Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 дек. 2007, 21:32 ч.
  • Преглеждания  1 544  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 993
Момичета, този път си оставаме семейството в къщи на Нова година+още две приятелски семейства!Искам да ги шашна с кулинарни специалитети Rolling Eyes Помагайте!Дайте, моля  Praynig идеи за аранжиране на маса, за ордьоври(хапки), салати, основни ястия, десерти....а бе всичко за което се сещате!Наистина разчитам на вас, защото в никакъв случай не искам да се представя с баналната руска салата Shocked а наистина въображението ми е много зле за такива неща.
Благодаря предварително и се надявам тази тема да е полезна не само на мен!  bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 491
И аз обмислям меню за НГ. Най-вероятно ще направя пилешки рулади, но още не съм избрала плънката - пилешките гърди се начукват, осоляват, слага се някаква плънка по желание, навиват се на руло и се забождат с клечки за зъби. След това се пържат и пекат. Може да се поднесат с гъбен сос.

Гарнитура - към запържен и сварен ориз прибавям нарязани зелени маслини и настърган кашкавал, с тази смес се пълнят кафени чашки, намазани с олио. След като се стегне, чашките се обръщат и се махат. Така оризът придобива формата на чашка. Отгоре се украсява с магданоз или маслина.

Ефектно предястие правя от нарязани домати и краставици, върху тях шприцовам смес от сирене, краве масло и червен пипер и се украсяват с копър. За десерт сигурно ще направя някаква торта с новогодишни мотиви.

Ето едно много лесно и вкусно мезе:  chef
Пилешки гърди или бон-филе нарязани на парчета заливам със соев сос. Престояват в хладилника няколко часа, след това се задушават в олио и соевия сос - стават много крехки и вкусни, а и не отнемат много време. За съжаление в момента нямам снимки, но като снимам ще покажа.

# 2
  • София
  • Мнения: 993
благодаря!Прекрасни идеи  Hug

# 3
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Има подробна и доста дълга тема за украсите. Дори да сервираш традиционни български ястия, можеш да ги направиш уникални и незабравими с някаква суперска украса Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 993
Има подробна и доста дълга тема за украсите. Дори да сервираш традиционни български ястия, можеш да ги направиш уникални и незабравими с някаква суперска украса Wink
можеш ли да дадеш линк към темата? Praynig

# 5
  • София
  • Мнения: 4 677
Ще ти дам няколко идеи , може нещо да ти хареса  Peace
Салата " ТАКО " - печени червени чушки се нарязват на дребно , към тях се прибавя една кутия боб от консерва / по едър / , една глава нарязан червен лук и всичко това се обърква с лютеница ! Страхотно върви с червено вино  newsm24

Ризото със зеленчуци !

Топено сирене панирано с корнфлейкс !

Пилешките рула аз ги купувам готови от едно магазинче на Красно село и така си спестявам много труд  Peace Правя им сос от топено сирене !


Вратните пържоли стават уникални , ако ги сложиш във фурната с масло и със подправката на КОТАНИ за пържоли . В нея има кориандър и какво ли още не . Просто стават супеееер  Grinning




# 6
  • София
  • Мнения: 7 533

Вратните пържоли стават уникални , ако ги сложиш във фурната с масло и със подправката на КОТАНИ за пържоли . В нея има кориандър и какво ли още не . Просто стават супеееер  Grinning

Tired

Би ли дала повече инфо как ги правиш тези пържоли?

# 7
# 8
  • София
  • Мнения: 4 677

Вратните пържоли стават уникални , ако ги сложиш във фурната с масло и със подправката на КОТАНИ за пържоли . В нея има кориандър и какво ли още не . Просто стават супеееер  Grinning

Tired

Би ли дала повече инфо как ги правиш тези пържоли?

Разбира се  Hug

В тефлонова тава си нареждаш пържолките , отгоре ги поръсваш с подправката на КОТANY  за пържоли / така си пише и на самото пакетче , има ги в БИЛА / и слагаш върху тях парченца масло . Слагаш ги във фурната , като по средата на печенето след като маслото се е разтопило доливам съвсем малко вода !
Стават сочни и много вкусни  Peace

По същия начин с подправката на КОТANY  за печено пиле правя крилца  Heart Eyes гарантирам ти , че по - вкусни не си яла - нареждаш крилцата , поръсваш ги обилно , слагаш масло . Печеш 20 мин. под фолио , после махаш фолиото , доливаш водичка и допичаш . Просто няма такива крилца  Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 7 533
Пипинка благодаря! Hug
А в самото начало нищо ли не слагаш в тавичката,вода или вино?

# 10
  • София
  • Мнения: 4 677
Ами не слагам  Grinning Което разбира се не означава , че ти не трябва да пробваш  Peace С вино мисля ,че ще се получи ...
Основата са подправките , те придават вкуса , после всеки може да си добави нещо от себе си  Hug

# 11
  • София
  • Мнения: 1 671
Момичета, я дайте идеи какво мога да направя с кисело зеле - нещо като предястие, но да не е салата от кисело зеле  Sick. Винаги съм го запичала със свинско, но свеки ще ми донесе печено прасенце на Нова година и не върви да се състезаваме, загубила съм отсега;-). Пък ми се е прияло от миналата година Heart Eyes.
И ние тази Нова година ще сме в къщи с родителите на двама ни и детето. За първи път ще празнуваме Нова година у дома и ми се иска да се постарая, но от свекърва ми е вечерята, а от майка ми - баклавата. За мен не остава много - салати, предястия и баница.
Някой има ли идеи как бих могла да украся баницата с късмети? Хрумна ми за китка здравец, но май е доста банално  newsm78.
Иначе съм купила разни смешни дребни неща за всеки и ще ги раздадем като томбола.
Масата ще е в червено и зелено (покривката и украсата), а сервизът ще е бял. За съжаление заради дребчо се примирих и купих по-луксозни хартиени салфетки, но ще ги вържа със сатенена панделка и към всяка ще прибавя късметче.

# 12
  • София
  • Мнения: 7 533

Вратните пържоли стават уникални , ако ги сложиш във фурната с масло и със подправката на КОТАНИ за пържоли . В нея има кориандър и какво ли още не . Просто стават супеееер  Grinning

Tired

Би ли дала повече инфо как ги правиш тези пържоли?

Разбира се  Hug

В тефлонова тава си нареждаш пържолките , отгоре ги поръсваш с подправката на КОТANY  за пържоли / така си пише и на самото пакетче , има ги в БИЛА / и слагаш върху тях парченца масло . Слагаш ги във фурната , като по средата на печенето след като маслото се е разтопило доливам съвсем малко вода !
Стават сочни и много вкусни  Peace

По същия начин с подправката на КОТANY  за печено пиле правя крилца  Heart Eyes гарантирам ти , че по - вкусни не си яла - нареждаш крилцата , поръсваш ги обилно , слагаш масло . Печеш 20 мин. под фолио , после махаш фолиото , доливаш водичка и допичаш . Просто няма такива крилца  Hug

Направих ги,станаха фантастично!Намазани със сол и черен пипер ги киснах  в червено вино около час.След това сложих Котанито и си пробвах новата фурна върху тях!Невероятно крехки!
Благодаря! Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт