Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 дек. 2007, 15:01 ч.

Аз ли греша?

 • 2 637
 • 41
 •   1
Отговори
Обръщам се към вас, защото ми трябва обективно мнение по един личен въпрос. До момента винаги съм решавала личните си проблеми бързо и сама, но вече сме с дете и трябва повече внимание на такива детайли.
Живея със съпруга си от 2001 год. Почти не сме се разделяли. Той е родом от едни северен град в България, но живеем в София. Имаме си бебче от август 2007г. И двамата си го искахме и най- вероятно и таткото е много щастлив.
Откакто се появи малкият нещата се промениха, т.е. съпругът ми се промени. Не го познавах в такава светлина. Не обръща достатъчно внимание на малкия, безхаберства, т.е. детето плаче /най- редовно/, а той се залисам в компа. Взима го на ръце за около 15 мин и се уморява и го оставя пак на мен. Това не ми тежеше до онзи ден.
Скоро осъждахме как да прекараме коледните празници и аз му казах / попитах го за мнението му/, че  ако той е на работа за Коледа е по- добре за мен и бебчо да отидел у моите родители, за да не сме сами за първата ни Коледа заедно. Мина около една седмица и съпругът ми каза , че ако не е на работа на Коледа ще си отиде до родния си град, че отдавна не бил си ходил заради бебчето.  Решил бил, че трите почивни дни ще направи всичко възможно да не е на работа, за да си отиде  "у дома". - в кавички е защото той така каза. От това ме заболя много. Аз приемам Коледа като много голям празник и е първата на трима ни заедно, с новото човече.
Преживях го тежко, но не му казах нищо, за да не стане така че да го карам насила да стои при нас.  Но такава топка се сви в сърцето ми, че една вечер не издържах и пак го попитах какво мисли да правим на празниците. Той пак каза , че иска да си отиде.  аз не издържах и му казах какво мисля, за празникът за нас и бебето. Казах, че според мен е редно да сме тримата заедно на първата ни Коледа като семейство, че би ми било тежко, че нямам нищо против да си отиде , дори ако иска и за месец, но не на Коледа. Той ми отговори, че не се е сетил , от което още повече ме заболя. Каза ми , че самонавивам и нещата не са такива , каквито ги изкарва.
Установих, че той възприема Коледа като три почивни дни , а не като празник със семейството. За жалост това му е семейното възпитание. Само да вметна, че той не знае рождените дати на родителите си, както и баща му неговата.
Да спомена, че майка му е починала, а баща му не се интересува от внучето си, които носи имената му.
Та въпросът ми е аз ли нещо не съм в час и изопачавам нещата. Не искам да влизам в спор с него, защото всеки човек си има собствено виждане. Да не споменавам , че не ми е предлагал брак, а първо си направихме бебе и той до последно отлагаше брака, докато аз не станах в седмия месец и не настоях. Като никога не е отричал нещо твърдо, просто отлага. Какво е вашето?

# 1
 • Мнения: 2 556
Просто идете тримата при техните и това е. Нищо толкова сложно, най-вероятно изобщо не се е сетил за твоите мисли наистина и не е искал да те засегне Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 463
Аз мисля, че едно семейство трябва да е заедно на празниците. Е ако може ! Също мисля, че трябва да има толеранс между съпрузите. Затова поговорете и изясни с него лице в лице причините за всичко.

# 3
 • София
 • Мнения: 359
Мила не искам да те отчайвам, но според мен сега се започва! Май всички мъже се променят като им се роди дете! Ние също имахме доста проблеми след първото дете! Трябва да си отстояваш правото и на почивка и на внимание, иначе никой няма да помисли за теб! Настоявай за щастието си и говори за проблемите си с него!

# 4
 • София
 • Мнения: 318
Защо всички не отидете заедно?
Независимо дали отидете или не обаче, мисля че трябва да си поговориш с мъжа си. Обясни му че е важно за теб всичко онова, която споделяш с нас, за празниците, за семейството, за радостта да сте всички заедно. Вероятно мъжа ти наистина не се сеща за тези неща, още повече казваш, че не е и "възпитан" да отдава важност на семейни празници, били те рожденни дни, Коледа, Великден и т.н. Не се предавай ами намери начин да моделираш съзнанието му и да го "научиш" на всичко онова, което родителите му са пропуснали. Това си е вашето семейство и какво ще бъде то и какво ще се случва в него зависи от вас. Успех!  Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 15 234
Мъжете са ужасно загубени понякога! Сигурна съм, че наистина не се е сетил и не е искал да те засегне! Попили му малко на главата, че да знае за друг път, но не си го слагай на сърце. Изумителните прояви на мъжкото безхаберие и недосетливост тепърва предстоят ooooh! На какво съм се наслушала ooooh!

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 397
Ние пък обикаляме на Бъдни вечер и Коледа нашите и техните, така мие писнало. Имаме си дом, все по чуждите къщи. Добре, че поне за НГ не ни притесняват. Ей, сега вместо да дойде на лекар с мен и детето, хуква при майка си. Милата я оперирали (5 мин с месна упойка) и оня хуква.
Такива са всичките, дишай дълбоко и гледай да го обработиш

# 7
Всички сте прави със съветите си , но нека да ви обясня как стоят нещата у тях. Баща му е решил, че няма да живее в града сам и е отишъл да живее в близко село , пак сам в една керпичена къща, без вода и тоалетна. Товае невъзможно да отида с бебе там посред зима. Има само една стая. Второ свекър ми никога не би прекарал една нощ в града заради нас. Просто не иска. И трето мъжът ми не ми предлага да отида с него. Той изтъква същите доводи при разговорите ни / ние все пак говорихме/ и пак казва, че ще отиде по- добре сам. Не бих рискувала да мъкна бебе на четири месеца до другия край на България, за да го погледне човек, който четири месеца се е обадил веднъж по тел и е попитал за него.

# 8
 • Мнения: 2 556
Е, тогава мъжът ти рано или късно явно ще иде сам за 2-3 дена дотам, обясни му, че ще ти е криво, ако е точно на Коледа. Аз също в подобна къща с бебе не бих отишла по никакъв начин.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 459
Наистина - не може ли на бъдни вечер да сте заедно, а на др. ден на Коледа по обед например да замине. така хем ще е с вас хем и до село ще отиде. А ти си стой вкъщи с бебчо, че явно няма условия за нормално пребиваване в къщата.
Все пак, не сте от вчера заедно, би трябвало да знаеш колко държи на такива празници, традиции и т.н.
Ако е бил такъв и преди изобщо не се чуди. Ти си го приела такъв какъвто е. Ако искаш да го промениш ще ти трябват много време, усилия и нерви.
Иначе не мисля, че е нормално толкова много да държи един човек да си отиде "у дома" и то по Коледа и то сам. Чак пък толкова да не се сети, че ще остави детето и жената сами...

# 10
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
С мъжа и детето при неговите родители !
Следващата коледа при твоите!
по-следващата неговите и твойте у вас!

# 11
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Пожелавам ти първо да си много спокойна. Бъди тактична и си отстоявай мнението. И според мен имаш право. Наистина няма лошо, че съпругът ти иска да отиде да види татко си. Но стигнете до кампромисен вариант.
А относно мнението до семейните празници - ти си жена, намери начин да наложиш във вашето семейство традиции.
Успех ти желая!

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 227
Относно новопоявилото се човече в семейството- повечето мъже са такива.Моят докато децта не проходиха и не взеха малко поне да говорят,беше като твоя мъж.Много малко мъже обръщат внимание на съвсем малки бебенца.Обичат си ги,но някак си не им идва отвътре да се занимават с тях.
За Коледата-щом няма условия за детето и аз не бих го завела там.Ако съпругът ти не отстъпи,дано измислете някакъв компромисен вариант.Успех!

# 13
 • София
 • Мнения: 3 549
Лично според мен трябва да сте тримата заедно на Коледа. И не да ходите там при тези условия.Без вода и тоалетна, не мога и да си преставя как ще заведа бебце там. След празницит еда си ходи колкото иска Whistling

# 14
 • София
 • Мнения: 176
Предполагам,че ако изпадна в такава ситуация, ще си взема детето и при майка и татко, там където има условия и където празника ми ще е празник.
Щом за него Коледата няма тази стойност - защо трябва и ти да си разваляш празника, че и този на детето?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт