in melted butter and make sure to mix well again. Ladle onto hot waffle iron and remove when golden brown. Makes 5-6 waffles.



Цитирай


Мнения: 2 083
От морето взех рецепта от един павилион за гофрети  Laughing

1л. прясно мляко
4 яйца
3 суп. лъж. захар
1ч.л. сол
4 суп. лъж. масло
5 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
Ооо тази рецепта е долу горе като моята само че аз слагам от което по колко имам в момента Embarassed Обаче днес тези ще ги направя да пробвам,отдааавна не съм правила.

А за да не залепват винаги мажа с мазнина гофретника и така по 3-4 гофрети пека и пак мажа Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 598
Ей тия не залепват със сигурност(пробвала съм ги)Научих ги тук във форума,не помня кой ги беше пуснал за което се извинявам.Рецептата съм я копирала дословно.Малко са тежички,но много вкусни

Хрупкави Гофрети ( американска рецепта-изпитана)

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!



И аз по тази рецепта ги правя,стават много хубави.Рецептата я беше дала Tandoori преди време в една друга тема за гофрети.Да,и със сигурност не залепват.


П.П. а ето това е темата ,ако искаш погледни и нея.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80047.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.