Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София и на друго място

Мнения: 70
Искам да знам след като си взел трите държавни изпити какво се прави за да си вземеш дипломата? Има ли още изпити и какви документи ти трябват? Документ за съдимост? Друго? И стаж задължително ли се кара? Много моля за помощ Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig
Цитирай

Варна, на морето

Мнения: 189
Трябва да държиш изпит за правоспособност пред Министерство на правосъдието, а преди това - стаж. Мисля, че все още е задължителен, но колко време е, не знам. Когато аз завършвах, беше 1 година, после стана 3 месеца.
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
Искам да знам след като си взел трите държавни изпити какво се прави за да си вземеш дипломата? Има ли още изпити и какви документи ти трябват? Документ за съдимост? Друго? И стаж задължително ли се кара? Много моля за помощ Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig
Миличка, ако наистина си завършила право, питането ти е абсурдно.
Ако се питаш за друг човек - кажи му да се поинтересува за дипломата си в съответния университет. Свидетелство за съдимост не искат за получаване на диплома. Дори затворниците имат право на образование. Необходими са по-обикновени нещица като снимки (на дипломанта, не твои) и академична справка за положените изпити. Стажът е задължителен, ако завършилият право иска да практикува юридическа професия, независимо каква (адвокат, юрисконсулт, нотариус, помощник-нотариус, съдия, съдия-изпълнител и т.н.) - така се придобива юридическа правоспособност.
Ето тук има някоя и друга наредба по въпроса: http://www.mjeli.government.bg/legaldoc.aspx
« Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 01:49 от pachikrak »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.