Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 203
Здравейте мами! Този форум ми е помогнал за много неща, ето защо, когато сега имам проблем не толкова тясно свързан с майчинството, пак искам да се обърна за помощ към вас. Преди 2 месеца монтираха точно срещу прозореца на детската ни стая 3 антени на мобилен оператор. Напоследък изчетох много материали по въпроса и всички са единодушни, че вредата от такова 24-часово облъчване е много голяма, особено за малки деца. Разстоянието ни от антените е 30 м.

От ХЕИ ми казаха, че няма никакъв проблем, което се и очакваше, защото точно те издават разрешителните. След запитване в независим германски институт обаче, отговорът е, че облъчване има и то доста сериозно. Има ли и други мами в същото положение и има ли някой идея как можем да се борим за здравето на децата си?  Ще ви бъда много благодарна за всякакви съвети.

# 1
 • Габрово
 • Мнения: 139
Ние имаме такава антена на покрива на блока. Много съседи бяха против и се изпокараха.
Аз бях ПАС, защото от всякъде, от където си помислиш ни облъчват.
Абсолютно всичко излъчва някакви вълни и облъчва в една или друга степен.
Не виждам как можем да се справим с технологичния прогрес?

# 2
 • Мнения: 203
Проблемът е, че лъчите облъчват хоризонтално, т.е. хората, които имат антена на покрива си, особено ако са на по-ниските етажи са много по-защитени от хората, които са срещу такава антена, което естествено не е много честно, защото те са най-потърпевши, но тях никой не ги пита, когато слага антената. Молбата ми е, ако има и други мами, които са предпремали правни или някакви други действия срещу подобни базови станции да споделят опита си.

# 3
 • Мнения: 34 800
Няма страшно. Антените са опасни точно толкова, колкото и мобилния ти телефон, компютъра, телевизора и т.н.

# 4
 • Мнения: 203
Никол, това е лично мнение или черпиш отнякъде тази информация?

# 5
 • Мнения: 34 800
Никол, това е лично мнение или черпиш отнякъде тази информация?

Мнение на мъжа ми, по неговата специалност е инженер Комуникации  Wink ние също имаме антена - и на нашия вход, и на този с/у нас.

# 6
 • Мнения: 203
Можеш да прочетеш това. Не знам само как да го направя активен линк.

http://forums.unibg.org/lofiversion/index.php/t12382.html

Облъчването не се оспорва. Въпросът е дали са спазени изискванията, в което силно се съмнявам.

# 7
 • Мнения: 34 800
... Облъчването не се оспорва. Въпросът е дали са спазени изискванията, в което силно се съмнявам.


Сама разбираш, че никой тук не може да ти даде отговор на този въпрос, ако имаш съмнения и страхове, цитирам от линка, даден от теб:

Цитат
Когото хората имат съмнения, могат да подадат жалба в приемната на здравното министерство или директно до директора на Националния център по обществено здраве.

 Peace

# 8
 • Мнения: 203
Да, аз точно това и ще направя, просто търсе подкрепа и съвет от други мами, които имат като моя проблем.

# 9
 • Мнения: 469
Извинете че се намесвам но до сега е нямало такава тема или поне подобна. Чувствам се всеки ден зле и се обвинявам за нещо което не е трябвало да правя, и не знам какво да очаквам. моето бебче беше на 3 месеца когато започнахме да излизаме на по сериозни разходки т.е. по продължителни. Той постоянно плачеше единственото нещо което го успокояваше  е да му пусна музика от телефона си и така се разхождахме по улиците, телефона стоеше почти до главичката му, така той заспиваше. Какво може да му стане??? Sad Извинявайте че не съм свързана тачно с вашия проблем но поне е подобен. Blush

# 10
 • София
 • Мнения: 804
Гледах по телевизията, че телефона е опасен само когато набираш и той търси мрежа.
А антените по пътя на логиката трябва да са опасни, но нищо не разбирам. Стискам палци ако решиш да се бориш! Peace

# 11
 • Мнения: 203
magirz, съжалявам, че не мога точно да ти отговоря на въпроса, едва ли може да е нещо сериозно, защото не е било за дълго време. Иначе тези неща са в процес на изследване.

madchen, много благодаря за подкрепата. Точно от това имам нужда.

# 12
 • Мнения: 4 111
Давам ви няколко линка с полезна информация по въпроса, ако ви се чете - моля:

http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=342987

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1332837

http://www.physica.hit.bg/physnews/anteni.html

За мобилните телефони:

http://www.bnap.org/2007/04/06/sar-stoinosti/

# 13
 • София - Младост 1А
 • Мнения: 2 135
На блока срещу нас също има поставени антени. Точно по диагонал ги виждам от моя прозорец. Звънях на мой познат който се занимава точно с планиране и поставяне на базови станции и антени и според него вълните, които излъчват тези антени не оказват влияние върху здравето на хората. Имало определени изисквания, които се спазват. До колко е вярно не знам, но той каза че на същия принцип трябва да си махна телевизора, микровълновата, мобилните телефони, безжичния интернет... Живеем във времена на технологии и за съжаление вредите може да се появят след години. Остава ни да се надяваме че няма да ни навредят. Няма как да се оттървем от вредните неща.

# 14
 • Мнения: 7 615
Прочети тук ....мисля, че у нас не се продават щитове , но все пак виж по - надолу ...а вредата е несъмнена...само наш'те инженери мислят, че са безвредни  Wink

http://www.blockemf.com/

http://emsectechnologies.com/press_releases/press1.php

http://www.createhealthyhomes.com/cellphone_risks.php

http://www.gencat.cat/web/multimedia/eng/antenes/index_htm.htm

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт