Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 дек. 2007, 15:15 ч.

Суши

  • 9 774
  • 67
  •   1
Отговори
  • сърцето ми е до морето
  • Мнения: 1 305
Потърсих, но не можах да намеря тема за суши. Моля всички, които имат някакъв опит или желание в приготвянето на суши да пишат. Аз все още не съм правила, но мисля да го направя в най-скоро време и сега събирам информация.

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Виж тук

Да знаеш, че приготвянето на суши в домашни условия е доста рисковано и трудно начинание.  Confused

# 2
  • Мнения: 10 083
Потърсих, но не можах да намеря тема за суши. Моля всички, които имат някакъв опит или желание в приготвянето на суши да пишат. Аз все още не съм правила, но мисля да го направя в най-скоро време и сега събирам информация.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111602.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=62998.0

http://osushi.org.ua/

# 3
  • сърцето ми е до морето
  • Мнения: 1 305
Благодаря! Странно но на мен нищо не ми излезе на търсене. Темата може да бъде изтрита

# 4
  • Мнения: 10 617
Да, има 2 теми за суши, но са доста стари.Защо да няма и нова?

Аз четох преди време доста подробно и двете теми, както и от други места из нета.Мислех, че се впускам в голямо предизвикателство, но се оказа доста лесно.Става и бързо.Отнема повече време, ако си играеш да правиш различни видове и форми.Ако за начало се ограничиш само в рулцата - много бързо става.
Вариш ориз по указания начин, мажеш на тънко върху листите нори, слагаш нещо рибно, навиваш и режеш.Почти като аламинут е. Peace

Има снимки на първия ми опит в подписа ми.Втория ми опит беше къде,къде по-впечатляващ,ама не съм сложила снимки.


А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 398
Да, има 2 теми за суши, но са доста стари.Защо да няма и нова?

Аз четох преди време доста подробно и двете теми, както и от други места из нета.Мислех, че се впускам в голямо предизвикателство, но се оказа доста лесно.Става и бързо.Отнема повече време, ако си играеш да правиш различни видове и форми.Ако за начало се ограничиш само в рулцата - много бързо става.
Вариш ориз по указания начин, мажеш на тънко върху листите нори, слагаш нещо рибно, навиваш и режеш.Почти като аламинут е. Peace

Има снимки на първия ми опит в подписа ми.Втория ми опит беше къде,къде по-впечатляващ,ама не съм сложила снимки.


А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.
Имам едно въпросче - соевия сос за сушито е доста по-различен от обикновения. Къде продават истински соев суши сос?

# 6
  • Мнения: 10 617
Ами в Пикадили има. И уасаби има. Е, здравата са му надули цената! Tired

# 7
  • София
  • Мнения: 254
Вземи си на Kikkoman. Той си е японски, има го мисля, че в почти всички по-големи магазини.

А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.

И сушито се прави със сурова риба, разбира се, сашимито е само сурова риба, без ориз, нори и т.н.

# 8
  • Мнения: 945
А, и всъщност суши не се прави със сурова риба, суровата риба е сашими.

Както вече са ти писали, суши се прави от сурова риба. От теzи видове, които аz поzнавам само един вид се прави с пушена, беше някаква бяла риба.

И аz мисля, че не е такава сложнотия. Ние всеки петък си правим със сурова риба. Но zа България бих препоръчала само пушена или солена риба, че никога не се zнае колко е пярсна. Примерно когато купуваш риба тон следай цвета и да е кърваво червен. Ако по краищата е станала тъмно кафява или цялата е кафеникаво червена, не купувай, такава риба не може да се яде сурова.

Успех

# 9
  • Мнения: 10 617
Да, прави се и със сурова риба, така е.Но съвсем не е задължително. Дори в Япония правят с рулца от раци, пушени риби, хайвери(той хайвера си е суров, така или иначе), даже с пилешко и кренвирши.
Прави се и без никакви животински продукти - само ориз и нори или дори само ориз.


Гери, в България изобщо не съм виждала да се продава прясна риба тон.Може и да има някъде.Аз само в консерва съм виждала.

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....

# 11
  • Мнения: 10 617
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....
Брей и къде? Да не е в Метро? Хрумна ми, че там може да има, ама аз не съм му редовен посетител.

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Aаа, тука в София има виждам всеки ден....
Брей и къде? Да не е в Метро? Хрумна ми, че там може да има, ама аз не съм му редовен посетител.
Ами тук виждам в Халите,на пазара Женския ,в рибните магазини..........Ама не бих пробвала за суши,че преснотата на рибата според мен не е на висота.........

# 13
  • Мнения: 10 617
А, то ясно че няма да е прясна!Е, може и да е, знам ли?
Ама аз защо във Варна не съм виждала? Thinking

# 14
  • Мнения: 945
Пина, прави се, раzбира се.
Рулца има с краставица, и с авокадо, Нигири има и с омлет от яйца.

Ето тук един сайт, където с картинки е описано как се прави, само че е на немски http://www.super-sushi.de/rezepte.html



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт