Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Наскоро опитах една нова рецепта, надявам се да ви хареса, тук са популярни под името sugarplums:




Продукти:
1 и 1/2 ч.ч полу-горчив шоколадов чипс ( може и обикновен шоколад, но намалете от захарта)
1/2 ч.ч  пудра захар
1/4 ч.ч мед( може и царевичен сироп или кленов сироп)
2/3 ч.ч вода
1 ч.л ром( може бренди, коняк)
1 ч.л есенция бадем
2 и 1/2ч.ч ситно натрошени чаени бисквити
1 ч.ч орехи, смлени
1 ч.ч бадеми, смлени
1/2 ч.ч сушени сини сливи, смлени
1 ч.ч стафиди, цели
1/2  ч.ч сушени кайсии, смлени

За овалването: какао на прах, захар на кристали, кокосови стърготини, захарни пръчици и т.н.

1. Пригответе си голям незагарящ съд на котлона, сложете на най-слабата степен.
2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.
3. Смесете шоколада, пудрата захар, меда, водата и есенцията в съда на котлона и бъркайте с дървена лъжица докато стане еднородна смес.
4. Добавете натрошените бисквити, орехите, бадемите, сините сливи и кайсиите. Разбъркайте добре.
5. Добавете брендито ( ако правите сладките за деца, може да го пропуснете, разбъркайте и свалете от огъня.
5. Оформете малко топче от сместа, поставете цяла ядка бадем, лешник или цяла стафида в средата и оформете като топче отново. Оваляйте в  захар, какао, кокосови стърготини, цветни пръчици и т.н.
Съхранявайте на сухо в кутия, защото изсъхват лесно. 


« Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 21:10 от Tandoori »
Цитирай
 newsm10

Какво да кажа - обра точките, страхотна комбинация ще стане - много добро Smile
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Аз искам да питам Тандоори че нещо не разбрах-след като се свалят от огъня продуктите-топли още ли се правят топчета или трябва да изстине в хладилника сместа-помощ ще ги правя утре и това не го разбрах само.
Цитирай


Мнения: 1 802
Много добре изглеждат!  Peace
Щом няма сурови яйца вътре и аз ще се пробвам, да видим дали ще се преборя със тях  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 496
Шоколадов чипс е настърган шоколад, така ли? Embarassed
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Мими, още топли се правят, но тъй като ти не ги слагаш и на твърде висока температура на котлона не са толкова горещи, че да не може да се правят с ръка.
Съветвам ви да използвате ръкавици обаче, защото стават по-лесно топчетата и не се цапаш толкова много Smile Peace

Красим, тук шоколадов чипс са малки топчета шоколад, така си се продава. Тъй като се разтопява обаче, няма значение какъв ще използвате, просто ако е начупен на малки парчета по-лесно ще се разтопи и няма да си загуби аромата от "претопляне".
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Чакам си почивния ден и ги метваме с децата. Изглеждат вкусни и оригинални! Благодаря, Tandoori !  bouquet
Едно въпросче: Колко дена може да се съхраняват? Питам, ако ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа- няма ли да изсъхнат, пък макар и в кутия?
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Чакам си почивния ден и ги метваме с децата. Изглеждат вкусни и оригинални! Благодаря, Tandoori !  bouquet
Едно въпросче: Колко дена може да се съхраняват? Питам, ако ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа- няма ли да изсъхнат, пък макар и в кутия?

ТОва тествам в момента Smile Правих ги миналата неделя и искам да видя до тази как ще са Smile
Иначе определено не са така меки както първия ден, но са доста по-ароматни.  Peace
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Много ефектни топчета за детски рожден ден.
Tandoori  -благодаря за рецептата.  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Много ефектни топчета за детски рожден ден.
Tandoori  -благодаря за рецептата.  bouquet


Да, но внимавайте с алергиите при децата, защото са с много ядки! Освен това тогава е по-добре топчетата да са малко по-големи, за да трябва да ги гризат дребните, да не се задави някое дете  Peace  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Мерси за рецептата   bouquet
Изглеждат много добре и вкусно  Crazy
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 682
Tandoori, благодаря за страхотната рецепта!  bouquet

Аз сега приключих с направата на сладките. Утре(то вече днес ooooh!) малчо става на 40 дни, та му направих питка и сладки. За торта нямах време, но за Коледа ще се постарая  chef
Сладките станаха много вкусни, но май малко по-мекичко и течно беше "тестото", но след като казваш че бързо изсъхват, аз се надявам до утре да са стегнали.
Ето какво се получи:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201308

Още веднъж специални благодарности!
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Стела, радвам се, че са ти харесали! Особено ако ги оставиш сладките навън тази вечер до утре със сигурност ще са изсъхнали. Затова и съм писала, че се слагат в кутия да се запазят меки по-дълго. Сина ми обаче ги обича и сухи Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.