Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 дек. 2007, 00:06 ч.
  • Преглеждания  119 113  Мнения  218  Онлайн  1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 427
mcar е права, наистина трябва да се установи причината (диагнозата), да се направят всички необходими изследвания.
Цеци, иди моля те при друг хематолог,помниш ,че ти  бях писала за д-р Геров. Съпругът ми е негов пациент от 1 година и ти говоря от личен опит. При нас обаче са повишени не само тромбоцити,но и еритроцити, хемоглобин и т.н., болестта се нарича полицитемия вера. В момента мъжът ми е на инжекции интерферон - подтиска се производството на кръвни клетки от костния мозък.
По принцип това са редки болести - и полицитемията, и есенциалната тромбоцитемия... но все пак се срещат. Тромбоцитемията е по-малко зло по принцип.
Мисля че сегашния ти хематолог не подходи много сериозно, след като няма открит възпалителен процес досега, би трябвало да направи пункция, за да се види дали причината не е в костния мозък. Моля те , смени д-ра! Ако мога да помогна с нещо съм насреща!

Реклама
# 31
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
много ви благодаря за подробната информация момичета  Hug
вчера ходих на лекар при невроложката и и казах че планираме бременност по принцип и спряхме всички лекарства които ми беше изписала до момента,каза само да пия ,ношпа,спазмалгон,парацетамол и едно хомеопатично ,което ще го пия всеки ден то е за главата,седатив мисля че се казваше.А за тромбоцитите ,след месец ще си пправя пак изследвания и ако отново са на 670 (както бяха в началото) ще се обърна към друг лекар,или ще отида при д-р Геров както Yee ме посъветва или отивам в София.
За сега съм с мисълта само за бебчето,вече не ми се мисли за лекари ,писнало ми е от години се мъкна по лекари и вече наистина ми дойде в повече.
Пишете ,много ще се радвам Hug

# 32
  • Варна
  • Мнения: 427
Ceci: Разбирам те много добре. Ако ползваш английски, в нета има много информация, трябва само да ти се чете.  Peace Ако искаш мога да ти пратя някои линкове.

# 33
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
не знам английски

# 34
  • Варна
  • Мнения: 427
Цеци, как са при теб нещата? не си писала отдавна... Весели празници!

# 35
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
Здравей Yee , ами какво да ти кажа ,главоболието си ми продължава,но спрях всички хапчета,само едни хомеопатични вземам,незнам дали бях споменала,казах на докторката че планираме бременност и спряхме всичко другпо,дори аналгина и упсарина,за болката вземам спазмалгон,днес пак ме болеше главата и повръщах  Sick , но по-късно се пооправих ,малко количка пинах щото ми беше много отпаднало и ми мина.
А за тромбоцитите незнам още нищо,сега на 29 ще си пускам пак кръвна картина,така беше казала Желязкова,на 3мес, да си пускам изследвания,и ще видим какво ще стане,какви ще са резултатите.....дано всичко да е наред.
Итака при мен ням анищо ново ,все се надявам скоро да станем трима  Wink ,уж действаме ,ама а да видим.
Благодаря за загрижеността
 Hug

# 36
  • Варна
  • Мнения: 427
Е, действайте тогава, пожелавам ти скоро едно хубаво и здраво бебче!

# 37
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
Здравей Yee ,направих изследвания в Бургас сега като си ходихме,и никак не са хубаво честно казано,тромбоцитите са си вече в норма 202 са,ако ти говори нещо,но пък левкоцитите са ми завишени този път  Sad Cry ,18.9 са  Cry .
Много съм притеснена,тази седмица ще пусна още една кръвна картина, да видим дали няма евентуална грешка......
След празниците ще отида пак във Варна,докторката иска там да ми пусне изследвания на плочка?.......  и ще видим
Дно всичко да е наред,адски много съм притеснена,тъкмо се бях поуспокоила малко последния месец и сега наново почват притесненията..... Cry
Ще пиша пак като пусна 2рата кръвна картина
 Hug

# 38
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
Забравих да напиша чче всички други стойности на еритротиците и хемоглобина са си в норма...

