Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
тази рецепта е от бабата на моя приятелка перуанка
става не само за пиле, но и за пуйки, гъски, патки

птицата се пълни със смес от банани на пюре, стафиди, евентуално сини сливи, бекон
отгоре се маже с масло или се увива с тънки листа бекон
в месото може да се инжектира и ароматен алкохол - коняк, ром

пече се на фурна до изпичане на месото, може и леко да се припече, по желание
аз пекох пиле в глинена затворена тенджера, после махнах капака и го припекох

ухае интересно
и вкусът е необичаен
Цитирай


Мнения: 2 187
Аз знам, че по тези ширини използват специален сорт зелени банани, които не са толкова сладки като жълтите. Тази рецепта с какви е?

Благодаря иначе за рецептата, много добре ми звучи  bouquet
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
Котка, по принцип е така, но мацката каза, че с нашите също ставало
вкусът бил почти същият
Цитирай


Мнения: 2 187
ОК, ще пробвам тези дни с жълти (ще гледам да не са много узрели поне), че и без друго имам един пернат добитък във фризера, който само ми заема мястото. Smile

Ще пиша как е станало. Peace
Цитирай
Ау, екзотика - супер Smile

Принципно обичате ли да експериментирате - аз лично да, но май покрай мен повечето хора не искат и да чуят за пилешки бутчета с мед примерно...  пък на мен са ми любими..

И като цяло месо+нещо сладко е много необичайно за българския вкус - все пак намират ли се желаещи? Smile
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
cheaty, винаги
в моята рецепта за мариноване на месо медът присъства винаги
и винаги се харесва
даже от хора консервативни и традиционалисти
и нямам отговор каква е моята кухня
някаква смесица е
все комбинирам нови съставки или стари по нов начин
иначе скучно
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.