Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 дек. 2007, 17:25 ч.

Питане

  • 493
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 398
В какви случеи Защита на детето и социалните служби помагат?

Изминалото лято съвсем случайно попаднах на следната ситуация.
Наложи ни се да пътуваме до  близки в село Бяла река,обл.Пловдивска,общ.Първомай.
Докато се лутахме по улиците и търсехме къде точно живеят, майка ми показа къде са живяли родителите на дядо ми...Къщата отдавна е продадена да други хора които са си построили една голяма и хубава къща.
Същата къща в момента изглежда ужасно.Като ви казвам ужасно имам предвид-без прозорци,без врати,дори фасонките са продадени или заменени за алкохол  от бащата на децата които живеят там.Отпред е имало кладенец който е затрупан от боклуци (дано наистина е добре затрупан защото аз видях една купчина с мръсотии и съседите ми казаха,че това някога е било кладенец.
Всички живеят в единствената стая в която има прозорци,входната "врата"е перде.
Нямам много информация.Не познавам хората лично.Попитах човека когото търсехме дали можем да купим тази къща,той ми отговори,че бащата е много агресивен и за да се говори с него трябва да е в настроение за това.
Имат близки,но никой не ходи там.Дори майката на алкохолика и брат му живеели на квартира в Първомай защото той ги пребивал за пари.
Замислих се за децата... Те,че нямат нищо-нямат,но и да им се помогне с дрехи например това не им реашава проблема.

# 1
  • София
  • Мнения: 620
Там живеят ли деца? Ако да вие можете да подадете сигнал до ДСП /Отдел за закрила на детето / там където се намират децата. Всеки станал свидетел на такова нещо или изобщо видял дете в риск може да подаде анонимен сигнал ако се страхува да се идентифицира.

# 2
  • Мнения: 398
Да,там живеят 3 малки деца.

Дайте ми някакъв адрес на Отдел за закрила на детето.
Не се притеснявам да се идентифицирам дори ще се поинтересувам за имена.

# 3
  • на правилното място, в точното време
  • Мнения: 2 641
Здравейте! Трябва да потърсите Отдел закрила на детето в гр.Първомай,ако селото се води към тази община.Отдела е част от Социални грижи и би трябвало да се намира в същата сграда. По всяка вероятност щсе наложи да изложите в писмена форма ,това което сте видяла,впечатления и дадете някакви точни данни ,къде се намират децата. Една забележка: закъснели сте с подаването на сигнала до Отдела.Трябвало е да го направите доста по-рано. Не искам да ви прозвучи като критика, но през това време службите е можело да се задействат и да работят вече с децата.
Желая ви успех! ако имате въпроси, питайте! Peace
И поздравления за начинанието!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт