Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София, Разсадника
 • Мнения: 274
12 безплатни кухни за 1650 самотни майки и възрастни софиянци
Хората ще се хранят от понеделник до края на март с пари, събрани от служители и партньори на "БНП Париба" в столицата
   

От понеделник  до 31 март на 12 места в София  ще бъдат отворени пунктове, в които ще се раздава безплатно топъл обяд за 1650 самотни майки, възрастни хора и хора в неравностойно социално положение. Списъците на лицата, които ще получават безплатен обяд по проекта "социална кухня", ще изготвят от общинската дирекция за социални дейности. " и от общинското предприятие "Социален патронаж".

Кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на "БНП Париба" - клон София Улрих-Гюнтер Шуберт ще подпишат договор, с който за шеста поредна година ще се даде началото на проекта "Социална кухня". Парите са осигурени от служители, спонсори и партньори на банката.


Попаднах на това съобщение днес. Предполагам тези дни ще излезе и списък с адресите на кухните. Ако искате може да предоставите тези адреси на мамите, за които се грижите. Ще имам предвид като намеря адресите да ги сложа тук, но ако някой успее по-рано - заповядайте... Simple Smile

# 1
 • София- павлово
 • Мнения: 2 597
Иве  bouquet ще чакам да пишеш и адресите като ги научиш, голяма полза ще е за самотните майки, а как ще става даването на храната, трябва ли да са регистрирани някъде

# 2
 • София
 • Мнения: 1 770
Много полезна информация! Чакаме повече подробности!  Peace

# 3
 • София, Разсадника
 • Мнения: 274
а как ще става даването на храната, трябва ли да са регистрирани някъде

Списъците на лицата, които ще получават безплатен обяд по проекта "социална кухня", ще изготвят от общинската дирекция за социални дейности. " и от общинското предприятие "Социален патронаж".

Докато гледах за списък на кухните, намерих и това:
Слави Бинев е открил такава кухня в столичния квартал "Гео Милев". Пред входа на пицария "Джико" на бул. "Гео Милев" 28.

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 10:41 от НЕ ЩА

# 4
 • София, Разсадника
 • Мнения: 274
Това е за Варна:

"Социална кухня за 100 души ще бъде открита в петък (днес) в стола на РИОКОЗ - Варна. Проектът е на БНП "Париба" - клон София. В стола от 30 ноември т.г. до 31 март 2008 ще се хранят 100 души дневно. Банката ще дари и топли пуловери и тениски на нуждаещите се. Партньори по проекта са община Варна и Сдружение "Българо - Германско Социално дело".

От 6 г. БНП "ПАРИБА" - клон София, осигурява топла храна за инвалиди и пенсионери от София по този проект през четирите зимни месеца (от декември до март). Бенефициентите в столицата са вече 1650 души, 10 пъти повече в сравнение с началото на проекта през 2001 г.  През зимния сезон служителите на банката даряват всеки месец част от заплатата си в полза на възрастните хора, а банката удвоява предоставените суми. Община Варна чрез предприятието си "Стопанска и спомагателна дейност" ЕАД осигурява готвенето и раздаването на храната, както и необходимите помещения, а Сдружение "Българо-немско социално дело" се ангажира с подбирането и информирането на възрастните и социално слаби хора според техните нужди и с текущата комуникация с бенефициентите. "

# 5
 • Варна
 • Мнения: 908
"БЕЗПЛАТЕН ОБЯД
03 Декември 2007, понеделник
 
От днес в София отвориха врати 12 благотворителни пункта, на които социално слаби хора ще обядват безплатно.

1650 порции ще се раздават без пари за самотни майки, възрастни хора и други в неравностойно положение. Има списъци, по които хората ще могат да получават безплатния обяд. Откриването на благотворителната инициатива е в Люлин, на улица 309, в сградата на бивша детска градина. "

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт