Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 дек. 2007, 22:24 ч.
  • Преглеждания  4 935  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 174
Как се правят Голите сарми- продукри, заливка...който е правил, моля да сподели! Не намерих в готварската книга на форума newsm78

Реклама
# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами когато ме домързи да завивам сърми (лозови или зелеви) просто освен каймата,ориза и подправките(черен пипер,червен пипер,лук,копър(за лозовите),чубрица(за зелевите) ) в тенджерата(или тавата) се нарязва и лозовия(зелевия) лист,залива се с водичка и се вари(пече).А по-желание когато е в тавичка ги заливам с кисело мляко и яйце.Това са "голи"- те  сърми....защото не са завити:))       bouquet

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 09:10 от TheNMaster

# 3
  • София
  • Мнения: 444
Лично мое мнение - завити стават по-вкусни , заслужават си приготовлението !

# 4
  • Мнения: 174
Гигилче, нямам предвид кюфтета със сос- двата ти линка са са за кюфтета. По-скоро идеята ми беше за това, което е писала TheNMaster- като плънка за сарми, но се пече в тава и му се прави заливка за мусака. Просто исках стандартна рецепта.

# 5
  • Plovdiv
  • Мнения: 813
точно на това от линковете му се викат голи сърми.те са като кюфтета но с ориз и сос.
а на другите им викат мързеливи или кълцани сърми,тези които са в тенджера или тава.
кюфтетата със сос нямат ориз в тях. те може да са пържени и залети със сос или варени и пак заляти,но без ориз.

# 6
  • Мнения: 174
точно на това от линковете му се викат голи сърми.те са като кюфтета но с ориз и сос.
а на другите им викат мързеливи или кълцани сърми,тези които са в тенджера или тава.
кюфтетата със сос нямат ориз в тях. те може да са пържени и залети със сос или варени и пак заляти,но без ориз.
  Ммм, ахъ, не знаех аз това!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 8 145
Ами когато ме домързи да завивам сърми (лозови или зелеви) просто освен каймата,ориза и подправките(черен пипер,червен пипер,лук,копър(за лозовите),чубрица(за зелевите) ) в тенджерата(или тавата) се нарязва и лозовия(зелевия) лист,залива се с водичка и се вари(пече).А по-желание когато е в тавичка ги заливам с кисело мляко и яйце.Това са "голи"- те  сърми....защото не са завити:))       bouquet
Това са мързеливи сърми според мен.

# 8
  • Мнения: 13
Аз лично направих друго,в тава наредих зелеви листа-по дъното,после изсипах плънката(която е за зелеви сърми естествено Laughing) и отгоре отново покривам със зелеви листа.Но имам една малка тайна-между плънката слагам няколко скилидки чесън.Ако ги завивам слагам чесъна между редовете.Стават още по вкусни(а ако са с кълцано месо-ММММММММ още по вкусно).Да ви е сладко Simple Smile!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт