Здравейте, чудя се дали имаме АБКМ и да ходиме ли при алерголог?

Случая е: малко изгрипувахме май с детето( и двете) Появи се обилна хрема, вече 1 седмица е бистра и гъста, обрив на дупето като 1 ст. седмица преди него.С хремата  1 ден температура и обрив на рамото, много черни жилки( като накъсани конци) в акото, на другия ден бяха по малко, последвани от 2 слузести и зелени акита) останахме само на кърма, хлебче картофче. Вчера й дадох бисквитка , а днес бузата е на пъпки( но и с бабта бяха малко на вятър, не знам дали не е от студа)
Давала съм млечна каша на хумана - не е имало проблеми. И друг път е ималко черни нишки в акото , но много малко, но не съм ги свързала с някоя храна...
Сега от 2 седмици - млечна на милупа с плодове и 0.1%портокал  , пак не съм забелязала проблем....до момента с хремата и т.н. Но и аз тия дни повечко шок. бонбони, млекце и цитруси хапвах, казах си голяма е вече, след месец на годинка .... 
Иначе когато беше новородена вероятно от това,че хапвах мляко, цитруси и шоколадче се обрина цялата на червни петънца. Изключих ги напълно за тези 11 месеца, ако не броиме понякога кафето 3в1, и рядко шоколадче.
Все още кърмя и нямяме заместено хранене( тя изяжда малко от порционите си , до 60-70мл. и след малко се докърмваме)
захраниох след 6 м. , желтък не давам защото се появиха слузести акита, но от 9тия месец хапва малко сирене и кисело мляко и вс. беше ок.

Та възможно ли е така забавено да реагира на млякото, портокала, шоколада...и какво да правя сега, до кога да ги изключвам, кога да ги вкарвам в менюто, да търся ли сега алерголог и въобще за алерголог ли сме или просто трябва да изключа някои от алергените от менюто ни?

П.С. към днешна дата акото е наред, но сутринта й дадох бисквитка и й се появи червна точица на бузата...