Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Torino,IT

Мнения: 1 812
Момичета, много се въодушевих от този лесен сладкиш който между другото е и постен.
Позволявам си да открия нова тема , защото не мога да пиша върху старата, ето и рецептата с благодарности към авторката така като тя го е дала   bouquet

"Chocolate crazy cake

2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар (аз слагам половината)
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (аз слагам едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао"

Ето и линк към старата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51897.0

Моят сега се пече     chef




« Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 16:42 от Lindita »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пусни една снимчица след като се опече...ако можеш...  bouquet
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Правих сладкиша и определено се хареса, ако не беше натрапчивият вкус на сода. Мисля, че ще е по-добре содата да се угаси с оцета. Peace
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Стана страхотен на външен вид, но много ми нагарча, явно съм попрекалила с какаото а пък и наистина ми бие на сода.
Но не е лош, отлепи ми се страхотно и с глазурата е супер.  Peace
Цитирай


Мнения: 189
В началото на месеца го правих(от старата тема).Много сполучлив и вкусен,направо е супер.Всички го харесаха.
Содата се угася и шупва в оцета и след това се слага при другите продукти.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Ето моят! Добавила съм орехи в тестото, намазан е с шоколадов пудинг и украсен със листенца от захарно тесто.
Много добра рецепта  Peace
Цитирай


Мнения: 5 395
Мммммм,това ми е един от любимите сладкиши, моята рецепта е същата, само без оцет.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.