Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Как да сготвя вкусно спанак?

  • 3 дек. 2007, 08:27 ч.
  • Преглеждания  8 430  Мнения  37  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 700
 Моля,дайте идейка как да приготвя спанак.  bouquet

Реклама
# 1
# 2
  • Варна
  • Мнения: 700
 Мерси за линка  bouquet
 От прочетеното ми харесаха като идея паста със спанак и пица със спанак,но не бяха написани рецепти.Ако някой знае как се приготвят,да пише.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
На мен много ми харесва следното(научих го от една пицария).Сваряват се талятели.Спанака се измива,нарязва и се задушава...после леко се пасира.Върху талятелите се изсипва сгорешена мазнина(масло или олио),объркват се хубаво,добавя се спанака и 1 голяма кофичка заквасена сметана,обърква се и се сервира в чинии.Отгоре се поръсва с настърган кашкавал)докато е топло,за да се поразтопи).Мога спокойно да кажа,че ще си оближете пръстите....

# 4
  • Варна
  • Мнения: 700
 Ммм...
мога спокойно да кажа,че предчувствието ти ще се окаже вярно! Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Ммм...
мога спокойно да кажа,че предчувствието ти ще се окаже вярно! Wink
Joy  Joy  Joy    Ако решиш да направиш,после сподели дали ви е харесало......

# 6
  • На небето
  • Мнения: 5 520
На мен много ми харесва следното(научих го от една пицария).Сваряват се талятели.Спанака се измива,нарязва и се задушава...после леко се пасира.Върху талятелите се изсипва сгорешена мазнина(масло или олио),объркват се хубаво,добавя се спанака и 1 голяма кофичка заквасена сметана,обърква се и се сервира в чинии.Отгоре се поръсва с настърган кашкавал)докато е топло,за да се поразтопи).Мога спокойно да кажа,че ще си оближете пръстите....

Какво е това талятели?  Embarassed  newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001


Какво е това талятели?  Embarassed  newsm78
Ами това е пак макаронено изделие...представи си спагети,ама плоски...Много са вкусни талятелите...

# 8
  • BG
  • Мнения: 1 668
Талятели е вид паста - както спагети, лазаня, макарони, фетучини, ньоки, ригатони, тортелини, фарфали и още мноооого видове

# 9
  • BG
  • Мнения: 1 668
Лазаня със спаначен сос

Продукти: 300 г лазаня (или едра юфка), 300 г сос "Бешамел", 150 г извара, 50 г настъргано сирене "Пармезан" (или твърд кашкавал).

За спаначения сос: 300 г изчистен спанак, китка пресен босилек, 1 с. л. сух босилек, 3 скилидки чесън, 1 с. л. счукани бадеми, 50 г счукани орехи, 50 мл зехтин, сол, бял пипер, 50 г настъргано сирене "Моцарела", 50 г "Пармезан".

Лазанята се сварява в кипяща и подсолена вода, без да се разварява. Отцежда се и се оставя да изстине. За спаначения сос се смесват спанакът, пресният босилек, чесънът, бадемите и орехите и се разбиват с пасатор. Добавят се зехтинът, сол, белият пипер, настърганият "Пармезан" и "Моцарела" и отново се разбива до получаването на гладка кремообразна смес.

В намаслена тавичка се редят кори лазаня, намазват се със сос "Бешамел" и извара, отгоре се покриват с половината от спаначения сос и се поръсват с настърган "Пармезан". След това по същия начин се реди втори пласт. Най-отгоре се разстилат кори лазаня, покриват се със сос "Бешамел" и се наръсват с "Пармезан". Пече се в предварително загрята фурна (200 градуса) около 15-20 минути, докато добие златист цвят.

# 10
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Аааааа, кори за лазаня, не знаех, че така се казват.

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Аааааа, кори за лазаня, не знаех, че така се казват.
Не не е това.Като спагетите ,но плоски....нямам снимка да ти покажа....Но не е кори...

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Ето виж тук как изглежда...

http://www.tialoto.bg/article.php?cat=42&id=2702

# 13
  • На небето
  • Мнения: 5 520

TheNMaster ох, много съм зле  Embarassed Embarassed Embarassed виждала съм такива в магазина. Благодаря за пояснението.   bouquet
Smiley*  тази рецепта ще стане ли с готови кори (ако се модифицира), че имам, а пък не знам кака да ги направя.  ooooh!

# 14
  • разград
  • Мнения: 204
И моята рецепта е за лазаня, но по- българска: пакет кори за лазаня без варене, около 500 гр. спанак, връзка зелен лук, сирене, прясно мляко, кашкавал. 
Процедурата е следната:
първо- Задушавам зеления лук и прибавям спанака,нарязан на лентичики. След това натрошавам сирене на око, подправки по избор /чубрица, малко босилек, чер пипер, пикантина/.
второ- правя Бешамел с литър мляко и 3-4 с.л. брашно.
В тавата редя по сл. начин: бешамел,кори -бешамел-спаначена смес, кашкавали пак-кори и т.н. Накрая се завършва с бешамел и настърган кашкавал. Един пакет е за три реда /аз ползвам правоъгълна тава/.
Ще ви хареса, гарантирам, ставам много лека и вкусна, а съставките са съвсем нашенски.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт