Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 2 523
Ами това е въпроса, зелето ни втаса и не искаме да става по кисело вече, как да го съхраним? Чувала съм за натриев бензоат- безопасен ли е и колко се слага?

# 1
  • Мнения: 4 496
Да, натриев бензоат се слага, ама незнам колко... Rolling Eyes

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Много го мразя този натриев бензоат,едно време татко пресичаше гроздов сок с него за да остане сок,а не вино.Ама винаги ми стягаше нещо на гърлото като пиех от тези сокове....
По темата...на самата опаковка трябва да има описание по колко се слага.......

# 3
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 2 523
Да не се променя вкуса от натриевия бензоат???

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Да не се променя вкуса от натриевия бензоат???
Да ти кажа честно вече не си спомням,ама имаше май такова нещо,въпреки,че не би трябвало....Най-ми беше неприятен заради "стягането" в гърлото....Нека да каже някой дето го ползва сега.Може аз да съм чувствителна към него....

# 5
1 гр на 1 литър  - приблизително на 17-18 ден след приготвянето на зелето

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 8 182
И аз слагам натриев бензоат, не се променя вкуса. На 30 л бидонче сложих 1 с.л. така ми казаха.

# 7
  • Мнения: 2 538
Никога не се е налагало да пресичаме кисело зеле.Нито майка ми, нито баба ми го пресичат.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Никога не се е налагало да пресичаме кисело зеле.Нито майка ми, нито баба ми го пресичат.

Абе и у нас никога не сме го пресичали... newsm78 ,ама явно на хората им е станало раничко и не искат да им се развали.....

# 9
  • Мнения: 2 538
Ми то и нашето вече стана, ама пак няма да го пресичаме.Просто като стане и започваме да го ядем. Laughing

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Ми то и нашето вече стана, ама пак няма да го пресичаме.Просто като стане и започваме да го ядем. Laughing
И ние така...

# 11
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 2 523
Да ама нашето е в гаража на топло и ако не го пресечем ще трябва да го изкисваме после , а не искаме! А и времето е доста топло! И още един въпрос - после претака ли се?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт