Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пазарджик/Лондон

Мнения: 2 102
Ако някой знае рецептата, нека сподели - казвали са ми , че е много вкусно и ми се ще да изненадам скъпия, който много обича пиле във всякакви варианти Very Happy.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами на мен не ми е много ясно какво е това(в смисъл не съм опитвала)...,но ето какво открих набързичко...
http://www.receptite.com/recepta.php?r=2434
http://www.udoma.com/?view=material&cat=11&itype=6&i … e=16&info=227
http://gotvach.free.bg/OSNOVNI4/499.html
Цитирай
Драно пиле

•1 бр. пиле
•2 глави кромид лук
•300 г гъби
•300 г топено или пушено сирене
•1 бр. чушка
•олио
•1 ч.л. (5 г) сол
•1 ч.л. (5 г) червен пипер
•1 ч.л. (5 г) черен пипер
•1 кубче пилешки бульон

                  Внимателно се одира кожата на пилето като с нея остават и крилцата, измива се и се оставя докато се свари одраното пиле. Докато пилето се вари се задушават лука, гъбите и чушката. След като се свари пилето се обезкостява на малки парчета, към него се прибавят солта, черния и червения пипер, бульона и задушените зеленчуци. Разбъркват се хубаво. Одраната кожа се пълни с приготвената смес, като се редуват един ред от сместа и парче или две от топеното или пушено сирене докато се запълни. След което кожата се зашива, намазва се с олио или масло, поръсва се с червен пипер, поставя се в намазнена тавичка и се слага около 1 ч.ч. вода (да покрие дъното на тавичката). Пече се в умерена фурна, докато кожата се зачерви и от двете страни.

Могат да се прибавят и ситно нарязани дръжки от магданоз за вкус.

Цитирай

Пазарджик/Лондон

Мнения: 2 102
Благодаря ви ! Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 785
Ето и една рецепта от мен:

Пиле по холандски(Пълнена пилешка кожа)

1 Пиле
бекон ,кисели краставички, масло

Кожата на пилето се одира/с остър нож,като се внимава да не се разкъса/.Крилцата се оставят.Месото се сварява.В купа се нарязва малко бекон,кис.краставички и свареното пилешко месо,подправя се с чубрица,черен пипер,сол.С тази смес се пълни пилешката кожа,като 2-3 пъти се слага и по едно резенче масло.Зашива се отвора на кожата с конец,поставя се в намаслена тава,отгоре се намазва обилно с масло и се пече до зачервяване.

Може да се сложи и топено сирене в плънката,и други зеленчуци по избор Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.