Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с трима мъже :)

Мнения: 1 805
Още от студентка се мъча да направя мекици и НИКОГА! не ми станаха. Как ли не съм ги пробвала - нищо не става. Не искам да правя универсално тесто, не искам да пържа тесто за хляб и да правя тънки, кръгли мекици, дупчени с вилица /като на баба ми и майка ми/.

Искам да си направя хубави, малки мекици - меки, топлички, с пудра захар - като бухти, като понички. Такива ядох за последно в Родопите на един преход - направи ни ги домакинята, където спахме. Общо взето ям такива мекици на 3-4 години - случват се разни поводи, та все се пръкне някой да ги направи.

Нека споделят как ги правят САМО! тези от вас, които са ги правили и знаят добре къде е цаката, защото при мене никога не стават.

Мисля, че всички ще сме им благодарни  Hug
Цитирай


Мнения: 8 581
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215596.msg4739754#msg4739754
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Лукумадес
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Това "САМО!" малко ме стресна и се позачудих дали да ти отговоря. Всеки има различен вкус.
За мен много хубави мекици прави свкърва ми - стават меки като памук Crazy. Тя използва от брашното с набухватели и добавя прясно мляко толкова, че да се получи гъста каша + малко сол. След това гребе с намазнена лъжица и пържи. Много проста рецепта и лично за мен това са много вкусни мекички.
Цитирай

с трима мъже :)

Мнения: 1 805
Това "САМО!" малко ме стресна и се позачудих дали да ти отговоря. Всеки има различен вкус.
За мен много хубави мекици прави свкърва ми - стават меки като памук Crazy. Тя използва от брашното с набухватели и добавя прясно мляко толкова, че да се получи гъста каша + малко сол. След това гребе с намазнена лъжица и пържи. Много проста рецепта и лично за мен това са много вкусни мекички.

т.е. ползва само това - брашно (с набухвател), пр.мляко, сол?

хайде, като направи следващия път, сложи едни снимки, моля те, по снимката ще позная дали са такива дето искам  Hug

засега на танита уличните мекици имат вид на това, което искам. ще ги пробвам аз, няма как   chef
Цитирай


Мнения: 6 073


 Peace

все ще пробвам тези на танита, струват ми се страхотни. иначе правих тези на габи (от линка) но нещо не можех да ги раздърпам на тънко и вътре понякога ми оставаха сурови. хич не съм майсторка на тези мекици Embarassed
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Това "САМО!" малко ме стресна и се позачудих дали да ти отговоря. Всеки има различен вкус.
За мен много хубави мекици прави свкърва ми - стават меки като памук Crazy. Тя използва от брашното с набухватели и добавя прясно мляко толкова, че да се получи гъста каша + малко сол. След това гребе с намазнена лъжица и пържи. Много проста рецепта и лично за мен това са много вкусни мекички.

т.е. ползва само това - брашно (с набухвател), пр.мляко, сол?

хайде, като направи следващия път, сложи едни снимки, моля те, по снимката ще позная дали са такива дето искам  Hug

засега на танита уличните мекици имат вид на това, което искам. ще ги пробвам аз, няма как   chef

Да, само това, защото я питах веднъж за рецептата и ги правих, обаче на мен не ми станаха същите. Незнам защо така се получи.
Цитирай

Иринополис

Мнения: 467
Това "САМО!" малко ме стресна и се позачудих дали да ти отговоря. Всеки има различен вкус.
За мен много хубави мекици прави свкърва ми - стават меки като памук Crazy. Тя използва от брашното с набухватели и добавя прясно мляко толкова, че да се получи гъста каша + малко сол. След това гребе с намазнена лъжица и пържи. Много проста рецепта и лично за мен това са много вкусни мекички.

т.е. ползва само това - брашно (с набухвател), пр.мляко, сол?

хайде, като направи следващия път, сложи едни снимки, моля те, по снимката ще позная дали са такива дето искам  Hug

засега на танита уличните мекици имат вид на това, което искам. ще ги пробвам аз, няма как   chef

На Танита мекиците обаче на мен ми дойде малко брашното...
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да на Танита мекиците са си баш "уличните"...много хубаво се получават,ама и на мен брашното ми беше малко първият път като ги правих и станаха мазни,Вторият път обаче сложих 5 ч.ч. брашно вместо 4 и нещата си дойдоха на място....Сега само от тях правя вече....
Цитирай

с трима мъже :)

Мнения: 1 805
Аз вчера видях във форума, че доста от жените споменават, че брашното им е било малко. Та го имах предвид снощи ... когато си забърках сместа chef
А и Таните ми писа на ЛС за това.

Цяла нощ, като ставах да кърмя, все гледах часовника, нямах търпение да свърши нощта и да направя мекиците, да видя дали ще станат.

Ама съм горда !!! - СТАНАХА, СТАНАХА  Party ми мекиците този път
за пръв път!

Единственото, което беше малко по-така е, че са доста мазни, но аз и това прочетох вчера във форума и го очаквах. Може би с малко повече брашно  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Браво  за успеха   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.