# 39
  • Варна
  • Мнения: 427
18.9 не е много, не се притеснявай. Може да си настинала или нещо такова... Хубаво,че тромбоцитите са в норма!

# 40
  • Мнения: 1 260
Здравейте! Днес си взех профилактични кръвни изследвания. Имам завишени тромбоцити, което не е за голямо учудване, тъй като имам разширени вени (по наследство от двата рода). Самите стойности обаче не мога да коментирам сама. Някой може ли да погледне. Подчертала съм 2 завишени стойности и 2 под нормата, като втората е за моноцити, което не знам какво е.

ПКК - 22 показателя
 
 WBC (левкоцити) 8.56 x10^9/L при референтни стойности 3.5 - 10.5
 LY% (лимфоцити - %) 31.5 % при 20-48 (50 - 70за деца до 4г)
 MO% (моноцити - %) 6.32 % при 1.00-11.0
 EOS%(еозинофили - %) 1.96 % при 0-6
 BASO%(базофили - %) 1.23 % при 0-2
 GR% (гранулоцити - %) 59 % при 40 -70 (20- 50 за деца до 4г)
 LY# (лимфоцити - бр.) 2.7 x10^9/L при 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)
 MO# (моноцити - бр.) 0.541 x10^9/L при 0.070 - 0.80
 EOS#(еозинофили - бр) 0.168 x10^9/L при 0.000 - 0.500
 BASO#(базофили - бр) 0.105 x10^9/L при 0.000- 0.140
 GR# (гранулоцити - бр.) 5.05 x10^9/L при 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)
 RBC (еритроцити - бр.) 4.95 x10^12/L при M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)
 Hgb (хемоглобин) 144 g/L при М(135 - 180) Ж(120 - 160)
 Hct (хематокрит) 0.425 L/L при М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
 MCV (ср. обем на еритроцита) 85.8 fL при 82.0 - 96.0
 MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 29.2 pg при 27.0 - 33.0
 MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 340 g/ L при 300-360
 RDW (девиация на ерит. р-ие) 14.2 % при 11.5 - 14.5
Plt (трoмбоцити) 452 x10^9/L при 130-360
MPV (ср обем на тромбоцита) 7.16 fL при 7.5 - 11.0
Pct (тр обем/ общ обем) 3.24 ml/L при 1.0 - 2.5
 PDW (ширина на тр р-ие) 15.8 при 0.0 - 99.9
 

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 09:37 от NadG

# 41
  • Варна
  • Мнения: 427
NadG:Не съм лекар и не мога да дам професионално мнение, но от това , което съм чела не съм срещала никъде връзка между завишени тромбоцити и разширените вени (съдово заболяване). Ако има възпалителен процес тромб. нормално се увеличават. Средния обем на тромб. (което е размера на самата клетка) е нормално да са понижени,когато има увеличен брой тромбоцити (организма произвежда повече клетки, по-малки като размер). Моноцитите са вид левкоцити, увеличен брой се наблюдава във възстановителна фаза на инфекции . Тук един линк за интерпретация на лаб. резултати на англ. обаче http://web2.airmail.net/uthman/lab_test.html
Не забравяй, че трябва лекар да прецени кр. картина , тук само си плямпаме Simple Smile

# 42
  • Мнения: 1 260
Нищо им няма на тези моноцити при мен. Грешно съм разчела резултата.

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 09:38 от NadG

# 43
  • В сърцето на едно мишле
  • Мнения: 963
Здравейте момичета,днес пак ми пуснаха изследвания само че този път от вената,утре ще са готови
този път гинеколога ме прати на изследвания ,тъй като бях на преглед,утре ще ви пиша какво е станало.

# 44
  • Варна
  • Мнения: 427
Цеци, какво стана с изследванията?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт