Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 688
Скъпи мами, най сетне започнах отново да спя по-спокойно. На фона на болестите на другите деца, може би нашия проблем изглежда по-незначителен, но народната мъдрост е: "Огънят гори, там където е паднал".
Моето съкровище се роди в 34 г.с., аз имах сепсис, белодробна емболия, брохопневмония, хидронефроза и т.н., което наложи спешно секцио. Благодарение на грижите на Доц. Истатков, Проф. Димитров, Д-р Георгиев, Д-р Гергова и всички медицински сестри и санитарки в реанимацията на Майчин дом - София, детето ми е живо и има майка. После ме прехвърлиха в клиниката по трансплантация в урологията на Александровска болница, където за 2 дни ме изправиха на крака. Навсякъде бях заобиколена с невероятни грижи, защото съм била в изключително тежко състояние. Бебка през това време също  е била интубирана и е била за малко в кувьоз. Изписаха ни заедно на 12-тия ден, аз на крака, тя уж добре 2.500кг/47 см. До тук добре, но в епикризата пишеше, че има ИВК, кръвоизлив в мозъка, който бил малък и не би трябвало да даде никакво отражение на развитието на детето. Минаха няколко месеца и на мен започна да ми прави впечатление, че тя не се обръща, не посяга с ръчички и като цяло е доста пасивна. След като посетих няколко лекари, всички ме насочиха към Д-р Калева, в Мед. център "Детско здраве", а тя ми препоръча рехабилитация при Тетяна Мухарова-техния рехабилитатор.
Сега моята малка хубавица е вече на 9 месеца и пълзи като хлебарка из стаята, стои непрекъснато изправена в креватчето си, кляка, става, сяда, седи на коленца, когато се умори и прави всички неща, които правят връстниците й.
Таня работи с огромно желание, забавлява децата, гука им, говори им като през това време непрекъснато прави масажче и гимнастика, както и упраженения с фитбол.
Резултатът при нас е налице и аз най-сетне съм щастлива, дано и по-нататък всичко при нас се развива добре!
Пожелавам и на вас да попаднете на човек, който работи професията си с такова желание Simple Smile

# 1
 • високо
 • Мнения: 4 366
VAVA, радвам се, че сте реагирали навреме, че сте намерили точния човек и нещата вървят добре при вас Hug Пожелавам ви още много успехи и радости! И никакви болести повече Naughty

# 2
 • Мнения: 1 688
Дано, толкова съм наплашена, че не смея да се радвам истински!

# 3
 • високо
 • Мнения: 4 366
знам какво е...и аз не смеех да се зарадвам, но това бавно отминава, когато нещата вървят добре. пожелавам ви го от все сърце Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 1 710
За Таня съм чувала само хубави неща. В момента работи в Мед.център "Детско здраве" на Ами Буе и е много ангажирана с децата. Надявам се, че това не звучи като реклама, просто знам колко е важно да имаме информация за добри специалисти.

# 5
Vava,

Изключително много се радвам на бързата "двигателна кариера" на детето Ви.

Много ми е интересно да разбера, освен доброто отношение към децата, което е изключително ценно умение за рехабилитатор работещ в тази област, каква допълнителна квалификация има и евентуално къде и как е получена, за да си изградим по-правилна преддстава за придобити умения в една много специфична рехабилитационна област?

Освен кинезитерапия, правите ли и други физиотерапевтични процедури, защото при родова травма на ЦНС, последната се нуждае от комплексно стимулиране.
Предполагам са Ви обяснили, че имате право ежемесечно да получавате направление №7 от НЗОК за 10-дневна комплексна рехабилитация.  Повече инфо може да откриете в www.cpcentresof-bg.com

Желая Ви успех и много нови радости в "двигателната кариера"!!!!

д-р  Ив.Чавдаров

# 6
 • София
 • Мнения: 1 271
Предполагам са Ви обяснили, че имате право ежемесечно да получавате направление №7 от НЗОК за 10-дневна комплексна рехабилитация.

д-р  Ив.Чавдаров

а на вас д-ре дали са ви обяснили че майките се борим с докторите за място за рехабилитация... във вашата болница
и това че имаме ежемесечно право нищо не означава...
въпросът е как това ще се промени - ще разширите ли болницата или ??? кога???
лек денизвинявам се на авторката че развалям хубавата тема  Embarassed

# 7
Kuneto,

Знам че е така....
Столична Община има ново Ръководство, включително и нов Зам.Кмет по Здравеопазване, интеграция на лица с увреждания и социални дейности.

До коледните празници се надявам да осъществя връзка с нея и ще й поставя проблема.
Вероятно идеята за разширяване на болницата ще има нужда и от подкрепата на тези, които чакат за място.
Съвместните усилия биха били много по-ефективни и ползотворни за децата.

Иначе, още веднъж успех на Вава и детенцето й

д-р Ив. Чавдаров

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 450
Vava,много се радвам за вас и слънчицето ви!  Hug

А ще може ли на лични да ми изпратиш координатите на рехабилитаторката ви,много моля   bouquet
 Peace

# 9
 • Мнения: 1 688
 
Д-р Чавдаров, много ви благодаря ви за хубавите пожелания!
Тетяна Мухарова е придобила квалификацията си и е работила като рехабилитатор на деца с ДЦП в Украйна. Проверката на дипломите й е задължение на ръководството на Медицински център "Детско здраве", а те явно добре са си свършили работата, като съдя не само от начина й на работа и от отличния резултат, който ние постигнахме само за няколко месеца, а и от прохождащите деца, които срещам там всеки ден.
 
Пожелавам на всички майки с проблемни деца такава радост! Hug

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 22:18 от VAVA

# 10
 • при вълните
 • Мнения: 53
Браво, искренно се радвам че нещата се развиват много добре, дано всичко за в бъдеще да е наред и това да са само лоши спомени и нищо повече.

Весели Коледни и Новогодишни празници!!!

# 11
 • Мнения: 1 688
margi28, Благодаря за хубавите пожелания. Прекрасни Коледни и Новогодишни празници на теб и семейството ти!

# 12
 • Мнения: 7 360

Д-р Чавдаров, много ви благодаря ви за хубавите пожелания!
Тетяна Мухарова е придобила квалификацията си и е работила като рехабилитатор на деца с ДЦП в Украйна. Проверката на дипломите й е задължение на ръководството на Медицински център "Детско здраве", а те явно добре са си свършили работата, като съдя не само от начина й на работа и от отличния резултат, който ние постигнахме само за няколко месеца, а и от прохождащите деца, които срещам там всеки ден.
 
Пожелавам на всички майки с проблемни деца такава радост! Hug
Дааа,Украйна. Чували сме,и не само... Wink
Успех,много се радвам за вас!  bouquet Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт