Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 236
Днес направих сърмичките на Здравко от " Ритон ". Страхотни са!!! Разбирам защо Здравко си съхранява зелеви листа и за лятото. Лошото е обаче че трябва всичко да се режи на ситно и това го направих на ръка, което ми отне много време. По уморих се и не вложих никакво старание във вида на сърмичките, но следващия път кълцането с робота. 

    
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А рецептичката може ли?  Blush
Цитирай


Мнения: 236
Сърми “ Ритон “

500 г. свинска плешка             
4 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 пакетче суха гъбена супа
200 г. гъби
20 листа от кисело зеле
5 - 6 с.л. олио                   
1/2 с.л. кимион
1/2 ч.л. чубрица
червен пипер
Лукът и морковите се нарязват наситно, гъбите и месото на малки кубчета. Чесънът се почиства от зародиша и също се нарязва наситно. В тенджера се загрява олиото, сипват се нарязаните моркови, задушават се кратко и се прибавят гъбите. След това се слага свинското месо. Добавят се лукът и чесънът и продуктите се запържват, като се бъркат непрекъснато. Гъбената суха супа се разтваря в малко вода. Плънката се сгъстява с приготвения гъбен сос, разбърква се и се сваля от котлона. Овкусява се с чубрицата и кимиона и хубаво се разбърква. Във всяко зелево листо се слага от плънката и се завиват сарми. Сармите се подреждат в йенска тава, добавя се малко олио и се заливат с разтворен във вода червен пипер. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Първите 30 минути ястието се пече при температура на фурната 220 градуса. След това температурата се намалява до 180 градуса и се пече още 30 минути. Накрая фолиото се отстранява и сърмите се запичат за 15 минути.
 


Цитирай

София

Мнения: 5 000
Вкусно звучи.Благодаря за рецептата    bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.