Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 145
Ето тук ще научите всичко за неговия проблем:
http://www.save-darina.org/content/view/269/1/
Ето го и подфорума за детето във форума на www.save-darina.org
http://www.save-darina.org/component/option,com_joomlaboard/Item … showcat/catid,49/

Ето какво са написали за него www.save-darina.org

" За цената на един детски живот     
Автор Деси Хурмузова     
28 ноември 2007 
Всяко дете е уникално. Някои се отличават с усмивката си, други с таланта си, трети – с нещо свое и различно.

Седемгодишният Георги Борисов от Харманли също е уникален. Но с болестта си. Диагнозата му е изключително рядка – "Синдром на резецирано късо тънко черво". Лекарите са категорични: в България няма случай с толкова късо тънко черво!
От проучванията на нашия екип досега установихме, че Гошко вероятно е единствен не само у нас, но и в света.

Без прецедент е и възрастта, до която е достигнал, въпреки тежката форма на заболяването си.

Единственото спасение за момченцето е спешна операция в чужбина за удължаване на червата с пластика или трансплантация.

Историята

Гошко се ражда с некроза и евентрация (излизане) на червата извън коремна стена. Опериран е на 4-тия час след раждането. Изрязани са голяма част от тънкото и 2/3 от дебелото черво. Остава с 30 см. тънко черво. При останалите деца тази дължина е 2 метра.
В момента Гошко е на 7 години. От раждането си досега той прекарва повечето време по болници, в борба с чревните инфекции. Червата му не успяват да усвояват пълноценно храната, затова Гошко е на постоянни венозни вливания, набавящи му важните за организма вещества.
С израстването, червата му се раздуват, в стремеж да създадат по-голяма повърхност и да резорбират повече храна, но вече притискат сърцето и белия му дроб.
Христина, майката на Гошко разказва: "Лекарите казаха, че нещата ще се влошават все повече и повече. Аз самата виждам, че на там вървят нещата и че той не е такъв, какъвто беше преди 3-4 години. Единственото спасение е хирургическо удължаване на червата. Сега, когато Гошко яде нещо, го изхожда след половин час, защото червото му е много късо, след което пак огладнява. И така през 1-2 часа той все е гладен, изяжда големи количества храна, но няма никаква полза от това. Не успява да се засити. Според лекарите, единствено в САЩ е имало подобен случай с 35 см късо тънко черво, а при Гошко то е само 30 см."


Медицината

Лекарите подхождат с изключителен професионализъм към случая на Гошко. Години наред полагат постоянни грижи за него. Сега доцент д-р Бранков, завеждащ Секция по детска хирургия при МБАЛСМ „Пирогов" и д-р Янева от СБАЛДБ, Клиника по гастроентерология София, усилено търсят клиника в чужбина, която да се заеме с операцията.

Членове на нашия екип също осъществиха контакти с чуждестранни лекари и клиники. Свързахме се с директора на Детския трансплантационен център на Детската болница в Бостън, Америка - Професор Хюнг Ким, който е създател и първият хирург в света, изпълнил процедурата за удължаване на тънко черво „СТЕП" през 2002 година. Професор Ким прояви готовност да приеме малкия Гошко на лечение. Офертата на Детската клиника в Бостън е непосилна не само за семейството на Гошко, но и за когото и да било. При досегашните подобни случаи, за престой от 20 до 195 дни, цената варира от $ 458 854 до $ 726 634, в зависимост от сложността на операцията.

До момента това е единственото предложение за лечение на Гошко.
Екипът ни продължава да търси възможности операцията да бъде направена в Европа.

Център "Фонд за лечение на деца"

На 29 май 2007 год. родителите на Гошко подават подават молба с входящ № 95-00-119 до Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването. На 10 август 2007 год. получават положителен отговор от МЗ, с който КЛЧ насочва детето към Център "Фонд за лечение на деца" за финансиране.
До днес ръководството на ЦФЛД не е успяло да осъществи контакт с хирурзи в Европа, които да приемат Гошко за лечение. ЦФЛД не желае да финансира евентуална операция в САЩ, така че по неговия случай, въпреки спешността му, няма никакво движение.

Приятели,

тревогата ни е безкрайна! Всяка загуба на ценно време е фатална за Гошко, който и в момента е в болница, зависим от системите, за да живее.

Не е достатъчно само да сведем поглед и да се почувстваме съпричастни с мъките на Гошко и страданията на родителите му. За да се помогне на детето, трябва да се съберат – и то за изключително кратък срок – необходимите средства за сложната операция.

Вярваме, че неслучайно Гошко е преживял тези 7 години за искрено удивление на специалистите у нас и по света.

Той е чакал търпеливо своя шанс. И ето, дочака го. Ние сме неговият шанс!

Благодарим ти, приятелю! Днес аз и ти правим чудеса! "

 

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 15:16 от Ehriz

# 1
  • под шипковия храст
  • Мнения: 856
Ehriz Hug
тъкмо поглеждах дали има отворена тема за Гошко! нищо чудно из форума да има и на още няколко места, известно е, че така новините се разпространяват по-бързо, а факт е, че колкото повече хора научат, толкова по-бързо се помага на децата!
все пак добре е да промениш заглавието и да сложиш името на детенцето, както и да пейстнем повече информация за него, защото не всеки има време и желание за препратки... Peace
иначе вярвам, че в този форум стават чудеса  Crazy

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт