Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 174
Как се правят Голите сарми- продукри, заливка...който е правил, моля да сподели! Не намерих в готварската книга на форума newsm78
Цитирай


Мнения: 7 468
Ето ти 2 рецепти Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=203840.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=218188
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами когато ме домързи да завивам сърми (лозови или зелеви) просто освен каймата,ориза и подправките(черен пипер,червен пипер,лук,копър(за лозовите),чубрица(за зелевите) ) в тенджерата(или тавата) се нарязва и лозовия(зелевия) лист,залива се с водичка и се вари(пече).А по-желание когато е в тавичка ги заливам с кисело мляко и яйце.Това са "голи"- те  сърми....защото не са завити:))       bouquet
« Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 09:10 от TheNMaster »
Цитирай

София

Мнения: 444
Лично мое мнение - завити стават по-вкусни , заслужават си приготовлението !
Цитирай


Мнения: 174
Гигилче, нямам предвид кюфтета със сос- двата ти линка са са за кюфтета. По-скоро идеята ми беше за това, което е писала TheNMaster- като плънка за сарми, но се пече в тава и му се прави заливка за мусака. Просто исках стандартна рецепта.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 813
точно на това от линковете му се викат голи сърми.те са като кюфтета но с ориз и сос.
а на другите им викат мързеливи или кълцани сърми,тези които са в тенджера или тава.
кюфтетата със сос нямат ориз в тях. те може да са пържени и залети със сос или варени и пак заляти,но без ориз.
Цитирай


Мнения: 174
точно на това от линковете му се викат голи сърми.те са като кюфтета но с ориз и сос.
а на другите им викат мързеливи или кълцани сърми,тези които са в тенджера или тава.
кюфтетата със сос нямат ориз в тях. те може да са пържени и залети със сос или варени и пак заляти,но без ориз.
  Ммм, ахъ, не знаех аз това!
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
Ами когато ме домързи да завивам сърми (лозови или зелеви) просто освен каймата,ориза и подправките(черен пипер,червен пипер,лук,копър(за лозовите),чубрица(за зелевите) ) в тенджерата(или тавата) се нарязва и лозовия(зелевия) лист,залива се с водичка и се вари(пече).А по-желание когато е в тавичка ги заливам с кисело мляко и яйце.Това са "голи"- те  сърми....защото не са завити:))       bouquet
Това са мързеливи сърми според мен.
Цитирай


Мнения: 13
Аз лично направих друго,в тава наредих зелеви листа-по дъното,после изсипах плънката(която е за зелеви сърми естествено Laughing) и отгоре отново покривам със зелеви листа.Но имам една малка тайна-между плънката слагам няколко скилидки чесън.Ако ги завивам слагам чесъна между редовете.Стават още по вкусни(а ако са с кълцано месо-ММММММММ още по вкусно).Да ви е сладко Smile!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.