Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 9
донесоха ми кори за лазаня stella без предварително приготовление.Такива не съм ползвала досега струват ми се много корави .На тях пише че слоя със соса с който ще покривам корите не трябва да бъде плътен за да може да се изпекат.Някой ползвал ли е такива кори ?И как приготвяте лазаня с тях?
Цитирай

разград

Мнения: 204
Аз ползвам само такива, не знам дали същата марка, купувам ги от Метро или Билла. Правя си бешамел, по- рядък и сос с кайма и дом. пюре. Отдолу на тавата изливам малко бешамел, редя кори, бешамел, доматен, кашкавал и така докато свършат корите /аз го правя в правоъгълна тава, стават около три реда/ последния ред и листове, отгоре с бешамел и настърган кашкавал. Печеш около 20 мин.
Цитирай

в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно

Мнения: 905
Слагай корите в топла вода (колкото топла тече от чешмата ти) за около 5-10мин. Лазаня правя сравнително често и винаги с такива кори (които са без предварително варене) и винаги ми става перфектна лазанята. За бешамела са ти казали - без него просто съм се убедила, че не става хубаво Peace.
Правя я като Марчела, с единствената разлика, че винаги добавям гъби, кисели краставички и бекон или гърди Peace
Цитирай


Мнения: 1 645
Можеш първо да ги бланшираш във вряла вода -по 2-3 в тенджерата-за 5-6 мин,само имай предвид ,че след изваждането от водата не трябва да се редят една в/у друга,че  залепват.
Друг вариант (по лесния и мързеливия  Wink) е да оставиш сосовете по-рядки,както ти е казала Marchela .Корите си поемат течността.
Плънката вътре е каквато си решиш-кайма ,пушено,сирене,спанак,кашкавал,синьо сирене,гъби...Каквото решиш.Фантазията и продуктите в хладилника ще ти подскажат  Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
Щом пише без предварителна обработка няма смисъл от бланширане. Просто соса бешамел да бъде малко по рядък за да поемат добре е достатъчно според мен.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.