Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Постни сърми?

  • 29 ноем. 2007, 12:18 ч.
  • Преглеждания  673  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас/Neumagen-dhron,Germany
  • Мнения: 420
Как правите постни сърмички?

Реклама
# 1
  • Бургас/Neumagen-dhron,Germany
  • Мнения: 420
Забравих да попитам и за някой подходящ сос

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Лозови или зелеви?   bouquet

# 3
  • Бургас/Neumagen-dhron,Germany
  • Мнения: 420
зелеви Grinning

# 4
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Както обикновенно, само че без кайма Mr. Green. Само лозови правя постни. Зелеви и постни някак не ми се връзват. Понякога съм добавяла и сирене в плънката. За сосчето, какво да ти кажа...
Може да се застрои с яйце водичката, в която са се варили , може
след това да се запържи сосчето с червен пипер.
Може и без този сос, а да се разбие кисело мляко и чесън например  chef

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Плънка...1 голяма глава лук(на кубчета) се запържва,добавя се 1 морков и 1 картоф (настъргани),ориза(измит),след като стане прозрачен...млян черен пипер,червен пипер.Ако сърмите са лозови-копър,ако са зелеви - чубрица и стафиди по желание.Добавя се гореща вода и се оставя да понабъбне ориза.Сармите се завиват и се оставят да къкрят на слаб огън.От бульончето дето са вряли сърмите се прави сосче като се сгъстява с брашно,може и да се застрои(ако не постите) с яйце и кис.мляк....Има варианти де...
   Ние обичаме сърмите независимо какви са ,но с месце.... Joy

# 6
  • Мнения: 52
1 стрък праз лук се задушава прибавям оризът и 10 стафиди накиснати преди това
 да се запържи за 1 мин, сол черен пипер. 

# 7
  • Мнения: 5 135
Най-любимото ми ястие: Постни сърми със стафиди
В повече олио се запържва праз, настърган морков; като омекнат се прибавя една чаша ориз; когато поеме мазнината, се прибавя червен пипер, чубрица, 2-3 шепи стафиди, може да се добавят и нарязани на ситно гъби, 2-3 чаши гореща вода. Вари се на слаб огън, докато поеме водата и се сгъсти. След това листата се подготвят, като им се отрязва твърдата част, завиват се сърмите, подреждат се в тенджера, заливат се с вода, затискат се с чиния и се варят (40 минути под налягане или около час в обикновена тенджера.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт