Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 264
момичета, хапвате ли джолан? майка ми доста го готви и аз много го харесвам  Laughing  и си купих от била. ама сега се зачудих дали пък неможе да се направи и по някакъв друг начин, а не на супа? имате ли идеи?  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Аз съм купувала и много го харесвам, защото е само мускул. Сварявам месото, обезкостявам го  и го готвя на яхния с картофи и зеленчуци. Мой приятел, чех, го пече посипан с ким, но много му е засукана рецептата и съм го яла само у тях на гости. Мъжът ми във Виена също е ял печен и каза, че е фантазия, но той не можа да ми обясни с какво е бил, защото е само теоретик в кулинарната област.
Цитирай

София

Мнения: 264
Laughing  аве и аз съм яла по германията в много привлекателен вид ама не мога да намерия рецепта.... Rolling Eyes
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
АЗ знам че германците го завиват в тава под фолио и го печат с разни миризливи треви около 2-3 часа. После махат фолиото и запичат на силен грил.
Понякога шпиковат по някой друг чесън.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 883
Значи, измиваш хубаво джолана и го слагаш в подходящ огнеупорен съд (глинен гювеч напр.), при него слагаш нарязани моркови, лук, малко целина и чесън, ако ти се намират можеш да сложиш и гъбки. Всичко се залива с една чаша бяло вино и вода, до ниво почти да покрива месото и зеленчуците. Слага се във фурната на 180-200 градуса и се пече, докато месото почне да се "разпада", около половин час преди това се слагат подправките- сол, черен пипер, 3-4 зърна бахар, дафинов лист и розмарин (мн. малко). Тази разкошотия се сервира с гарнитура от картофено пюре.
Понякога редя върху суровото още месо нарязан на кръгчета лимон, можеш и да го шпиковаш предварително мръвчока...абе страшно вкусен е джолана:)!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Ето и моята рецепта за джоланчета - стават "мозък" Wink
Пробвай - няма да сгрешиш Smile

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=22486&postdays=0& … =asc&start=15
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Аз си мислех  Thinking , че иде реч за телешки джолан  Rolling Eyes !

Явно е за свински  ooooh!
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Цитат на: Шани
Аз си мислех  Thinking , че иде реч за телешки джолан  Rolling Eyes !

Явно е за свински  ooooh!

A kakwa e razlikata?
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Цитат на: Шани
Аз си мислех  Thinking , че иде реч за телешки джолан  Rolling Eyes !

Явно е за свински  ooooh!

Става и с телешки. Тези, които сме яли в Австрия бяха телешки. Просто той е по-голям и изисква по-дълга топлинна обработка
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Гледала съм една рецепта на Утеи така го ядяли англичаните. Слага джолана в тава( без нищо, нито вода нито мазнина) осолява го, слага черен пипер и го пече няколко чака на бавен огън...май 4часа беше. Така той пускал от собствения си сос и ставалмного вкусен
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.