Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 дек. 2007, 17:31 ч.

Има ли вегетарианки, за да обменим рецерти?

  • 1 166
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 008
Вегетарианка съм от много (15 години), семейството ми също. Ще се радвам да открия тук подобни на мен и да обменяме готварски рецепти, че моите вече са ми омръзнали Simple Smile

# 1
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Пу първа! Вегетарианци сме от.... не помня може би 8 години вече. Разнообразявам с какво ли не просо, нахут, соя на зърна, булгур и т.н.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
пу и аз на опашката!!! Party

от 14 години, уви само аз  Rolling Eyes. половинката е месояден. Confused

от салатите ли ще почваме?

# 3
  • Мнения: 3 008
пу и аз на опашката!!! Party

от 14 години, уви само аз  Rolling Eyes. половинката е месояден. Confused

от салатите ли ще почваме?

добра идея Simple Smile, но пък ако ни замъчи и някой десерт или основно предварително, включваме и него

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
май няма много вегетарианци като гледам. Sad

предлагам рецептите да се разделят на вегански, с мляко, с яйца и с риба  Thinking

после ще пусна някоя рецепта. Hug

# 5
  • Мнения: 703
Има, има вегетарианци  Heart Eyes ... при мен станаха 16 години; изключила съм и рибата и яйцата...

Колкото до рецептите ~ има и сайтове с такива; също може да се подбират от общите такива...

Зелена крем-супа
или крем-супа от броколи



Продукти:
600 г броколи
250 мл мляко
50 г масло
35 г (около 4 суп.лъж.) брашно
сол

Начин на приготвяне:
* В кипяща вода (около 1 литър) се слага накъсаното броколи.
* Врят до омекване, след което се пасират.
* Брашното с част от мазнината се затопля.
* Слага се млякото и към образуваната кашица се сипва по малко от бульона, в който е вряло броколито.
* Бърка се, докато кипне.
* Полученото се съединява с останалия бульон и с пасираното броколи.
* Опитва се на сол. На края се слага останалото масло.
* Украсява се с течна сметана и листенца от босилек.

Чийзкейк



Продукти:
2 пакетчета бисквити - има вегански бисквити
120 г /пакетче/ масло
400г /голяма кофичка/ заквасена сметана
захар на вкус
конфитюр от череши, ягоди, малини или др.плодове

Начин на приготвяне:
* Бисквитите се смилат на прах.
* След това се омесват с маслото, докато стане като тесто.
* Разстила се в подходящ съд.
* Сметаната се разбърква със захарта и се изсипва върху бисквитения блат.
* Най-отгоре се намазва с конфитюр.
* Слага се в хладилника, за да се стегне... и се поднася с Любов   Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 3 008
Рибата не е вегетарианска храна - има лакто-ово-вегетарианци, лакто-вегетарианци, вегетарианци (или вегани) и суровоядци.другото не е вегетарианско хранене. Вегетарианството предполага неубиване и определена житейска философия - това не е някаква диета, така че рибата е изобщо неумесно да се коментира тука Peace

# 7
  • Мнения: 3 008
Иначе понеже постя в момента давам следната рецепта за салата, така наречената от мен вегетарианска руска салата - соева майонеза се смесва с настъргано тофу (или соев колбас - има ги по диетичните магазини - салами, назеници кренвирши, шунка и т.н.), настъргани кисели краставички и морковчета, добавят се нарязани на дребно маслини и гъби, слагат се по желание грах или царевица, обезателно се намачкват варени картофи и лимонов сок и горчица на вкус.

Друго любимо ми е салатата хумос - има я с диетичните магазини пак, ако не купуват се кутии варен нахут (има в Била например). Пасира се нахута, ако няма готово пюре хумос, добавят се по половин китка копър и магданоз, нарязани на дребно, половин глава кромид лук също накълцан на ситно, 10-тина скелидки чесън счукани или нарязани на дребно, лимонов сок или балсамов оцет, сурово пресован зехнин и се овкусява с черев и червен пипер, джинджифил, куркума, кориандър и кардамон и една типично ориенталска подправка сомак - червена е на вид, леко кисела (пак я има в диетичните магазини).

Правя и така наречената зимна салата - настъргани на ренде моркови, ряпа (предпочитам нелюта), червено звекло, малко целина глава и алабаш (гулия) и нарязвам на дребно по малко червено и бяло зеле, прибавям стръкчета целина и овкусявам с оцет и зехтин.

Обичам и кьопоолу - правя го с печени чушки и патладжани, които купувам от магазин (нямам време, а и няма кой да ми прави зимнини:), смилам го заедно с един-два обелени от люспата червени домата, 15-тина скелидики чесън, магданоз и орехи - овкусявам със студено пресован зехтин.

# 8
  • Мнения: 703
...Вегетарианството предполага неубиване и определена житейска философия - това не е някаква диета...

Мила Bastet  Blush, напълно се съгласявам с написаното...

