Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363


Започна един от най-хубавите месеци в годината, месец пълен с топлина, усмивки и добро настроение. Месец, в който се сбъдват чудеса. Нека си припомним, че трябва да се обичаме и да вярваме в нашето чудо, което ни чака, ето там, до камината. Успех във всичко момичета  Hug

Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет         bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


"Краят е в съвършенството. Всички можем да го постигнем." - mimmy

Кои сме ние:Рицарки на Бялото кантарче 25.11.2007 - 02.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 18.11.2007 - 25.11.2007   
Рицарки на Червената чаша 11.11.2007 - 18.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 05.11.2007 - 12.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 29.10.2007 - 05.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 22.10.2007 - 29.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 15.10.2007 - 22.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 08.10.2007 - 15.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 01.10.2007 - 08.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 24.09.2007 - 01.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 17.09.2007 - 24.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 10.09.2007 - 17.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 03.09.2007 - 10.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 27.08.2007 - 02.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 20.08.2007 - 26.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 13.08.2007 - 19.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 06.08.2007 - 12.08.2007

  bouquet

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 08:27 от мечтаеща

# 1
 • .... при любимите ми хора
 • Мнения: 2 147
Пу първа Heart Eyes newsm44
Литъл, благодаря за новата тема  bouquet супер е Laughing Heart Eyes

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 10 898
Ми кат не успях първа - втора!

# 3
 • Мнения: 1 363
Ко прайти вий бре  Laughing
Вещи, Зетче  Hug

Поздравления на всички рожденици, да са живи и здрави и нека се радват на сбъднатите си чудеса   Hug

Нещо ми са *бандури кирилицата и пиша в Word и прехвърлям у форума  ooooh! Ако има някакви изменения казвайте, щот утре изчезвам  Flutter
Почвам да подскачам малко, хем да се стопля, хем дано се и постегна  Crazy
На всички много целувки и гушки  Hug

# 4
 • Мнения: 2 897
Запис.

# 5
 • София
 • Мнения: 144
Момичета здравейте,
досега не съм писала в този форум, но то е не защото нямям желание, а просто винаги като реша и аз да се включа, все съм закъсняла и все си казвам...айде другия път.
Имам крещяща нужда от подкрепа. Трябва да направя нещо с пустото си тяло, но волята ми е.....по скоро я няма.
Тежа в момента 83... искам да стана 65. Направо ми се струва невъзможно....но и аз почвам. Само дето още не съм се ориентирала с какво да започна. Преди време правих една диетка с косело мляко. Един ден на кисело мляко, един ден на белтъчна храна с зеленчуци. От тук я бях взела тази диетка, но естествено, моята воля ме предаде. Пожелавам успех на всички  Hug

# 6
 • Мнения: 2 492
Все така режимна . О , чудо !
Приятна вечер момичета .  bouquet

# 7
 • Мнения: 5 847
Ехооо,записвам се и отивам да боядисвам корнизи... Crazy
и не правете като мен-не казвайте ,че можете всичко.Трайкайте си и си стойте на дупетата... Laughing

# 8
 • Шотландия
 • Мнения: 1 822
Не че успявам да съм от първите, ама може да се наредя на първата или поне на втората страница - все сколасвам на около петата хехехе.
Литълче, много хубава темичка, браво за коледното настроение!  Hug
Честит рожден ден на Енчо и много гушки и на него и на мама му - да й е жив и здрав и много радости да й носи!
Таничка, не бива да се говори за провали, когато не успяваме да се справим с апетита си, според мен. Това обикновено значи, че нещо не ни е особено "таман" и си го избиваме от яденето... Лично аз мисля, че в такива случаи трябва да си дадем време, любов на самите себе си и разбиране. Да си кажем - този път не успя, но това е временно, хайде малко почивка, нещо хубаво за душата (може да не е за ядене, някакво друго удоволствие също върши работа) и като дойда на себе си, ще ми се върне и волята, и мотивацията.  Hug Hug Hug Не ни напускай, справянето сама е много по-трудно от справянето заедно с другите. Нали затова сме тук всичките... Hug
Мариетка, търпение и мазане му е майката - е, и спорт де. Прибира се кожата, не е като да не се прибира, ама иска търпение.
На Tenderlady - честита годишнина във форума и килограмно постижение!  Hug  bouquet Страхотно, браво!
Хлебопекарна съм решила никога да не си купувам, щото не обичам хляб много-много, та ще е загуба на място само. Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се купуват само качествени уреди, макар и по-скъпи. Другите ти вадят душата, като туриш ремонтите и загубеното време и нерви, винаги излизат по-скъпи от марковите. Последен пример - микровълновата, която мъж ми купи преди няма и 2 години. Аз не че се противопоставих тогава, а трябваше. Беше Саньо и е вече на боклука. Сега купихме Панасоник, надявам се да е по-дълготрайна. Една клиентка, която има подобна, каза, че нейната вече 6 години не е мръднала. А у нас в БГ Делонги-то сигурно стана тийнейджърка вече и само веднъж някаква минимална повреда се намери.
Пуки, и на мен 15 кила ми се виждат много за 20-тина дена - не в смисъл, че не можеш да ги постигнеш, а че не е хубаво толкова бързо да се отслабва - и на кожата е по-трудно да се приспособи, но ти си знаеш. Ако си твърдо решила - стискам ти палци.  Peace Praynig

