Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Zdraveite!
Vaprosat mi e malko tap, no sam se vidiala v chudo. Otkak maja mi se varna ot Germania i donese marzipan malkia samo plache che iska marzipan, torta s marzipan i vaobshte vsichko s marzipan.
Znae li nqkoi otkade da kupia v Bulgaria marzipan ili kak da napravia neshto, koeto napodobiava pone malko na vkus marzipana.

Blagodaria!
Цитирай
Marzipan cooked - готвен марципан
3 cups sugar - 3 чашки захар
1 cup water - 1 чашка вода
4 cups ground blanched almonds - 4 чашки смлени,белени бадеми

Поставете водата в тенджерка (тиган), изсипете захарта и бъркайте докато напълно се разстопи.Добавете бадемите и продължавайте да бъркате, докато сместта започне да се отделя от стената на тенджерката. Отдръпнете го от котлона и го прехвърлете на дървена дъска или кухненска хартия. Докато е топло продължава да се бърка с дървена лъжица в началото, а после с ръка, докато стане "пластелинена" смес. Съхранява се във въздухонепропусклив съд или торбичка.

Marzipan uncooked
1/4 pound ground blanched almonds
1/4 pound powdered sugar (пудра захар)
1 egg white (белтък от яйце)
1/4 tsp. salt - 1/4 ч.л сол
Този, който не се готви, всичко се омесва и се поставя в съд, който има похлупак, или в торбичка за да не е под пряк контакт на въздуха (да не съхне) и се оставя да престои една нощ


Гъстотата на марципана може да се контролира. Ако е прекалено сух се добавя захарен сироп, а ако течен бадеми или пудра захар.

ПП: Мале имало и хора дето харесват такова чудо. Аз тук го намарзих. Всички торти само с това покриват
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Марципана представлява смес от смлени бадеми и захар, които се пресоват, варят на пара и така се продават.
Има много рецепти с марципан , най типичната немска се прави по Коледа - прословутия щолен.
А ти как да приготвиш марципан просто не знам.
Това на което в България се вика марципан е смес с соя и няма нищо общо с марципана
Цитирай


Мнения: 5 125
Има едно малко магазинче за кафе на ул. Асен Златаров № 4, близо до бул. Янко Сакъзов, в което има марципан - аз съм леко пристрастена към него. Като свиеш от булеварда по Асен Златаров, тръгваш по левия тротоар, вървиш около 100 м. и си пред него.
Цитирай

София

Мнения: 206
Привет,
в магазин "Елемаг" на Семинарията има истински марципан.235гр. за около 4лв.Ако не знаеш къде е магазина ще ти обясня подробно по-късно,сега бързам много,но се включих,защото знам какво ти е на главата. Very Happy Laughing
Цитирай
Mnogo vi blagodaria na vsichki za poleznata informacia!
Biahte mnogo mili!
 Very Happy
Цитирай
Цитат на: Anonymous
Mnogo vi blagodaria na vsichki za poleznata informacia!
Biahte mnogo mili!
 Very Happy


Znam gi vsichi tezi magazini, samo nikoga ne sam predpolagala, che to4no tam ste nameria marzipan!
Strahotno mi pomognahte.
Мисля здраво да напазарувам в събота, така че - който ял - ял до следващото зареждане! Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.