Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моля ако има някой интерени идей за готвене на филе от херинга нека да ги сподели с мен Smile
Цитирай


Мнения: 1 876
Я да повдигна пак въпроса за херингата...Мъжът ми е взел херинга и от магазина му казали,че е найдобре на скара да я приготвим.Някой да я е правил така или има по-вкусни начини?Например на фурна става ли добре?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Знам, че маринована или пушена става най-добре.  Peace

Иначе ето една друга рецепта:

Предварително почистените и осолени херинги ги поставяме в съд с прясно мляко, където престояват 1,5-2 ч. Отцеждаме от прясното мляко и накисваме в 1/2 бутилка бира, щипка сол, щипка захар. Отново престояват около 1,5-2 ч и след като ни омръзне да ги чакаме, отцеждаме от бирата и овалваме в галета. Пържим до зачервяване равномерно и от двете им страни.

Цитирай


Мнения: 1 876
Благодаря,Блонд! Решихме да я печем на скара.Утре ще пиша как е станала
Цитирай


Мнения: 506
Аз я правя на фурна - нареждам парчетата риба, посолявам ги, поливам ги с доматен сос и резенчета лимон, завивам с фолио и пека във фурната. Олио не слагам, защото херингата е много мазна риба и си пуска достатъчно мазнина.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.