Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 67 отговора

сърцето ми е до морето

Мнения: 1 305
Потърсих, но не можах да намеря тема за суши. Моля всички, които имат някакъв опит или желание в приготвянето на суши да пишат. Аз все още не съм правила, но мисля да го направя в най-скоро време и сега събирам информация.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Виж тук

Да знаеш, че приготвянето на суши в домашни условия е доста рисковано и трудно начинание.  Confused
Цитирай


Мнения: 8 571
Потърсих, но не можах да намеря тема за суши. Моля всички, които имат някакъв опит или желание в приготвянето на суши да пишат. Аз все още не съм правила, но мисля да го направя в най-скоро време и сега събирам информация.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111602.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=62998.0

http://osushi.org.ua/
Цитирай

сърцето ми е до морето

Мнения: 1 305
Благодаря! Странно но на мен нищо не ми излезе на търсене. Темата може да бъде изтрита
Цитирай


Мнения: 9 728
Да, има 2 теми за суши, но са доста стари.Защо да няма и нова?

Аз четох преди време доста подробно и двете теми, както и от други места из нета.Мислех, че се впускам в голямо предизвикателство, но се оказа доста лесно.Става и бързо.Отнема повече време, ако си играеш да правиш различни видове и форми.Ако за начало се ограничиш само в рулцата - много бързо става.
Вариш ориз по указания начин, мажеш на тънко върху листите нори, слагаш нещо рибно, навиваш и режеш.Почти като аламинут е. Peace

Има снимки на първия ми опит в подписа ми.Втория ми опит беше къде,къде по-впечатляващ,ама не съм сложила снимки.


А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.
Цитирай

София

Мнения: 5 293
Да, има 2 теми за суши, но са доста стари.Защо да няма и нова?

Аз четох преди време доста подробно и двете теми, както и от други места из нета.Мислех, че се впускам в голямо предизвикателство, но се оказа доста лесно.Става и бързо.Отнема повече време, ако си играеш да правиш различни видове и форми.Ако за начало се ограничиш само в рулцата - много бързо става.
Вариш ориз по указания начин, мажеш на тънко върху листите нори, слагаш нещо рибно, навиваш и режеш.Почти като аламинут е. Peace

Има снимки на първия ми опит в подписа ми.Втория ми опит беше къде,къде по-впечатляващ,ама не съм сложила снимки.


А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.
Имам едно въпросче - соевия сос за сушито е доста по-различен от обикновения. Къде продават истински соев суши сос?
Цитирай


Мнения: 9 728
Ами в Пикадили има. И уасаби има. Е, здравата са му надули цената! Tired
Цитирай

София

Мнения: 256
Вземи си на Kikkoman. Той си е японски, има го мисля, че в почти всички по-големи магазини.

А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.

И сушито се прави със сурова риба, разбира се, сашимито е само сурова риба, без ориз, нори и т.н.
Цитирай


Мнения: 945
А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.

Както вече са ти писали, суши се прави от сурова риба. От теzи видове, които аz поzнавам само един вид се прави с пушена, беше някаква бяла риба.

И аz мисля, че не е такава сложнотия. Ние всеки петък си правим със сурова риба. Но zа България бих препоръчала само пушена или солена риба, че никога не се zнае колко е пярсна. Примерно когато купуваш риба тон следай цвета и да е кърваво червен. Ако по краищата е станала тъмно кафява или цялата е кафеникаво червена, не купувай, такава риба не може да се яде сурова.

Успех
Цитирай


Мнения: 9 728
Да, прави се и със сурова риба, така е.Но съвсем не е задължително. Дори в Япония правят с рулца от раци, пушени риби, хайвери(той хайвера си е суров, така или иначе), даже с пилешко и кренвирши.
Прави се и без никакви животински продукти - само ориз и нори или дори само ориз.


Гери, в България изобщо не съм виждала да се продава прясна риба тон.Може и да има някъде.Аз само в консерва съм виждала.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....
Цитирай


Мнения: 9 728
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....
Брей и къде? Да не е в Метро? Хрумна ми, че там може да има, ама аз не съм му редовен посетител.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....
Брей и къде? Да не е в Метро? Хрумна ми, че там може да има, ама аз не съм му редовен посетител.
Ами тук виждам в Халите,на пазара Женския ,в рибните магазини..........Ама не бих пробвала за суши,че преснотата на рибата според мен не е на висота.........
Цитирай


Мнения: 9 728
А, то ясно че няма да е прясна!Е, може и да е, знам ли?
Ама аз защо във Варна не съм виждала? Thinking
Цитирай


Мнения: 945
Пина, прави се, раzбира се.
Рулца има с краставица, и с авокадо, Нигири има и с омлет от яйца.

Ето тук един сайт, където с картинки е описано как се прави, само че е на немски http://www.super-sushi.de/rezepte.html
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 67 отговора