* а ако сме по-състрадателни, отколкото поучаващи... 
Heart Eyes

http://youtube.com/watch?v=tsxAl3yfveY

** аватарът ти ми харесва  Simple Smile

# 9
  • Мнения: 3 008
Много ми харесва рецептата ти за броколена супа - ще си я направя след постите, понеже обожавам броколи! Аз правя подобна, като няма от какво друго в момента, и от пасиран грах от консерва. Въобще съм правила крем супа от какво ли не, ама най-вече от кортофи иморкови асорти. Инак имам една много любима супа от гъби (най-добре челядинки, тук-там продават замразени). Правя я с ориз или фиде, според наличното в къщи:), слагам и малко морковчета, целина глава, магданозен корен, обелени домат и печена чушка (всичко това нарязано много надребно)....добавям сух джоджен по време на варенето или пресен като е готова супата накрая и вече е застроена с яйце и кисело мляко. Добавям и магданоз, но джодженът е прави с особен и неочакван аромат, поне за мен:)

# 10
  • София
  • Мнения: 5 374
Крем-супа леща

Необходими продукти-леща около 250 гр.,глава лук стар,чесън,морков един голям.,около 300 грама гъби печурки,нарязани на дребно.
Лещата.лукът,морковът и чесънът се варят до разкашкване.После се пасират и се прибавя 1/2 ч.ч. прясно мляко и краве масло за мазнина.Слагам 2-3 зеленчукови бульона и чубрица и пак пасирам.В отделен тиган задушавам гъбките и заедно със сока,който са пуснали,ги изсипвам в готовата крем-супа.
Ха наздраве


Понеже храня у дома мъж-вегетариан,та си имам разни рецептички в запас.А тази супа е моя лична комбинация,може някой да каже,че му напомня борш например. 
Та значи;Необходими продукти:карфиол ,картофи,моркови,сирене(изкиснато),кисело мляко,заквасена сметана.лук(щях да забравя!!! 
  Карфиолът,лукът,морковите и картофите се слагат да врат.Естествено,карфиолът накъсан на розички.След като поомекнат,прибавям олио и две бульончета "Маги"(сол почти не използвам).Свалям тенджерата от огъня и в отделна чинийка намачквам сиренето-на око,една лъжица кисело мляко и две лъжици сметана "Данон".Получената смес постепенно размивам и прибавям към супата.МММ..чак ми се прияде отново




# 11
  • София
  • Мнения: 5 374
Аз различни от печурките гъби не ям,затова моите рецепти са свързани само с тях.
1.Една много лесна и много вкусна рецепта-гъбките на дребно,чушки капии от буркан-също,картофи нарязани на дребно се мятат в йенско стъкло .Посоляват се,чубрица,чер пипер,настъргва се кашкавал и сирене и се пече.
2.Баница с гъби-ИЗПРОБВАНА ОТ МОЯ МЪЖ И ДЕВЕР МИ.
Много на ситно се нарязват гъбки печурки и лук-аз ползвам чопъра си за тая цел.Задушават се в дълбок тиган,прибавят се и 3-4 лъжици ориз-да отнеме от влагата.Слагам и 2 зеленчукови бульончета за вкус.С получената смес почвам така:2-3 кори-смес,2-3 кори-пак смес и до края.После нарязвам на парчета ,разбивам две яйца с кисело мляко-една водна чаша и правя заливка.А,забравих да кажа-разтапям масло на котлона и с врялото масло заливам в нарязаното.Пече се на 250 гр.

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
зима е, ето от мен супи

аз ям яйца, но рядко. от сиренето не мога да се откажа Confused

# 13
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Чакайте, каква риба? Не съм чувала за такива вегетарианци които ядат риба!?  newsm78 Или аз не съм в час.  newsm78
В нашето семейство не ядем никакви животни, влечуги, пълзящи, хвърчащи и плуващи. Нищо което е живо. При мен въпроса вече не е толкова здравословен, а принципен. Не приемам избиването на животни за храна.  Naughty
А, рецепти има куп вегетариански рецепти. Каква ви е точно идеята тук?  newsm78

# 14
  • Мнения: 829
ако ни замъчи и някой десерт включваме и него

кажете, моля, невегетариански десерт  Mr. Green
това е закачка де, да уточня.  Peace

ето една рецепта (става и за пости)

Бургери от тофу
 
1 пакет тофу (300-400 г.)
1/2 ч. овесени ядки
1/4 ч. настъргани моркови
1 зелен лук, ситно накълцан
1 с.л. сусам
2 с.л. картофени люспи (от сухо пюре)
2 ч.л. соев сос
1/4 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. чесън на прах (1 скилидка изстискана)
 
Тофуто се намачква и се смесва с останалите съставки, оформят се 6 кюфтета.
Пържат се на умерен котлон с малко мазнина. Докато се пържат от първата страна е хубаво да са похлупени, а за втората страна, капакът се маха.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт