Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 дек. 2007, 17:28 ч.

Майонезени сладки

  • 5 776
  • 44
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 380
Много лесни, бързи и много вкусни сладки. Тестото е много приятно за работа.



200 гр. майонеза
3 яйца
200 гр. масло (аз ги правих с маргарин за печене- shortening)
1 ч. захар
1 ч.л. сода погасена с лим. сок или същото кол-во бакпулвер.
Брашно- колкото поеме до консистенция на меко тесто.

 Разбъркваме течните съставки, маслото разтопяваме и прибавяме захарта и содата. Добавяме постепенно брашното докато получим меко, но плътно тесто с което се работи лесно като с пластилин. Оформяме  топчета, които овалваме в смес от захар и мак. Печем около 20 мин. при 200 гр.С или до златист цвят.

# 1
  • Мнения: 10 197
Ама че апетитно изглеждат! А и обичам мак.  Grinning  xenia ,   bouquet  bouquet  bouquet за рецептата, наистина изглеждат лесни за правене. Копвам си я, ще почака само до събота-неделя!

# 2
  • Мнения: 119
Чудесно изглеждат!
Интересни, като повечето ти рецепти xenia, а вярвам и вкусни, като всички, които вече съм опитала. Ще се изпробват непременно.

# 3
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 245
Пробвах ги днес - имах една изостанала майонеза Grinning
Станаха чудесни - вкусни и сипкави. Не съм ги овалвала в нищо - нямах мак, а реших, че и без захар могат да минат Laughing Мързела е голяма работа... Mr. Green
Ако някой се вълнува от количеството брашно - при мен отидоха 4 чаши, тестото беше доста меко и още лепнеше леко, но реших, че му стига и го оставих за около час в хладилника, така че като го извадих беше точно.
Стават около 60 броя.

# 4
  • Мнения: 1 168
  bouquet
супер
ще ги пробвам Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 3 634
Еха, супер изглежда, а и лесно ми звучи - ще ги пробвам. Сигурно и със сусам ще стане вместо мак  newsm78 А ако се ползва от това брашно, което е вътре с набухвател дали ще стане и трябва ли да се слага сода тогава  newsm78

# 6
  • Мнения: 4 380
Еха, супер изглежда, а и лесно ми звучи - ще ги пробвам. Сигурно и със сусам ще стане вместо мак  newsm78 А ако се ползва от това брашно, което е вътре с набухвател дали ще стане и трябва ли да се слага сода тогава  newsm78

Да, със сусам също ще стане. Друг вкус, но сигурно не по-лош. Може да пробваш и само с брашно с набухвател. Въпреки че аз му нямам много доверие на набухвателя вътре, не мисля, че пък от кой знае какво значение е именно за тези сладки. Ако ти се намира сода, слагай сода. Но и капни малко лим. сок да шупне за да не ти миришат на сода после. newsm78
Сладките стават пръхки, т. нар. "сабле" (пясъчни). Не знам как е на български. newsm78

# 7
  • Мнения: 10 197
Откога им се каня на тия топченца, но все време не намирах. Днес ги спретнах, на вкус ми заприличаха на едни бабини курабии от преди много, много години. Ето ги, не ми станаха чак толкова красотни, като на xenia , ама какво да се прави - такъв е майсторът. Но пък са много вкусни! Накрая, понеже ми писна да въртя топченца, направих нещо като руло, нарязах го и го изпекох.

  bouquet xenia за рецептата!
 

# 8
  • Мнения: 7 474
Интересна рецепта, изглеждат много апетитно тези питки  Crazy


labrex специални комплименти за теб -
с каквото и да се захванеш винаги се получава страхотно   bouquet
Отдавна исках да ти го кажа  Hug

# 9
  • Мнения: 10 197
Интересна рецепта, изглеждат много апетитно тези питки  Crazy


labrex специални комплименти за теб -
с каквото и да се захванеш винаги се получава страхотно   bouquet
Отдавна исках да ти го кажа  Hug

Благодаря ти!  bouquet Похвала от тебе............... Embarassed Ще взема да си повярвам в зодията. Където и да съм чела, все пише, че сме добри изпълнители. Може пък и да има нещо вярно. Но вярното е, че когато рецептата е добра - става!

# 10
  • Мнения: 4 380
Браво labrex! Страхотно изглеждат! Crazy А рулото е много хитро хрумване. Crazy
Радвам се че са се харесали на вкус. Моите сутрин на закуска си ги хрупаха с мляко с огромно удоволствие. Правят се елементарно и стават много.

# 11
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 742
Наистина интересна рецепта.   bouquet

Ако не сложа захар, но сложа малко сол, дали това ще попречи по някакъв начин на рецептата? В къщи по се предпочитат соленките. Simple Smile

И още един въпрос имам - ако направя сладкия вариант, дали ще е подходящо да ги овалям в кокосови стърготини? Може би след печенето, докато са още топли? newsm78

Уф, последно питане - трябва ли да се ядат веднага? Имаме едно парти в училище и може да ги направя за там, но ще трябва да престоят един ден. Дали ще се отрази на вкуса?

Мерси за търпението. Embarassed

# 12
  • Мнения: 4 380
Не мисля, че ще станат добре в солен вид, но ако решиш да експериментираш, да разкажеш после на какво прилича!

Нищо няма да полепне след изпичането. Не знам как би се отразил на вкуса кокос.

Не е задължително да се ядат веднага, престоят не влошава качествата.

# 13
  • Мнения: 10 197
Наистина интересна рецепта.   bouquet

Уф, последно питане - трябва ли да се ядат веднага? Имаме едно парти в училище и може да ги направя за там, но ще трябва да престоят един ден. Дали ще се отрази на вкуса?

Мерси за търпението. Embarassed

За соления вариант не съм сигурна дали ще се получи добре, можеш да опиташ с малко тесто, но децата определено ги харесват, пък и добре изглеждат, така че за училище ще ти свършат работа.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
   Сладките изглеждат страхотно! Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт