Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 ноем. 2007, 14:39 ч.
  • Преглеждания  3 353  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 179
Съвсем случайно попаднах на един сайт на мъж, който е подбрал и рецептички.
Та да споделя с вас неговото сладоледче:
Как да си направим в къщи нежен бананов крем сладолед сладолед.

Продукти:
3 банана
чаша пълномаслено мляко
блендер (пасатор)
фризер

Приготвяне:
Бананите се нарязват на колелца, разпределят се в две чинии и се слагат във фризер за около 30 минути (трябва да са замръзнали). Слагат се в блендер (дълбока купа, за да може да се разбие с пасатор) , добавя се млякото, разбива се леко, след което се разбърква внимателно с лъжичка. Продължава се разбиването докато не се получи кремообразна еднородна смес. Разпределя се в чаши и се оставя леко да се охлади във фризера (около половин час) . Хапва се в приятна компания.

И Господ здраве да му дава на това момче/мъж, ама се е постарал и видео да прикачи - как точно се приготвя. Супер лесно и супер интересно.
Погледнето го на
http://www.babapena.com/?p=110
При добро желание разгледайте му рецептичките - непретенциозни са, но изглеждат доста вкусни.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 605
Много добро, верно!  bouquet Тъкмо имам банани, ще пробвам да ги пробутам така на детето!

# 2
  • Мнения: 2 711
Без подсладител ли?

# 3
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Задължително ще го направя. Може и малко сметана да се добави.   newsm22 newsm22 newsm22 eat eat eat

# 4
  • Мнения: 1 802
Ooooo  Party и аз ще го направя задължително! Обожавам сладолед!  Flutter

# 5
  • Мнения: 2 094
Интересно и оригинално   chef Ще го пробвам  Hug

# 6
  • София
  • Мнения: 179
Радвам се, че ви е харесало. И аз ще го направя в събота или неделя, ака остане време.
Само се чудя, няма ли да се почупи блендера (купата), защото замразените бананови кръгчета са твърди като камък във фризера  newsm78 и разбиването им от ледени късчета на гладък крем няма ли да ми повреди блендера ...??? Rolling Eyes

# 7
 
 По повод на притеснението ти, че може да се счупи блендера, в оригиналната рецепта на сайта пише, че се слагат във фризера за около 20- 30 минути, трябва да са леко замръзнали като се изваждат.

# 8
  • Мнения: 2 711
Направих го ,сладък е и без захар .
Много е приятен и ми се струва диетичен.

# 9
  • София
  • Мнения: 179
Направих го ,сладък е и без захар .
Много е приятен и ми се струва диетичен.

Радвам се, че ти е харесал. Само кажи в какво го разбива и беше ли много замръзнал ?


 По повод на притеснението ти, че може да се счупи блендера, в оригиналната рецепта на сайта пише, че се слагат във фризера за около 20- 30 минути, трябва да са леко замръзнали като се изваждат.

Ама моят фризер замразява веднага на кокъл, въпреки, че не го пускам а бързо замразяване  newsm78 и затова ми е притеснението за Фуудпроцесора... Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 1 802
И аз го направих, наистина става с много нежен вкус и лек.  Peace
Не ми се счупи блендера за справка  Simple Smile банана не замръзва чак толкова много, че да стане на кокал.  Peace 

# 11
  • Мнения: 2 711
Цвете ,разбих го в блендер, не изчаках банана да стане на кокал, но трябваше.

# 12
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Цвете ,разбих го в блендер, не изчаках банана да стане на кокал, но трябваше.



И аз така направих и сбърках. После го сложих във камерата ама... Проблеми е че на бананите им трябва фризер а не камера, държах ги повече от 1ч. и пак не замръзнаха достатъчно.  Close Но не се впечатлих от вкуса, може би защото не бяха достатъчно замръзнали и не се получи крем, а гъст шейк, който замразих допълнително.

# 13
  • Мнения: 2 711
Estell,и аз го замразих, след като го извадих от блендера .
При мен се получи, аз имам камера за шоково замразяване.
След това го нарязах на кубчета и пак в блендера ,така стана точно като сладолед.
Идеята беше на дъщеря ми /и основният консуматор беше тя Laughing/.

# 14
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Estell,и аз го замразих, след като го извадих от блендера .
При мен се получи, аз имам камера за шоково замразяване.
След това го нарязах на кубчета и пак в блендера ,така стана точно като сладолед.
Идеята беше на дъщеря ми /и основният консуматор беше тя Laughing/.

Ще трябва да го пробвам пак, както казваш, дано да стане. Значи се вади готовия продукт от камерата както е замръзнал реже се на парчета и в блендера, без да добавяш още мляко така ли?  newsm78 Ако не стане пак ще го пробвам само, че ще оставя бананите от вечерта за да се замразят.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт