Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 121
Извинете ме за въпроса, но съм решила днес да пека скумрия във фолио. Да, обаче не знам какъв вид фолио да си купя и откъде. Никога досега не съм пекла във фолио. Знам, че има едно алуминиево май на Перфект беше, но незнам дали става. Какво бихте ме посъветвали и изобщо как се процедира при печене във фолио:рибата изчистена, измина, овкусена, намазана с олио и фолиото с олио, завива се и се пече около 30-40 мин. или ...Извинете ме за глупавите въпроси, но ми е за първи път и искам да се получи наистина вкусно.А знам, че с Ваша помощ ще успея.Благодаря Ви предварително!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Във всички хранителни магазини продават алуминиево фолио няма значение на коя фирма е.Купуваш и после действаш както си писала ти,правилно си се ориентирала(а може и това което ще печеш да ти е в тавата и самата тава да я покриеш с фолиото и да подпъхнеш фолиото под външният ръб на тавата...един вид да я завиеш)...  bouquet
Цитирай


Мнения: 157
Ползвай фолиото откъм матовата му страна а не лъскавата
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Ползвай фолиото откъм матовата му страна а не лъскавата

И аз това щях да кажа. Т.е лъскавата страна към храната.
Цитирай


Мнения: 121
Много благодаря за пояснението, значи, ако правилно съм Ви разбрала увивам рибата така, че матовата страна на фолиото да остане "от вън". В тавичката слага ли се малко вода? Ох, извинявайте, ама все има първи път
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз пък знам,че лъскавата страна на фолиото е навън.....
Цитирай


Мнения: 157
Не мила.Матовата страна към храната а лъскавата отвън иначе се окислява храната.
Лалка нещо се е заблудила.
Скумрията си я правя на порции или желаните парчета,слагам подправки според вкуса молко оли , лимон и тн...завивам добре и я слагам на решетката на печката да се пече.Не използвам тава,само гледай да не разкъсаш фолиото при завиването.Успех и питай ако нещо не ти е ясно.
Цитирай

Sofia, BG

Мнения: 467
Аз пък знам,че лъскавата страна на фолиото е навън.....

Точно така матовата страна отвътре, лъскавата - отвън  Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Не съм се заблудила. И аз така го слагах преди.
Това за фолиото го знам от някакво предаване на Звездев.
Цитирай


Мнения: 121
Още веднъж много благодаря на всички. Стискайте ми палци утре ще споделя какно се е получило.  Hug  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 711
Вместо да се чудиш от коя страна трябва да e , купи си пликове за готвене Peace.
Мяташ рибката ,пилето или каквото си решила да печеш и -във фурната.
Цитирай


Мнения: 4 496
Вместо да се чудиш от коя страна трябва да e , купи си пликове за готвене Peace.
Мяташ рибката ,пилето или каквото си решила да печеш и -във фурната.


И аз пека риба в плик, за фолиото все ми залепва и се разкъсва при ваденето. А не искам да я сервирам в него. Flutter
Цитирай


Мнения: 1 802
  Rolling Eyes За пореден път научавам нещо ново от форума, винаги съм слагала фолиото грешно според вас. Следващия път ще го сложа със матовата страна отвън. Благодаря!   bouquet
Цитирай


Мнения: 121
Искам само да споделя, че по-вкусно приготвена риба не бях яла, хем топличка, крехка, задушена, с две думе просто бижу, детето си облиза пръстчетата.Фолиото сложих с матовата страна към храната и изобщо не залепна рибата.
Зарекох се отсега нататък да правя рибата само по този начин, даже ще опитам и с пилешко месо.
Благодаря Ви момичета.Радвам се, че го има този форум, защото благодарение на Вашите съвети приготвих една превъзходна вечеря.
Лошото е, че нямаше кой да я оцени (мъжът ми изяде порцията си, но нищо не каза, той по принцип е винаги недоволен и досега никога за нищо не ме е похвалил, тъкмо обратното, но няма значение, важното е, че спазих традицията и съм доволна от себе си).
 Hug  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.