Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 дек. 2007, 21:43 ч.

изпатих си от куриерска фирма

 • 2 780
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 207
Незнам дали това е подходящото място за тази тема ,но искам съвет. Ето и какво ми се случи.Трябваше с куриерска фирма един серум да стигне до София в една лаборатория за изследване на хормони.Кръвта я изпратих в петък и очаквах в понеделник до обяд да получа резултата.До 17,00ч. вечерта ,никакъв резултат,от лабораторията казаха ,че доставка няма....Започнах да звъня на куриера доставчик и се оказа ,че кръвта е пристигнала чак във понеделник следобяд,вече добре престояла 3 зди.Веднага звннах в мед. център да анулират кръвта ,но беше вече късно...работния ден приключил.....Сега на вятъра отиват 50,00лв. които пратих за изсл. и консултации при 2 доктори,записани преди 1 месец....от куриерската фирма само съжаляват за недоразумението....много мило,но пак ли 3 месеца ще отделям от дом. бюджет за нови изследвания....мисля да ние се предавам ,само със извинение няма да минат.
Вие какво ще ме посъветвате

# 1
 • София
 • Мнения: 1 986
Когато изпрати пратката попита ли кога ще я доставят? newsm78
Ако са ти казали, че почиват е трябвало да си направиш сметката.
Пък и праща ли се в петък вечер пратка? newsm78
Моето мнение е, че трябва да ги пораздрусаш малко, въпреки всичко, поне така, че да ти занесат втора пратка, без да я заплащаш. Peace

# 2
 • Мнения: 495
Аз имам наблюдения върху  "Еконт" и за тях мога да то кажа,че ако не си фиксирала час за доставка/например 10 сутринта/ или не си упоменала например доставка до 13.00ч.  фирмата ще го достави когато й е разносното време за съответния район.Поставянето на уречен час не оскъпява толкова пратката,но го спазват,ако има такова.Така,че при това положение незнам дали имаш право да искаш санкции за неизпълнение.
То по коя спедиторска фирма изпрати кръвта?

# 3
 • Мнения: 2 597
със Спиди ли изпрати пратката

# 4
 • Мнения: 2 197
О, много неприятно, но мисля, че вината е твоя. Събота официално не е работен ден и куриерите доставят тогава само ако е изрично упоменато. Вярно, че е трябвало да те попитат, но все си мисля, че ако пращаш в петък вечер трябва да се поинтересуваш кога пристига пратката.

# 5
 • Алпите
 • Мнения: 10 178
А чие е "недоразумението"- твое или тяхно?
Аз работя с куриерски фирми и винаги се уточнява за кога е доставката.

# 6
 • Мнения: 15 918
Всяка куриерска фирма си има срокове за доставка. Трябвало е да провериш какви са сроковете на въпросната куриерска служба.
Да не говорим, че аз не бих изпратила кръвни продукти, а бих отишла на място да ми направят изследванията. Но това е лично мнение.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
При нас в кръвните центрове е честа практика самите ТЕ да се ангажират за изпращане на кръв за изследвания до София или Варна.При вас няма ли такива??

# 8
 • Мнения: 1 994
Съжалявам за случката, но не е трябвало да пращаш толкова важна и спешна пратка в петък. Плюс това, незнам кой ти го е казал, но не си мисли, че кръвта ще се развали за 3 дни а за 2 - не. Баща ми се занимаваше и се занимава все още и от много време с това. Ветеринар е и събира кръвни проби от животните, който праща в по-голям град за изследване. Кръвта се взема и се слага веднага в хладилник. Престоява НЕ повече от 24 часа, по време на което се образува точно въпросния серум, който се изследва. От там на сетне за да трае дори и 1 час повече, трябва да е замразена. Извън камерата се развалят веднага. Затова, когато той вземе кръвта я замразява и до няколко часа идват от ветеринарната служба хора който си имат хладилни такива чанти и така превозват кръвта. Ти просто незнам каква информация имаш, но определено грешката е твоя и изследването ти е било обречено на провал, така че нямаш никакви основания да се сърдиш на куриерите. Ти до колкото разбирам не си им обяснила нищо. Нито че е спешно нито нищо, така че следващия път внимавай повече и да знаеш, че кръв не се разнася така с дни.......то така ако можеше.....

# 9
Мили хора,
бих желала да споделя горчивия си опит от работата ми с куриерска фирма "Еконт". Ако случайно ви се наложи да изпращате, каквато и да е пратка, до където и да е, горещо ви съветвам да не използвате тази фирма! Наложи ми се, този месец, да изпратя важни документи и избрах за тази услуга, фирма "Еконт". Историята е доста дълга и за това ще ви спестя подробностите, но след като горепосочената куриерска фирма ме разиграва цели 10 дни и накрая не достави документите, ме накараха да отида до офиса им, който се намира почти извън София, за да си ги взема обратно!!! Да не говорим, че не сметнаха за необходимо нито да се извинят за всичките проблеми, които ми създадоха, нито да ми върнат парите!!!

