Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора

в сбъднатите мечти

Мнения: 223
Искам да опека фъстъци на фурна. Зная, че има "малки тайни" при тази операция и моля, който ги знае да помага!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз ги измивам и после им прибавям белтък разбит с малко вода и сол и ги разбърквам. Пека в не много гореща фурна, не повече от 170-180* , по-добре да се сушат , отколкото да ги "грабне" високата Т * и да изгорят и останат влажни вътре. Често ги разбърквам.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз не знам за тайни.  Thinking Всички ядки ги пека по един и същи начин - напръсквам ги с вода, соля и пека на умерена фурна. често разбърквам и опитвам. Вадя от фурната, разстилам на вестник да изпръхнат и прибирам в пластамсови кутии. Това знам аз  Smile
Като тайна - не се отдалечавам от печката  Laughing
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз ги измивам и после им прибавям белтък разбит с малко вода и сол и ги разбърквам.

Това за белтъка го знам за бадемите, стават много хрупкавки  Smile
Цитирай


Мнения: 533
Аз пека фъстъците като вдигна решетката на фурната на второто ниво,за да е по-близо тавата  до горния реотан на печката.
Разбърквам доста пъти,докато се опекат.Със доста силен солен разтвор заливам фъстъците,разбърквам ги добре с лъжица и свалям на дъното на печката ,която вече съм изключила.Просто трябва само да изсъхнат.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Хитростта за печене на хубави фъстъци в домашни условия е следната: Фъстъците се намокрят с вода и се посоляват със сол и брашно(1-2 с.л.).Объркават се и тогава се слагат във студена фурна.Разбъркват се често,след като се загрее фурната и печенето започне.Когато на вкус ви допаднат се вадят и продължават да се разбъркват,защото тавата още е гореща и печенето продължава.Те още ще са меки,но когато изстинат тогава ще се втвърдят.Ако чакате да се втвърдят във фурната....вече сте ги изстървали и са изгорени.
Цитирай

София

Мнения: 581
Тънкостта при печене на фъстъци е, че се пекат на цвят, а не на вкус, т.е. печете докато станат бледо кафяви и оставате да изстинат /въпреки че са меки/, защото като изстинат си стават хрупкави и вкусни.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Не се ли пише "печене", а не "пекане".
Сори за оф-а Peace
Цитирай
ами и аз освен да дам още един глас за "малко вода и малко сол" Smile и се пекат на умерена фурна, само тънкия момент е да ги извадиш докато са меки, т.е. после се втвърдяват... ако ги извадиш след като станат твърди, значи най-вероятно после ще са препечени
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Ние ги пекаме в микровълновата. Там пукаме и пуканките.
Цитирай


Мнения: 1 802
Малко извън темата, ама аз да попитам  Smile
На вас фъстъците миришат ли ви на бензин или само на мен ми се струва, че ми миришат, че и вкуса им е такъв?   Rolling Eyes
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Пека фъстъците в микровълновата. Измивам ги, добавям сол и брашно на око и слагам на 10 минути. Майката е в честото разбъркване. Понякого ги пека и 11 минути. Стават много хубави и най-важното бързо.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
 Правя ги като TheNMaster. Казал ми го е преди години човек,който се прехранваше с продажба на печени фъстъци.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Малко извън темата, ама аз да попитам  Smile
На вас фъстъците миришат ли ви на бензин или само на мен ми се струва, че ми миришат, че и вкуса им е такъв?   Rolling Eyes

 hahaha hahaha

Знам от баща ми, а той е спец по печене на ядки!
Фъстъците се измиват, изцежда се хубаво водата, поръсват се с 1 суп. лъж. брашно и сол, разбърква се хубаво и се мята във фурната. Бъркат се непрекъснато и се проверяват. Когато станат леко кафяви се изваждат. Изсипват се върху хартия и се оставят да изстинат.
Цитирай

София

Мнения: 1 057
Аз също ги правя в микровълновата. Измивам ги хубаво, посолявам ги леко и пека за около 7 - 8 минути. По този начин, бързо мога да изпека и една шепа фъстъци...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора