Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
165-179 от 542 отговора


Мнения: 6 874
polin_a   Ако е възможно  напиши кой  хляб на коя програма го правиш

Всичките са за основната програма, като само пълнозърнестия е на програма за пълнозърнест. Освен това съм ги правила и на програма "Сандвич", която имат някои машини само.
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
polin_a,този хляб с айряна/огромния/ е с 0,670 гр брашно,не става ли тестото много тежко за машинката.Тъй като и моята машинка е като твоята за хляб от 0,900 гр,до сега съм слагала брашно 0,500 гр.
Цитирай


Мнения: 6 874
polin_a,този хляб с айряна/огромния/ е с 0,670 гр брашно,не става ли тестото много тежко за машинката.Тъй като и моята машинка е като твоята за хляб от 0,900 гр,до сега съм слагала брашно 0,500 гр.

Не, нямах проблеми. Просто се наду чудесно и стана огромен. Получавала съм хляб с крайно тегло кило двеста и нещо. Но аз все гоня големи количества, затова си правих такива експерименти.
Цитирай


Мнения: 21
благодаря за рецептите
Цитирай

в кокошарника

Мнения: 1 194
намерих ги  Embarassed
Цитирай

Географският център на България

Мнения: 568
И аз да напиша моята рецепта за хляба с грис

350 мл прясно мляко
550 грама брашно
150 грама грис
2 супени лъжици кисело мляко
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички захар
2 супени лъжици олио
10 грама суха мая
Пека на програма 10 за сандвич но става и за нормална програма 1.Моята машина е CLATRONICп с 2 бъркалки
« Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 21:39 от dunia53 »
Цитирай


Мнения: 58
Скъпи , колеги-пекари.....  Crazy
Закупих си оризово брашно на PANINO, опитах се да направя хляб с него по стандартна рецепта, но мисля, че по-скоро открих нов строителен материал...(съжалявам, че нямам снимки   Mr. Green )
Та молбата ми е сполучлива рецепта с това брашно - дали случайно някой не е открил някоя рецепта или има по-успешен опит от моя . . .
Цитирай


Мнения: 4 923
Скъпи , колеги-пекари.....  Crazy
Закупих си оризово брашно на PANINO, опитах се да направя хляб с него по стандартна рецепта, но мисля, че по-скоро открих нов строителен материал...(съжалявам, че нямам снимки   Mr. Green )
Та молбата ми е сполучлива рецепта с това брашно - дали случайно някой не е открил някоя рецепта или има по-успешен опит от моя . . .

Леле, това ми разби сърцето. Купила съм три вида на панино, вкл. оризово (за една рецепта на масленки).

ПП - мислех, че това е общата тема за машината за хляб, извинявам се за спама.
Цитирай


Мнения: 6 874
ХЛЯБ БЕЗ КОРА - pina

210 мл топла вода
115 мл прясно мляко
2 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
600 г брашно
1,5 ч.л. суха мая
« Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 09:39 от polin_a »
Цитирай

БГ

Мнения: 6
Днес и аз си взех домашна хлебопекарна,немска.Искам да ви попитам,има тук една рецепта за основен хляб...

Основен хляб
Използва се като основа и за хляб с подправки и пълнеж.
Продукти:
300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Тегло: 750 гр.

Може ли да се сложи вода вместо прясно мляко?Ида ми кажете кое се слага първо,каква е последователността на продуктите,ще съм ви много благодарна за това.
Цитирай

Географският център на България

Мнения: 568
Днес и аз си взех домашна хлебопекарна,немска.Искам да ви попитам,има тук една рецепта за основен хляб...

Основен хляб
Използва се като основа и за хляб с подправки и пълнеж.
Продукти:
300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Тегло: 750 гр.

Може ли да се сложи вода вместо прясно мляко?Ида ми кажете кое се слага първо,каква е последователността на продуктите,ще съм ви много благодарна за това.


Да може да се замени с вода.Първо се слагат течните подправки водата,млякото, маслото илио,олиото,след това солта и захарта/аз на едната страна в казанчето слагам солта,на другата захарта/,брашното и най отгоре се натрошава маята ако е жива или пък пакетчето суха  мая,като се прави едно кладенче в брашното,но маята не трябва да се допира до солта.
Цитирай


Мнения: 268
Почвам да ви чета Smile
Цитирай


Мнения: 2
здравейте бих искал съвет за хлебопекарна колебая се между http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_review … amp;reviews_id=13      и  http://www.domo-bg.com/product_detail.php?product_id=09034537   Thinking
Цитирай


Мнения: 2
Моля дайте ми съвет ще купувам  утре извинявам се ако задавам въпроса на неправилно място Hug
Цитирай

Географският център на България

Мнения: 568
Моля дайте ми съвет ще купувам  утре извинявам се ако задавам въпроса на неправилно място Hug

Втората хлебопекарна е по изгодна.Защото много момичета имаха оплакване от Мулинекс 2000,не изпичала хубаво.Предимството  на втората е,че е с 2 бъркалки и количеството на хляба е до 1.300 грама хляб.А е почти като моята Клатроник от който съм много доволна.Само името и дизайнът са различни.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
165-179 от 542 отговора