# 10
 • Мнения: 2 597
Мили хора,
бих желала да споделя горчивия си опит от работата ми с куриерска фирма "Еконт". Ако случайно ви се наложи да изпращате, каквато и да е пратка, до където и да е, горещо ви съветвам да не използвате тази фирма! Наложи ми се, този месец, да изпратя важни документи и избрах за тази услуга, фирма "Еконт". Историята е доста дълга и за това ще ви спестя подробностите, но след като горепосочената куриерска фирма ме разиграва цели 10 дни и накрая не достави документите, ме накараха да отида до офиса им, който се намира почти извън София, за да си ги взема обратно!!! Да не говорим, че не сметнаха за необходимо нито да се извинят за всичките проблеми, които ми създадоха, нито да ми върнат парите!!!
има агенция за защита на потребителя, а от фирмата имаш товарителница с номер, дата и кога да се достави

# 11
 • Стара Загора
 • Мнения: 83
Аз пък съм много доволна от Еконт. Почти всеки ден работя с тях и нямам никакъв проблем със срок, доставки, наложен платеж. Peace Важно е да се уточняват всички подробности, изисквания и възможности от двете страни.

# 12
 • Мнения: 1
Аз също съм си патила от куриерски фирми и искам да споделя това с всички.Става дума за куриерска фирма D and D express,както и за City express,Blue express mail.Първата фирма трябваше да ми достави поръчка на стойност 34 лв.,но техният служител собственоръчно завишил сумата и написал на бележката от товарителницата 39 лв.,това значи,че си е направил сметката и съвсем съзнателно е искал да ме завлече с 5 лв.Когато ми подаде да се подпиша с пръст закри действителната сума и ми показа тази,на която пишеше 39 лв.Чак после видях и разбрах какво е станало,но то стана са секунди.Обадих се в офиса на фирмата и казах,че искам да ми се върнат парите,а те видите ли започнаха да ме обеждават,че се бил нещо объркал и заблудил.То какво да не би техните служители да са неграмотни и да не могат да четат.Ами тогава да ги върнем в първи клас.Самият факт,че след половин час дотърча и ми върна парите е достатъчно красноречив.Казаха още,че не бил наясно с нещата,тогава защо са го наели,обаче е наясно да  напише по-висока сума и да лъже.КАк може да се объркаш като на бележката ти го пише черно на бяло сумата.След това имах друга пратка и се падна пак същия служител.Тогава искаше да му дам парите на ръка и каза,че някало нужда да се подписвам на бележката от товарителницата,защото нямал химикал,като знае,че разнася поръчки къде е тръгнал без да си вземе химикала.А знае,че е задължително да се подпиша,това е документа,който удостоверява,че съм му дала парите,все едно излиза,че съм му ги дала на ръка и никъде не съм се подписала,защото'нямал химикал'.От сити ми носят пратка,обаче не му били дали бележка от товарителницата и казва 26 лв.,но тези пари никъде не пише на документ,че са толкова,при положение,че това което получавам е 18 лв.Да не би една доставка,която при това не е експресна да излиза,че е 8 лв./С Blue express ситуацията е следната.Сумата е 18,20 лв.Аз му давам 20 лв.А Куриерът нямал дребни да ми върне 1,80.ТОй като разнася пратки е длъжен да има в себе си дребни пари и да връща на хората.Какво в един магазин като отидеш като им дадеш по-малко пари било то и с 20 ст.да не би да ти дадът стоката.Да имаш точно ти казват,а той нямал да ми върне,и тези пари отиват в джоба му,на ден като каже на 10 човека,че няма да им върне колко пари ще останът да си прибере за него.За мен това поведение е абсолютно некоректно и непрофесионално.А тези служители от въпросните куриерски фирми са нагли и безочливи.Но има и фирми,с които съм работила,и досега съм нямала проблеми.Това са BG express,Тип-топ куриер,Спиди.

# 13
 • София
 • Мнения: 175
Куриерска фирма повреди кръвната проба на кучето ми, поеха всички разходи и втория път всичко беше наред. Говорим за 250 лева. Факт е обаче, че е трябвало да попиташ кога ще доставят пратката ти в лабораторията, и според мен е трябвало да им кажеш какво пренасят, за да са подготвени. Но пък сега се замислих - ако е било миналия петък 09.05, съботата след това беше работен ден и куриерската фирма се е издънила много яко, което ти дава всички основания да напишеш жалба и да чакаш обезщетение.  Peace

# 14
 • Мнения: 425
Но пък сега се замислих - ако е било миналия петък 09.05, съботата след това беше работен ден и куриерската фирма се е издънила много яко, което ти дава всички основания да напишеш жалба и да чакаш обезщетение.  Peace

Темата е пусната на 3 декември миналата година, така че със сигурност не е било миналия петък  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт