Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 9
Здравейте.Какво означава повишена  стойност на Anti TG/ТАТ/ ?- 63.1  при референтни стойности до -30.Пречи ли за забременяване?Кажете ако знаете какво да се прави.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Пречи.  Sad  ТАТ и МАТ са антитироидни антитела. МАТ в норма ли ти е?
Автоимунните промени в кръвта най-често се представят от антитироидни антитела (АТА), каквито са антителата към тироглобулина (ТАТ) и антимикрозомалните антитела (МАТ), наличието на които може да предшества  хипотиреоидизма - намалена функция на щитовидната жлеза.
« Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 21:45 от Lali »
Цитирай

MA

Мнения: 820
Нино, моите стойности са по-високи от твоите и на ТАТ и на МАТ, но не бяха пречка да забременея. Повишените антитироидни антитела могат да подскажат и други автоимунни проблеми, който могат да пречат на забременяването и/или износването на плода. Хубаво е в твоя случай да се консултираш със репродуктивен ендокринолог и имунолог. Няколко допълнителни изследвания ще изяснят дали това може да е проблема или трябва да търсите другаде.
Освен повишените антитела как са ТХС и щитовидните хормони? Както ти е обяснила Лали в следствие на повишените антителата може да се появи проблем в нормалната функция на щитовидната жлеза.
Цитирай

София

Мнения: 9
Момичета днес сядам да пиша. Освен завишените стойности на ТАТ имам и NK клетки, хормоните на щит. жлеза са в норма. Предписаха ми аспирин протект и селен и имуновливане при започване на стимулацията за инвитро. Надявам се това да помогне. Успех на всички при решаване на проблемите.
Цитирай
Пречи.  Sad  ТАТ и МАТ са антитироидни антитела. МАТ в норма ли ти е?
Автоимунните промени в кръвта най-често се представят от антитироидни антитела (АТА), каквито са антителата към тироглобулина (ТАТ) и антимикрозомалните антитела (МАТ), наличието на които може да предшества  хипотиреоидизма - намалена функция на щитовидната жлеза.

Цитирай

Бургас, в едно прекрасно сърце.....

Мнения: 230
Здравейте, можете ли да ми помогнете за тези резултати: TSH 2.25mlU/ml при Реф.ст-ти 0.35-5.50, Anti - Tg 165.2mlU/ml при Реф.ст-ти 0-115.00, Anti - TPO 6.28mlU/ml при Реф.ст-ти 0 -34.00. Ние с мъжа ми от 2 години се борим за бебенце, но все нещо не ни се получава  Sad
Цитирай

софия

Мнения: 4 582
nino123 и аз имах повишени нива на ТАТ и МАТ, но доктора ми даде да пия желязо и селен, като на теб, а след процедурата пия аспирин-протект, който ще трябва да пия поне няколко месеца.

Не се притеснявай. Успех.
Цитирай


Мнения: 400
Здравейте, можете ли да ми помогнете за тези резултати: TSH 2.25mlU/ml при Реф.ст-ти 0.35-5.50, Anti - Tg 165.2mlU/ml при Реф.ст-ти 0-115.00, Anti - TPO 6.28mlU/ml при Реф.ст-ти 0 -34.00. Ние с мъжа ми от 2 години се борим за бебенце, но все нещо не ни се получава  Sad
Рени, според мен ТСХ ти е малко високичко, въпреки че е в референтни стойности. При опити за бебе е добре да е от 1 до 1.5.  Консултирай се с ендокринолог.
Цитирай

Бургас, в едно прекрасно сърце.....

Мнения: 230
Ох, ами мила при ендокринилог ходих, но нищо не ми каза за тази стойност  Sad  Но докторката не е специалист по стерилитет, поне така знам, тук в Бургас май няма такива. Аз писах и в темата за Имунологични и генетични проблеми че май ми е по добре да се насоча към Плевен или София. Много ти благодаря  Hug
Цитирай

Stamboliiski

Мнения: 39
Здравейте,днес ми правиха изследване на anti TG и TSH.Първото  със стойности -617.90 при референтни стойности 0-34,а TSH 4,659 със стойности  0,49-4,67
Цитирай

MA

Мнения: 820
Какво казва ендокринолога по-въпроса?
Цитирай

Stamboliiski

Мнения: 39
За сега ми изписа   само лекарство със селен. newsm78
Цитирай

MA

Мнения: 820
Ако планираш бременност, трябва да свалиш ТСХ още, на антителата е почти невъзможно да се повлияе. Аз лично не се чуствах добре при ТСХ 3. Сега го поддържм с таблетки около 1,5.
Цитирай


Мнения: 400
TSH със селен няма да се свали. Селена го изписват за антителата.
Цитирай

haskovo

Мнения: 9
zdravejte znaete li kakvo izpisvat za le4enie na zawi6en Anti TG/TAT/
ne6to hap4eta ili ne6to drugo
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора