Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 дек. 2007, 12:11 ч.

Сутрин в детската градина

 • 833
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте!  Simple Smile
Въпросът ми е към майките, чиито деца посещават детска градина. Какво правят сутрин децата по време на приемането в детската градина? Кой ги посреща и останалите деца на какво играят? Разкажете за някои интересни моменти при които присъединяването на новодошлшти деца сутрин става лесно и забавно!
Мерси!  Simple Smile

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Ами не знам какво правят честно да ти кажа. В нашата градина ги пускаме до вратата( по домофон съобщаваме кое дете се качва)  сами се качват нагоре и там какво става идея си нямам. Дъщеря ми е много бавна и предполагам , че 15 мин. се съблича и облича. Питала съм я казва, че играят гимнастика и после си мият ръчичкит е сядат да закусват. Но за по лесно адаптиране и приемане на детенце в колектива мисля, че госпожите трябва да имат голяма роля. Миналата година ни се наложи за  няколко месеца да сме в друг град. Госпожите там предраположиха децата и моето беше много добре прието в колектива.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 071
Рядко ги посреща някой - било госпожата, било лелята. Обикновено я преобличам и я изпращам до вратата на групата. Вътре госпожата си седи на бюрото, а децата седят по масичките си и очакват закуската.

# 3
 • София
 • Мнения: 4 669
Ще ти кажа как е при нас  Wink , но съм убедена , че навсякъде е различно ...
Сутрин го водя , поемат го на вратата . Те си го преобличат . Имат закуска , после занимания съобразени с възрастта . Два пъти в седмицата идва и учителка по танци . После излизат на двора  Grinning почти винаги , стига да няма мъгла и да не вали - там също е много игра .
В началото , когато още свикваше , много го гушкаха и успокояваха и така ...
На въпроса какво играят не мога да отговоря ... нито пък да посоча конкретна интересна случка  Rolling Eyes

# 4
 • Габрово
 • Мнения: 139
При нас е така - преобличам го,
влизаме вътре двамата,
гледката, която виждам е винаги една и съща-
госпожата е на бюрото,
децата са навсякъде и всеки си прави нещо различно.
Същото е и когато го вземам.
Знам, че се занимават с тях през деня, но като виждам това безразличие (в тези часове)
никак не ми е добре!

# 5
 • Добрич
 • Мнения: 774
При нас се използват  изрази като"Приемане на дете" и "Издаване на дете".Звъниш на звънеца и г-жата посреща детето.Пита как е ,всичко наред ли е ?Вечер по същия начин и задължително те информира как е минал деня на детето.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 416
При нас - във фоайето ни посреща сестрата, преглежда им гърла, коси, пипа лимфни възли. После се качват сами нагоре.
В началото на годината се качваха с родителите(по-малките) уж да свикват и да няма проблеми - това което виждам не ме очарова.
Лелките мият, а малчовците се разхождат от гардеробчетата до столчетата боси по мокрият под или пък направо седят на земята докато се преобуват.

Общо взето забавни случки няма, виж - някое дете да реве и учителки, родители и лелки да не могат да го успокоят се случва(ама това не е забавно).

# 7
 • Мнения: 13 834
Влизаме двамата. Събува външните обувки. Отиваме двамата до съблекалнята на групата. Винаги е можело, дори и на втория етаж. Следва сваляне на връхната дреха, обуване на вътрешни обувки. Посреща ги учителката. Децата се занимават до закуската по желание с пъзели, мозайки  и подобни под наблюдение и помощ на госпожата. Същото е вечерта като го прибирам. При хубаво време след обед и като порасне денят ги сварваме на двора.

# 8
 • Мнения: 1 801
Явно е различно във всяка детска градина.
В тази,в която работи майка ми,родителите сами преобличат децата и ги 'предават' на вратата на групата на учителката,която е на смяна в момента.Задължително тя се информира за състоянието на детето с въпроса 'Как е детето, наред ли е всичко?'. До закуската нямат някакви особени занимания.След това всеки ден задължително имат някакво заниятие съобразено с възрастта на децата в групата.Вечер детето се 'издава' на родителите и те задължително биват осведомени как е минал деня на детето.

# 9
 • Мнения: 34 820
Аз я водя малко по-късно и я поема жената от охраната, която я качва до нейната група. Родителите не влизат, по групите, само в коридора на входа.

# 10
 • все още неустановенo...
 • Мнения: 1 092
При нас - във фоайето ни посреща сестрата, преглежда им гърла, коси, пипа лимфни възли. После се качват сами нагоре.
В началото на годината се качваха с родителите(по-малките) уж да свикват и да няма проблеми - това което виждам не ме очарова.
Лелките мият, а малчовците се разхождат от гардеробчетата до столчетата боси по мокрият под или пък направо седят на земята докато се преобуват.

Общо взето забавни случки няма, виж - някое дете да реве и учителки, родители и лелки да не могат да го успокоят се случва(ама това не е забавно).


 Peace
да,една и съща детска градина посещаваме.
Аз от време на време се качвам с децата и общо взето добре ги посрещат.Госпожите винаги идват да ги видят,лелката също,говорят малко с мен и хвърлят по едно око и в стаята с децата,който една част закусват а друга част са пръснати на всякъде и се занимават всеки с нещо.

# 11
 • Мнения: 1 134
Влизаме заедно в коридора. Дъщеря ми се преобува и преоблича. Гопожата излиза да я посрещне. Ако сме закъснели и е изпуснала закуската, отива заедно с една от лелите в отделна стая да закуси и тогава влиза в групата. Няма намръщени лица, няма забележки... Изпращат ме с пожелания за хубав ден.
После едно усмихнато личице се лепва на прозореца и ми праща въздушни целувки, докато тръгвам. Приятелчетата й също се нареждат до нея и ми махат...

# 12
 • София
 • Мнения: 9 006
На входа ги посреща медицинската сестра и задължително преглежда гърла и коси /за въшки/. По-малките деца ги взивмат госпожите им и ги водят по стаите, а по-дъртите магарета се оправят сами в повечето случаи, но нерядко и тях ги посрещат госпожите. Момичето от охраната също помага /ако има някой по-тежък плик за носене/. Родители не се допускат до стаите. Оставяме децата във фоайето. Нямам представа кой ги посреща в стаите и как ги адаптират, но моите деца се чувстват определено добре.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт