Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 423
Коя от вас мили мами е готвила телешко месо с картофи на фурна? newsm78 утре трябва нещо такова да сготвя и да го измисля как да го направя, все пак знам, че телешкото е трудно за приготвяне, давайте идеи Peace  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз готвя доста често телешко....Понеже е по-изискващо време за омекване това месо аз съм се изхитрила и го приготвям така...
 Леко позапържвам месото,заедно с нарязана глава лук,1 морков,добавям червен пипер,черен пипер на зърна,една чушка  и наливам вода колкото да покрие месото.После варя в тенджерата под налягане 45 мин. от момента на шуменето.Обелвам картофи,нарязвам ги на колелца ,осолявам ги и ги нареждам в намаслена тавичка.Добавям месото и соса където е вряло,покривам с фолио и пека.Като омекнат картофите махам фолиото да се позапече за вид и готово.....Иначе ако трябва да се пече само..... ooooh! МНООООГО време и ток трябват.....  bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 437
Точно така, телешкото става сочно само в тенджера под налягане, иначе е жилавко или поне 2ч варене  Wink
TheNMaster, добра рецепта  Wink
Цитирай


Мнения: 2 711
Аз готвя доста често телешко....Понеже е по-изискващо време за омекване това месо аз съм се изхитрила и го приготвям така...
 Леко позапържвам месото,заедно с нарязана глава лук,1 морков,добавям червен пипер,черен пипер на зърна,една чушка  и наливам вода колкото да покрие месото.После варя в тенджерата под налягане 45 мин. от момента на шуменето.Обелвам картофи,нарязвам ги на колелца ,осолявам ги и ги нареждам в намаслена тавичка.Добавям месото и соса където е вряло,покривам с фолио и пека.Като омекнат картофите махам фолиото да се позапече за вид и готово.....Иначе ако трябва да се пече само..... ooooh! МНООООГО време и ток трябват.....  bouquet
По същия начин го приготвям, но слагам много лук, нарязан на четвъртинки , много чесън , краве масло,  зърна бахар и дафинов лист.
Оригиналната рецепта се приготвя на фурна ,при запечатан с тесто капак -поне 2 часа на слаб огън.
/когато бързам и аз ползвам тенджерата под налягане/ Peace
По здравословни причини не запържвам нищо.
Цитирай

София

Мнения: 455

A aз варя телешкото месо в тенджера под налягане за 20 минути след като заври  и после използвам прословутата рецепта на Лео:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136240.msg2575396#msg2575396 , като ползвам в случая телешко вместо пилешко...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.