Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

гр.Пловдив

Мнения: 2 519
Ами това е въпроса, зелето ни втаса и не искаме да става по кисело вече, как да го съхраним? Чувала съм за натриев бензоат- безопасен ли е и колко се слага?
Цитирай


Мнения: 4 496
Да, натриев бензоат се слага, ама незнам колко... Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Много го мразя този натриев бензоат,едно време татко пресичаше гроздов сок с него за да остане сок,а не вино.Ама винаги ми стягаше нещо на гърлото като пиех от тези сокове....
По темата...на самата опаковка трябва да има описание по колко се слага.......
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 519
Да не се променя вкуса от натриевия бензоат???
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да не се променя вкуса от натриевия бензоат???
Да ти кажа честно вече не си спомням,ама имаше май такова нещо,въпреки,че не би трябвало....Най-ми беше неприятен заради "стягането" в гърлото....Нека да каже някой дето го ползва сега.Може аз да съм чувствителна към него....
Цитирай
1 гр на 1 литър  - приблизително на 17-18 ден след приготвянето на зелето
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
И аз слагам натриев бензоат, не се променя вкуса. На 30 л бидонче сложих 1 с.л. така ми казаха.
Цитирай


Мнения: 2 538
Никога не се е налагало да пресичаме кисело зеле.Нито майка ми, нито баба ми го пресичат.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Никога не се е налагало да пресичаме кисело зеле.Нито майка ми, нито баба ми го пресичат.

Абе и у нас никога не сме го пресичали... newsm78 ,ама явно на хората им е станало раничко и не искат да им се развали.....
Цитирай


Мнения: 2 538
Ми то и нашето вече стана, ама пак няма да го пресичаме.Просто като стане и започваме да го ядем. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ми то и нашето вече стана, ама пак няма да го пресичаме.Просто като стане и започваме да го ядем. Laughing
И ние така...
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 519
Да ама нашето е в гаража на топло и ако не го пресечем ще трябва да го изкисваме после , а не искаме! А и времето е доста топло! И още един въпрос - после претака ли се?
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.