Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 175
Навремето правех един страхотен крем за торта, който беше страхотен.
Беше ми го дала майката на едно гадже. Скарах се с гаджето и изхвърлих рецептата:) Ама беше готина.
Крема помня че се правеше от яйца ( не помня дали не бяха само желтъци) , мляко и брашно.
Накрая когато крема е готов се прибавя кравето масло.
А когато крема се охлади аз прибавях печени и смлени лешници. Ставане невероятно ароматен и вкусен.
Бах Но:1 с тортите си.
Цитирай

София

Мнения: 2 893
Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. По желание може да се добавят фино смлени ядки , а е възможен и вариант, при който захарта се добавя накрая, но предварително е карамелизирана - става много интересен на вкус и цвят крем.
По-често се предлага друга рецепта за т. нар. сладкарски крем, при който се слагат само жълтъците, разбити предварително добре със захарта и брашното и разредени с прясното мрляко. Всичко това се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане /може и на водна баня/, докато се получи гъстотата на крем. Гарнира се по желание или се ползва като крем за торта.
Цитирай

София

Мнения: 1 785
Цитат на: Karimma
Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. .

Млечния крем правя по същия начин, но като изстине прибавям към него маслото предварително разбито с пудра захар.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 175
Цитат на: shoshi
Цитат на: Karimma
Аз правя този крем така:
Слагам прясното мляко, от което предварително съм отделила 1 ч. ч., да заври, после намалявам котлона и прибавям захарта, изчаквам да се стопи напълно в млякото. После съвсем бавно и на тънка струя прибавям предварително разбитите с отделената ч. ч. мляко яйца и брашно, като бъркам интензивно. Изчаквам кремът да добие нужната гъстота, отстранявам от котлона и добавям 2-3 пак. ванилия. .

Млечния крем правя по същия начин, но като изстине прибавям към него маслото предварително разбито с пудра захар.

Айде дайте точни пропорции де:)
Цитирай

София

Мнения: 1 785
Рецептата на този крем ми е към едни петифури и ти я пускам цялата.
за блата: 6 яйца, 6л. брашно, 6л. захар
за крема: 1пакетче масло, 5с.л. пудра захар, 2ч.ч прясно мляко, 2с.л. брашно, 5с.л. захар
От продуктите се приготвя пандишпанено тесто и се разделя в четири съда. Оцветява се в червено, зелено, кафяво и жълто. След това четирите се изсипват едно до друго в тавата от фурната /върху хартия за печене/.
Изпеченият блат се нарязва на кръгчета с помощта на ракиена чашка. Останалата решетка от платката се надробява на парченца. Всяко кръгче се намазва с крем, потапя се в трохите и се оформя с ръка. Забравих да напиша, че към крема се прибавят и нарязани печени орехи
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Аз павя следния крем и много си го обичам:
1 л. прясно мляко (1чч се отделя настрани)+1,5 чч захар + 1пак масло(125г) се слагат на котлона да заврят
1чч мляко(отделеното вече)+4 яйца + 5сл брашно се разбиват хубаво
Когато млякото заври (всичко се е разтворило) се отделя настрани и бавно се добавя яйчената смес, като се бърка непрекъснато
Отново се слага на котлона да кипне, като пак се бърка непрекъснато.
След, като кипне се добавят 2пак ванилия.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
1л прясно мляко                                                            
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 893
Цитат на: teopr
1л прясно мляко                                                            
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink

Изпреварила си ме с рецептата Smile Затова ще ми позволиш да я дублирам, като отбележа, че слагам 2-3 яйца на литър прясно мляко. И масло накрая, разбира се.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 175
Цитат на: teopr
1л прясно мляко                                                             
7с.л. брашно
1 и1/2 ч.ч. захар
1п.масло
1 жълтък
2ванилии

Кипваш млякото със захарта.Сваляш от котлона и при непрекъснато бъркане прибавяш брашното,жълтъка и ванилията  после връщаш на котлона и бъркаш до сгъстяване, накрая добавяш маслото.
Успех  Wink
Ама цели ли яйца или желтъците само?
Изпреварила си ме с рецептата Smile Затова ще ми позволиш да я дублирам, като отбележа, че слагам 2-3 яйца на литър прясно мляко. И масло накрая, разбира се.
Цитирай

у дома

Мнения: 2 601
Моят крем е такъв:

6 жълтъка
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1/2 пакетче кр.масло
Жълтъците се разбиват със захарта,прибавя се млякото и брашното.
Слага се на котлона и се бърка непрекъснато докато се сгъсти.
Сваля се и се прибавят маслото и ванилията.

    След това аз разделям сместа на две и едната я оцветявам с какао.
    В чаши редувам жълта,кафява смес,разбитите на сняг 6 белтъка с 1 ч.ч.
    захар,смлени орехи(шок.пръчици)
   

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора