Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора
Навремето правех един страхотен крем за торта, който беше страхотен.
Беше ми го дала майката на едно гадже. Скарах се с гаджето и изхвърлих рецептата:) Ама беше готина.
Крема помня че се правеше от яйца ( не помня дали не бяха само желтъци) , мляко и брашно.
Накрая когато крема е готов се прибавя кравето масло.
А когато крема се охлади аз прибавях печени и смлени лешници. Ставане невероятно ароматен и вкусен.
Бах Но:1 с тортите си.
Цитирай


Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. По желание може да се добавят фино смлени ядки , а е възможен и вариант, при който захарта се добавя накрая, но предварително е карамелизирана - става много интересен на вкус и цвят крем.
По-често се предлага друга рецепта за т. нар. сладкарски крем, при който се слагат само жълтъците, разбити предварително добре със захарта и брашното и разредени с прясното мрляко. Всичко това се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане /може и на водна баня/, докато се получи гъстотата на крем. Гарнира се по желание или се ползва като крем за торта.
Цитирай


Цитат на: Karimma
Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. .

Млечния крем правя по същия начин, но като изстине прибавям към него маслото предварително разбито с пудра захар.
Цитирай


Цитат на: shoshi
Цитат на: Karimma
Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. .

Млечния крем правя по същия начин, но като изстине прибавям към него маслото предварително разбито с пудра захар.

Айде дайте точни пропорции де:)
Цитирай


Рецептата на този крем ми е към едни петифури и ти я пускам цялата.
за блата: 6 яйца, 6л. брашно, 6л. захар
за крема: 1пакетче масло, 5с.л. пудра захар, 2ч.ч прясно мляко, 2с.л. брашно, 5с.л. захар
От продуктите се приготвя пандишпанено тесто и се разделя в четири съда. Оцветява се в червено, зелено, кафяво и жълто. След това четирите се изсипват едно до друго в тавата от фурната /върху хартия за печене/.
Изпеченият блат се нарязва на кръгчета с помощта на ракиена чашка. Останалата решетка от платката се надробява на парченца. Всяко кръгче се намазва с крем, потапя се в трохите и се оформя с ръка. Забравих да напиша, че към крема се прибавят и нарязани печени орехи
Цитирай


Аз павя следния крем и много си го обичам:
1 л. прясно мляко (1чч се отделя настрани)+1,5 чч захар + 1пак масло(125г) се слагат на котлона да заврят
1чч мляко(отделеното вече)+4 яйца + 5сл брашно се разбиват хубаво
Когато млякото заври (всичко се е разтворило) се отделя настрани и бавно се добавя яйчената смес, като се бърка непрекъснато
Отново се слага на котлона да кипне, като пак се бърка непрекъснато.
След, като кипне се добавят 2пак ванилия.
Цитирай


1л прясно мляко                                                            
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink
Цитирай


Цитат на: teopr
1л прясно мляко                                                            
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink

Изпреварила си ме с рецептата Smile Затова ще ми позволиш да я дублирам, като отбележа, че слагам 2-3 яйца на литър прясно мляко. И масло накрая, разбира се.
Цитирай


Цитат на: teopr
1л прясно мляко                                                             
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink
Ама цели ли яйца или желтъците само?
Изпреварила си ме с рецептата Smile Затова ще ми позволиш да я дублирам, като отбележа, че слагам 2-3 яйца на литър прясно мляко. И масло накрая, разбира се.
Цитирай


Моят крем е такъв:

6 жълтъка
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1/2 пакетче кр.масло
Жълтъците се разбиват със захарта,прибавя се млякото и брашното.
Слага се на котлона и се бърка непрекъснато докато се сгъсти.
Сваля се и се прибавят маслото и ванилията.

    След това аз разделям сместа на две и едната я оцветявам с какао.
    В чаши редувам жълта,кафява смес,разбитите на сняг 6 белтъка с 1 ч.ч.
    захар,смлени орехи(шок.пръчици)
   

Цитирай


1-9 от 9 отговора