# 9
 • Шотландия
 • Мнения: 1 822
Момичета здравейте,
досега не съм писала в този форум, но то е не защото нямям желание, а просто винаги като реша и аз да се включа, все съм закъсняла и все си казвам...айде другия път.
Имам крещяща нужда от подкрепа. Трябва да направя нещо с пустото си тяло, но волята ми е.....по скоро я няма.
Тежа в момента 83... искам да стана 65. Направо ми се струва невъзможно....но и аз почвам. Само дето още не съм се ориентирала с какво да започна. Преди време правих една диетка с косело мляко. Един ден на кисело мляко, един ден на белтъчна храна с зеленчуци. От тук я бях взела тази диетка, но естествено, моята воля ме предаде. Пожелавам успех на всички  Hug
София (или Софич? newsm78), добре дошла при нас! Попаднала си на точното място, ако търсиш подкрепа.  Hug Hug Hug
От опит да ти кажа, че ако волята не стига за диетата, която сме си избрали, често пъти диетата не е подходяща за нас. Повечето от нас тука не са привърженички на краткотрайни диети, защото резултатите са също краткотрайни и после си ги връщаме с плюс килата. Тук по-скоро говорим за режим на хранене, който се променя повече или по-малко трайно. Разбира се, всеки е свободен да си избира начин на живот и хранене, съответно.

Добре е да дадеш малко повече информация за себе си - не само защото сме любо... знателни (се казвало, за да звучи прилично хехе), а и защото така помагаш на себе си да се ориентираш в собствения си проблем, т.е. защо не успяваш да свалиш килограми. Та така - възраст, как си натрупала килцата, от колко време опитваш, какво си опитвала и т.н. Сигурно ще получиш много съвети наред с подкрепата - дори и да не ти харесат някои, никога не забравяй, че всички сме добронамерени и си помагаме.
И се обичаме- сигурно си забелязала.  Blush Heart Eyes

Момичета, отървах ходенето на гости (не ми се ходеше хич) и сега ще мръхтя вкъщи. ДОмашните задачи ги оставям за 2 чАса, след като съпружеското тяло замине за неговото гости - дотогава ще разпускам хеееееее  newsm44

Забравих да кажа за утайката от кафе като средство за масаж - ще се самоцитирам от друга тема:
Цитат
Да предупредя отново за утайката от кафе - запушва канали, боядисва вани. Освен това почти не съдържа кофеин, който всъщност помага за премахването на целулита - просто кофеинът сте го изпили преди това. Затова, ако ще се масажирате с кафе, по-добре опитайте с морска сол или просто някаква по-грапава ръкавица. Ако масажът е редовен - помага. Peace

Последна редакция: нд, 02 дек 2007, 20:51 от Millla

# 10
 • Мнения: 4 392
 Hug

# 11
 • някъде
 • Мнения: 4 446
 Peace Hug

# 12
 • Мнения: 2 492
Мила как ми става приятно , като те чета .  Hug
Може би , защото си подробна и приказлива , като мен .  Mr. Green

Може да са много поставените кила , като цел ... но това е само една цел , не е казано , че на живот и смърт трябва да съм толкова .
Но , колко ли приятно ще се чувствам , ако си постигна така високата цел ?
Та така , време е малко да се размърдам .

# 13
 • Шотландия
 • Мнения: 1 822
Мила как ми става приятно , като те чета .  Hug
Може би , защото си подробна и приказлива , като мен .  Mr. Green

Може да са много поставените кила , като цел ... но това е само една цел , не е казано , че на живот и смърт трябва да съм толкова .
Но , колко ли приятно ще се чувствам , ако си постигна така високата цел ?
Та така , време е малко да се размърдам .

Ееей мерси за комплимента, пък и си абсолютно права - целите не трябва да са по-важни от нас самите, нали? Пък ако ги постигнем - значи сме още по-готини!  Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 2 956
Цоп...и аз на първа страница таз седмица  Party
Литълче поздравления и адмирации за хубавата темичка.  Heart Eyes Hug и табличката е страхотна  Peace
Гласях се днес за 5и 1/2 ,ама ще ида на добър 4  Crazy еми много беше хубав хляба дето го купих  Mr. Green
Софич добре дошла...   bouquet подкрепа и съвети ще получиш без проблем.  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт