Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 дек. 2007, 11:17 ч.
  • Преглеждания  2 381  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 595
Много е вкусна, правила съм я, но с обясненията на свекърва ми, която днес я няма вкъщи, а искам да я направя. Нито тук търсачката ми помогна, нито чичко Гугъл. Ако някой я е правил, да помага. Имам написани само необходимите продукти и ще ги напиша за подсещанка:

2пак обикновени бисквити
1 1/ 2пак. масло
какао
400гр захар
3 жълтъка
чаша прясно мляко
ванилия
шоколад за поръсване
ром

Реклама
# 1
  • на брега на реката
  • Мнения: 145
Mаслото,какаото и захарта се разбиват на крем,млякото може да е за потапяне на бисквитите, за жълтъка-има кремове със суров жълтък, но аз не слагам.Ром-може да е в крема или в млякото за аромат, също и ванилията,шоколада  за украса.Бисквитите се слепват с крема на руло, намазва се отвсякъде и се украсява с шоколада/настърган/.престоява в хладилника няколко часа и после се реже под ъгъл.

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 12:05 от canu6a

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Ами според мен , бисквитите трябва да ги натрошиш на дъното на съда, в който ще се прави тортата, да ги залееш с разтопеното на слаб огън масло, разбъркваш хуваво и с една лъжица оформяш хубаво после по  дъното , така че да стане компактнен блата. Слагаш после в хладилника да се охлади за около половин до един час.
Останалите продукти са за приготвянето на крем с който после да залееш биксвитения блат, и шоколада е настърган за покритие отгоре.
Според мен такъв е начина за приготвяне, малко като чийз кейк, който аз правих вчера, но ти имаш крем.
Виж и останалите момичета какво ще ти отговорят   bouquet

# 3
  • Мнения: 1 341
Начупваш бисквитите на парченца в голяма купа и ги заливаш с топлото мляко, в което са сложени ванилията и рома. Докато си поемат, правиш крем от мекото масло, захарта, какаото и жълтъците, объркваш с напоените бисквити, изсипваш в тавичка или поднос и там оформяш тортата. Освен да я поръсиш с шоколад, може да разбиеш белтъци на сняг с малко карамелизирана захар.
Успех     bouquet

# 4
  • Мнения: 10 478
Начупваш бисквитите на едро, поливаш ги със студеното мляко, за да омекнат, но да не е топло, че ще станат на каша!
Всичко останало забъркваш на крем.После слагаш бисквитите при крема и объркваш.Завиваш във фолио или найлон някакъв,като оформяш като руло или салам да го наречем.Престоява поне 5-6 часа в хладилник да стегне и после се реже на филии и се яде!
Хубаво става!

# 5
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 595
Значи все пак се чух със свекърва ми и ми каза как  Wink

Натрошавам бисквитите, заливам ги с топло ( не горещо) мляко, в което има захар и ванилия. Оставям ги да попият.
Крема се прави като бъркам маслото (не разтопено) със захар, после добавям жълтъците, на края и какаото+ром.

Слагам крема в/у бисквитите и ги обърквам. Оформям тортата и отгоре намазвам с останал крем за външен вид  Wink Най-накрая поръсвам с шоколад.

Общо взето е същото като на pina и мечтаеща

Благодаря ви!

# 6
  • София
  • Мнения: 46
   Ето ви рецептата ,любима и лесна:
    2,5 пакета обикновени бисквити
    0,5л прясно мляко
    0,25кг маргарин/масло/
    5 яйца
    3-4 с л сладко от портокалови кори
    1 ч ч пудра захар
    1 ч ч млени орехи


     10 бисквити се смилат на орехомелачка или се счукват,разбъркват се с разтопеното масло,белтъците се разбиват с 1/2 от пудрата захар. С останалата се разбиват жълтъците. Прибавят се към бисквитите.
     Останалите бисквити се начупват в прясното мляко.
     Смесват се с маслено-яйчената смес, прибавят се орехите,сладкото.
     Поставя се в тортена форма да се охлади . Украсява се по желание.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт