За трета поредна година
"Движение на българските майки" организира Коледен благотворителен базар.

Тази година базарът ще се проведе в дните 15-16 декември в Мол София на бул. „Ал. Стамболийски”.

Уникалните ръчно направени сувенири и коледни играчки отново са дело на стотици талантливи ръце, които абсолютно безвъзмездно изработват и даряват стоката за базара. Красивите картички, плетените играчки и шалове и рисуваните стъкленици са само част от красотите, които могат да бъдат видяни и закупени на базара.

Средствата, събрани на базара в София, ще бъдат предоставени на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи в село Страхилово, област Велико Търново.

Тази година, освен в София, благотворителни базари ще бъдат проведени и в Пловдив, Пазарджик, Русе, Горна Оряховица и Видин.
Ето и датите и места на провеждане на базарите:


София
         15-16 декември,   Мол София от 10 часа
Пловдив         15-16 декември  Търговски центрове Гранд и Екселсиор от 10 часа.
Пазарджик         18 декември, Фоайе на Община Пазарджик
Видин         13-14 декември 2007, пред  СОУ "Симеон Велики", от 11 часа
Горна Оряховица         17 декември, Читалището
Русе         15-20 декември, Павилион 54 на Площад Свобода

Средствата от базарите в провиницията ще бъдат предоставени на нуждаещи се домове за деца, лишени от родителски грижи в районите на съответните градове.


"Движение на българските майки" е инициатор на много дарителски акции, с цел подпомагане на децата в институции в България. Фондацията е също така един от организаторите на инциативата „Гражданска подкрепа за ничиите деца”, както и партньор в проекта Защитено жилище „Заедно”.
Стремежът и на учредителите, и на доброволците към фондацията, е да се работи за преодоляване на социалната изолация на децата в домовете и зависимостта им от институцията. Затова голяма част от проектите и инициативите на "Движение на българските майки", са свързани със осигуряване на социални контакти, помощ при развиването на умения и таланти, които да бъдат обществено презентирани и осигуряването на възможности за по-честото организирано излизане на децата извън границите на домовете, което да им даде информация и самочувствие.Дискусията по темата е ТУК >>